Saúl: “Vi må lære av feilene våre fra i fjor”

Saúl tidligere denne uken intervjuet på radiostasjonen Cadena Cope i forkant av kampen mot Juventus. Her får du noen av utdragene.

Juanma Castaño: Etter tapet mot Real Sociedad på Anoeta så hørte vi deg si at det beste ville være å spille mot Juventus så fort som mulig, er det slik ved tap?
Saúl Ñíguez: Ja, det er slik. Det gode med fotballen er at man har mulighet til å kvitte seg med de negative følelsene fra kamper. Kampene kommer fort og vi tenker på hva vi må forbedre, og vi har en ny mulighet til å endre den negative opplevelsen til noe positivt allerede i neste kamp.

J: Har du et spesielt ønske om å slå Cristiano?
S: Nei, jeg har ikke noe spesielt ønske om å slå han, jeg vil slå Juventus. Vi må lære av hva vi gjorde feil i fjor.

J: Hvordan må Atlético Madrid spille?
S: Vi må være mer solide, og mer samlet som lag generelt, spesielt når vi skal opp i press. Vi må være mer strukturerte enn i San Sebastián og vi må være raskere opp i press som enhet.
En ting som er viktig før denne kampen er at vi starter et gruppespill nå, og hvis vi ikke klarer å vinne kampen så er det ekstremt viktig å ikke gå på et tap. Man må være smarte.

J: Elleveren i forrige kamp var i teorien veldig offensiv, et veldig sterkt lag, men det var ikke noe man så på banen, hvorfor skjer dette?
S: Det kommer ikke bare an på navnene, du vet at i fotballen så har man gode og dårlige dager. Og når vi har disse dårlige dagene så må vi være intelligente og holde oss samlet og lide sammen. Dette er noe vi normal sett gjør bra, men noen ganger så er vi ikke så pigge og klarer ikke å gjøre det vi skal.

J: Du blir litt misfornøyd når du må ned på venstreback…
S: Nei det er ikke rett, jeg spiller i mange posisjoner og dekker ofte flere roller i løpet av en kamp, men jeg blir ikke misfornøyd. Som alle vet så er jeg midtbanespiller og vil spille der og score mål. Men jeg spiller i den posisjonen som trengs og jobber for laget og lærer av det.

J: João Félix har blitt byttet ut i tre av fire kamper så langt, sier dere at han må ta det med ro eller er det bedre å ikke si noe?
S: Vi prøver å gi han ro, det er sant at forventningene er enorme etter den fantastiske oppkjøringen. Han er en spektakulær spiller med veldig gode tekniske ferdigheter, blikk for spillet, og han er smart. Men det jeg liker best personlig er at han alltid hører, han vil alltid lære mer, jobbe hardt og bli bedre. Det er viktig å huske at han bare er 19 år, han må nyte fotballen, og han må vite at laget stoler på han. Laget er veldig fornøyd med han.
Sannheten er at noe av kritikken han har fått er litt ufortjent, han har akkurat kommet til laget og er ung. Den kritikken hører mer hjemme hos de som har vært her i lengre tid, som meg, Koke, Savic, Giménez og så videre. Det er vi som skal ta mest ansvar.

J: Ofte så virker det som du prøver å distansere deg litt, og unngå alt for mye kontakt med de som ikke er nære deg samtidig som du kan være litt brå, liker du ikke pressen?
S: Det er sant at jeg ikke liker pressen så godt. Dette fordi jeg må være veldig obs på hva jeg sier for at de ikke skal vri det til noe som kan komme ut negativt. Noen ganger så har jeg vært ferdig med et intervju og vært godt fornøyd med det også har de tatt ting helt ut av kontekst som har blitt negativt for meg kun for at de skal få en overskrift. På grunn av slike hendelser så har jeg holdt distanse fra disse. Andre gjør tingene sine godt og spør før de legger ut intervju og overskrifter og lignende noe som gjør de bedre for oss og da frister det mer med gjentagelse. Da jeg var yngre så hadde jeg en liste over journalistene som jeg ikke likte og prøvde å unngå de.

Antonio Ruiz: Blir du ukomfortabel når du hører at Atleti må kjempe om alle titlene og at dere må vinne titler?
S: Jeg ser det ikke slik, men det er også positivt med et slikt press, og det er også en del av presset vi lager selv, vi kommer nærmere i kampen om titler, noe som igjen er positivt.

Share:

Author: Emil André Karlsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *