– Selvsagt ville jeg spilt mer

Mario Hermoso sin tid som Atlético-spiller har kanskje ikke levd opp til forventingene helt enda etter overgangssagaen i sommer. Få muligheter har det blitt, men flere vil det komme i månedene som kommer.

Hvordan føler du deg?

– Bra, fornøyd, når laget har hatt behov for meg tror jeg at jeg har vært på nivået til laget, nivået som kreves av meg. Med kort tid siden jeg kom, veldig fornøyd og veldig rolig, vitende om at sakene som blir gjort gjøres godt. Hver dag jobber jeg for å fortsette å gjøre det. I denne sammenhengen, veldig komfortabel.

Hvordan er laget? 

– Laget er veldig ivrige, det er en tittel, en tittel som er viktig. Vi, i alle kampene, som dere vet, går for å vinne som om det er en finale. Det er noe vi ønsker. Vi fortsetter med denne mentaliteten.

Hva var i tankene dine da du kom til Atleti? 

– En spiller som bytter klubb tenker på det beste. Å spille maksimalt mulig, å delta maksimalt, å gi ditt beste. Frem til i dag har jeg hatt muligheter for å spille, men det er sant at jeg skulle ønske jeg hadde spilt mer. Jeg tror, i dag, at jeg har skapt motiv for å spille, for å ha kontinuitet og for å hjelpe laget. Nå er det lagkamerater som spiller og du må respektere det. Da det var min tur for å spille stolte treneren på meg, og nå er det noen andre. Som spiller ønsker alle å spille og hjelpe. Det er treneren som bestemmer.

Hvordan har du mentalt respondert ved å ha en annen rolle?

– Det er livet. Suksess er kun oppnådd av én, det er mange som feiler. Selv om det ikke er å feile, er det ikke å ha muligheten for å vinne. Hvis du ikke forbereder deg for dette, vil det aldri kommet. Du vet aldri når muligheten kommer, om to dager, to måneder. Du vet ikke om det er en kamp i ligaen, en finale om en tittel, om det er åttedelsfinale i Champions League mot Liverpool, du vet ikke. Dette er en veldig krevende sport hvor man glemmer fort. Du må ta det litt for litt, for det er hva du gjør i dag som er viktig, ikke hva som har skjedd.

Hva har du merket i Atlético? 

Du skjønner hvorfor det her laget har gjort det så bra over så lang tid. Når du kommer til en klubb som Atlético, etter alt du har sett, hørt eller følt, så legger du merke til at en stor del av suksessen kommer fra arbeid. Jeg inviterer mange for å se på treningene, treneren er veldig kravstor med tanke på nivået, intensiteten og med alt så jobber vi mot perfeksjon fordi alt er repetisjon. Jo mer du repeterer og du gjør det aktivt og profesjonelt, jo tidligere vil du utgjøre en forskjell. Den spilleren som først tar det til seg er den mest intelligente, han kan løse problemene når de kommer opp. Basen til klubben og suksessen er måten man jobber på, på det defensive, angrep er fint, men når man ikke har ballen må man få den tilbake. I dag så må du skape sjanser, og hvis du ikke har ballen så er det umulig. Du må jobbe for å vite hvordan du skal få tilbake ballen og hvordan de ikke skal skape noe på deg når du ikke har den. Hvis de ikke klare å utgjøre noe skade med ballen så er du nærmere å vinne kampen.

Og Simeone?

– Jeg har en veldig god følelse. Du lærer å jobbe forskjellig, å se fotball på en annen måte, å forberede deg for hver handling. Alle ønsker å bli bedre i verden, men når du perfeksjonerer disse tingene, handlingene, måtene å jobbe på i fotball, lykkes du også individuelt. Og mest av alt det gjør deg i stand til å konkurrere, det kan være en dårlig dag, men å konkurrere kan ikke forhandles.