Connect with us

Intervju

– Simeone er som en far for meg

Published

on

Renan Lodi tok La Liga og Atlético Madrid med storm tidlig denne sesongen, men har den siste tiden ikke levert på samme måte som i høst. Den brasilianske venstrebacken har snakket med Esporte Interativo hvor han beskriver sin relasjon med Cholo.

– Vår relasjon er som far – sønn. Det er en type som jeg liker veldig, som har hjulpet meg masse.

Når det gjelder byttene den siste tiden, så virker ikke Lodi å være så veldig bekymret, men velger å holde hodet oppe.

– Frem til Granada-kampen forstod jeg ikke hvorfor jeg ble byttet ut, men jeg snakket med treneren etter det og han sa at alt var bra, at det bare var et valg. Jeg vet ikke hvorfor jeg blir byttet ut. Noen ganger bytter han meg ut, men alt er bra. Jeg har hodet på rett plass, jeg er rolig og tenker på å fortsette å jobbe for i de neste kampene, å spille 90 minutter.

Liverpool, “det beste laget i verden”

Denne tirsdagen spiller Atlético Madrid åttedelsfinale når en svært utfordrende motstander står på motsatt banehalvdel. Trolig den beste motstanderen i verden – også i følge Renan Lodi.

– Ja jeg tror det er det beste laget i verden fordi de har spilt to eller to og et halvt år sammen. Hele verden vet hvordan de spiller. Det vil bli en flott kamp og vi vil ha mye ansvar. Det er to kamper… vi må fortsette å jobbe, forklarer han.

 

Continue Reading

Intervju

Atlético Madrid sier farvel til en legende.

Published

on

Flere av spillerne fra laget som var med på å vinne “El Doblete i 1995/96-sesongen har sagt noen siste ord til en stor legende i Atleti gjennom klubbens kanaler.


Diego Pablo Simeone: “Du har forlatt oss med store avtrykk som atléticos, vi vil alltid huske deg.”
José Francisco Molina: “Tapet av Radomir er tungt for meg. Han hjalp meg alltid og fikk ut det beste av meg som spiller. Vi konkurrerte over flere sesonger og vi hadde en fantastisk “doblete” som alltid vil være der blant mine beste minner. Mine kondolanser går til hans kone og barn.”
Juan Vizcaíno: “Det første og viktigste jeg vil si er å sende kondolanser til familien hans. En stor trener forlater oss, men viktigst av alt så var han en stor person. Vi har beholdt vennskapet vårt til siste slutt, han var en flott fyr. Jeg vil igjen gi mine kondolanser til hans kone og barn.”
Toni Muñoz: “Et trist tap av en flott trener som gjorde tiden i vårt kjære Atlético Madrid fantastisk. Hvil i fred.”
Dani González: “Tapet av Radomir Antic er veldig synd, en legendarisk trener i vårt Atlético Madrid og en person som jeg skylder alt etter at han lot meg oppfylle min store drøm som var å spille i La Liga for Atlético Madrid. Hvil i fred.”

Image
Tifo til ære for Antic på Vicente Calderón.


José Luis Pérez Caminero: “Jeg vil gi mine kondolanser til hans familie. Hvil i fred. En av de mest inflytelsesrike trenerne i den moderne fotballen forlater oss.”
Tomás Reñones: “En venn forlater oss, et stort tap for alle atléticos. Han var en fantastisk trener som tok oss med til det aller høyeste og som gjorde historie i Atlético Madrid. Jeg er knust. Mine kondolanser går til familien.
Delfí Geli: “Jeg vil sende en stor klem og all støtte i verden til hans kone, barn og til hele den rødhvite familien. En tung nyhet. Jeg kan kun takke han for alt han gjorde for oss, for at han gjorde meg glad på banen, og for de flotte årene vi hadde sammen. I dag har en stor mann i Atlético Madrid forlatt oss.

Image


Veljko Paunovic: “Jeg visste om den vanskelige situasjonen han var i og var i nesten daglig kontakt med hans familie. Jeg ba hver dag for at han skulle bli bedre, men i dag fikk jeg vite det av vår kjære felles venn Milinko Pantic, og verden har blitt snudd opp ned på samme måte som for seks år siden da jeg mistet min far. I dag gjenlever jeg det med dødsfallet til vår Radomir. Jeg har ikke ord for å beskrive forholdet vårt og hvor mye jeg har lært av han som spiller, nå som trener, og aller viktigst, som person. Ingenting kan erstatte de ettermiddagene med fotball sammen med hans flotte familie, og de fantastiske leksjonene han ga fra stolen sin med hans ekspertise. Han elsket fotballen og folket, som han alltid var glad og generøse med. Jeg vil alltid huske hans sterke nærvær både på og utenfor banen og hans karakteristiske, klare og åpne smil. Slike var min kjære sjef. For alltid i våre hjerter.”
Kiko Narváez: “Han var forut for sin tid. Arkitekten for miraklet i 96 forlater oss. Hvil i fred, sjef.
Paulo Futre: “Radomir Antic har forlatt oss som 71-åring. Jeg har ikke ord for denne legenden i Atlético Madrid og i fotballen. Mine kondolanser går til familien. Hvil i fred, sjef.”

Image
Paulo Futre og Radomir Antic.
Continue Reading

Intervju

Møt Atléticos tolvte mann, Josito “El Mister”

Published

on

Du kjenner han kanskje ikke fra Norge, men om du har vært i Madrid for å besøke Vicente Calderón eller Metropolitano, så har du kanskje sett ham i aksjon på tribunen. Som en dirigent for fansen slik Cholo Simeone er utpå banen. Vi har intervjuet Josito “El Mister” som han kalles i Spania, som har knyttet et sterkt bånd til Atlético Madrid som klubb, samt deres spillere og trenerapparat.

Så, du vet kanskje ikke så mye om hvem denne mannen er, eller gjør du? Uansett, Josito “El Mister” sin lidenskap for Atlético Madrid begynte ved Fondo Sur – med Atlético sine berømte og høylytte forsangere bak mål. Han er nå fast inventar på alle Atlético Madrid sine kamper.

– Josito el Mister kom frem for en del år siden. Etter mange år ved Fondo Sur, med Frente Atleti, så ble det noen dårligere år hvor jeg dro mer på langsidene av stadion for å heie frem laget og få frem ånden til dette laget. Jeg støttet og sang spillerne frem – veldig intenst – og de støttet meg tilbake.

Lidenskapen har også sine utfordringer for den lidenskapelige supporteren.

– Etter noen store kamper så ender jeg opp uten stemme. Man kommer seg igjen etter det med troen og håpet. Det har vært kamper der vi har tapt hvor jeg ikke har igjen stemme. Der også kommer man seg med håpet, men dagen etter venter jobben hvor jeg sitter igjen uten stemme, og hvor jeg prøver å snakke minst mulig. Det har vært dager hvor jeg ikke kan snakke på grunn av smerter i halsen etter Atleti-kamper…

Spillernes respekt for Josito

Josito har også knyttet bånd til spillerne og Diego Simeone. Med sin unike lidenskap blir han nå virkelig satt pris på av Atlético Madrid.

– Jeg drar noen ganger til flyplassen eller lignende for å få opp humøret til spillerne – og dette respekterer de meg for. Det har gjort at jeg har blitt et type symbol for det Atleti er – og spillerne respekterer meg – og kjenner meg igjen grunnet det.

oppmøte: her kan man se josito møte opp på flyplassen da atlético hadde røket ut av copa del rey mot cultural leonesa, for å forsvare våre helter.

– Vi er en stor familie

– Fordi alt i alt så er vi en stor familie. Atleti-fansen føler fargene. Du kan dra på en kamp uten å kjenne noen, men så kjenner folk deg igjen for det du har gjort, og det er fantastisk generelt. For eksempel da Luis Aragonés døde, så dro folket til inngang 8 (hans tidligere nummer), og der ble det en fin seremoni. Slike ting gjør Atleti spesielt, forteller Josito, om hva som er så spesielt med Atleti.

LIDENSKAP: Josito el mister lever og ånder for atlético Madrid. her i Milano i forbindelse med champions league-finalen i 2016. (I hvitt)

Josito ble Atlético Madrid-supporter lenge før nåværende storhetstid. Han har opplevd motgangen og er full av beundring for Diego Simeone.

– Det er vanskelig for Atlético Madrid å konkurrere med lag som Barcelona, Real Madrid og Bayern München med tanke på de økonomiske forutsetningene. Cholo har alltid klart det med sin måte å spille på.

Han erkjenner allikevel at det alltid vil være forskjellige meninger om Simeone.

– Det vil alltid være folk som liker og ikke liker Cholo. Det er over 120 000 medlemmer og det vil være mange forskjellige meninger. Men Cholo Simeone har det laget han har. Selvfølgelig kunne han ha tenkt seg å ha Messi, Cristiano, Dybala og slike spillere, men han har de han har – og får ut det beste ut av de.

Kontroversielle valg

Det er ingen tvil om at Atlético Madrid har gått gjennom en stor forvandling de seneste årene. Klubben har skiftet hjemmebane fra vårt elskede Vicente Calderón til et langt mer ukjent sted og øde sted, til Wanda Metropolitano. Josito er en av dem med blandede følelser for utviklingen.

– Jeg synes at stadion er veldig fin og stor, men de gjorde en feil der også da de aksepterte at tribunen fortsatt skulle beholde den ene langsiden på La Peineta. De ville vi at skulle bytte stadion. Da burde vi ha krevd at alt skulle rives før vi designet vår egen stadion.

Heller ikke logoendringen har falt i god smak hos Atlético-fansen…

– Styret behandlet det veldig dårlig. De burde ha spurt medlemmene først. De har mer enn 120 000 medlemmer som burde ha fått de forskjellige forslagene. Dermed kunne de ha vært med å avgjøre ved å stemme på den de ville ha, på draktene fremover.

Fernando Torres og Gabi er to ikoner Atlético-fansen har ønsket tilbake i ulike stillinger for å få tilbake våre tradisjoner, vår logo og våre verdier. Josito er ikke like sikker på at det kommer til å skje.

– Jeg ser ikke på Fernando Torres som en mulig president. At han kan få en plass i styret eller en annen rolle i klubben er nok sannsynlig. Gabi tror jeg heller ikke blir noen trener for Atlético Madrid.

Anfield

Det føles ut som en evighet siden nå, men det er faktisk under tre uker siden Atlético Madrid gjorde det utrolige og vant – da Atleti tok seg videre på Anfield til en kvartfinale i Champions League. Han mener personlige feil preget den kampen, og til slutt ble avgjørende.

– I kampen mot Liverpool så kjempet laget godt og det var jevnt helt til vi hadde en feil bakover, som de utnyttet seg av. Etter det så holdt vi ut så lenge vi klarte, men det var en tøff og taktisk kamp. I fjor så ga Barcelona seieren til Liverpool med enkle mål. I år så gjorde deres keeper, som er reserven, en feil. Disse feilene straffer seg i Champions League. De ga oss ballen ja, men vi måtte fortsatt få ballen i mål.

To tidligere Real Madrid-spillere, Álvaro Morata og Marcos Llorente ble den gang avgjørende med sine scoringer. Josito mener vi må respektere at fotballen ikke er lenger slik som tidligere.

– Fotballen i dag er annerledes, du kan ikke føle fargene på samme måte som før. Morata, Llorente og Hermoso fikk ikke de mulighetene der de var og måtte dra. Det er vanskelig for fotballspillerne i dag å bli værende i kun én klubb. En jeg beundrer er Francesco Totti, fra Roma. Han ble født inn i Roma og kommer til å dø med de. Du har en spiller her som har spilt i Atlético Madrid gjennom hele livet sitt, som er Koke.

https://www.instagram.com/joseelmister/

Continue Reading

Intervju

Saúl startet initiativ: – kom igjen, la oss hjelpe!

Published

on

Dette intervjuet er hentet fra The Guardian og Sid Lowe, og handler om hvordan Saúl startet en bevegelse for å hjelpe de som er blitt rammet av coronaviruset, på ulike måter.


“Faen heller”, sier Saúl Ñíguez fra den andre siden, “batteriet på mobilen fortsetter å gå. Dette har aldri pleid å skje, men nå må jeg lade om og om igjen. Jeg er på den hele tiden.”

Som alle andre i Spania, er Atléticos midtbanespiller i karantene grunnet coronaviruset, men han er kanskje enda mer opptatt enn tidligere. Han snakket alltid fort, en besluttsomhet med det ham sier; i dag, dag syv siden nedstengningen begynte, flyr han. Det er, omsider, mye å gjøre. Han er ikke sikker på hva enda — han jobber fortsatt med det, sammen med den økende gruppen av mennesker rundt ham — men han skal gjøre det. Og ideene faller ut raskt.

Det var den andre eller kanskje tredje dagen av karantenen og jeg snakket med min agent på telefonen, da jeg så nyhetene: Kina, Italia, her…”, sier Saúl. Jeg så på det og tenkte på venner og familie og de menneskene som blir truffet hardt. Noen av dem kunne ikke gå på jobb. Noen av dem måtte, selv om det ikke var forsvarlig; de er i en risiko hvor de blir syke eller sprer viruset. Det var mennesker som mistet jobben, mennesker som vil få en dårlig tid som følge av det. Helsen kommer først, men det er mer også — og behovet om å gå tilbake til det normale når vi kommer ut av dette, som vil bli om en lang tid — og jeg sa til ham: “La oss hjelpe dem.”

– Han sa: “Det er ikke så enkelt som det.”

– Men det er noe vi kan gjøre, sant? Svarte jeg. Vi diskuterte ideer, måter vi kunne ha en innflytelse på. Han hadde et syn på det, og kom tilbake og sa: “Saúl, la oss gjøre det.”

Saúl gikk på mobilen og har knapt vært uten siden. Sergio Busquets, Oliver Torres, Álvaro Morata og Miguel Ángel Moyá er blant fotballspillerne som allerede er ombord på bevegelsen kalt “Saldremos juntos” — vi vil komme gjennom dette sammen — men, som Saúl forklarer, de er kun de kjente ansiktene av et utviklende prosjekt.

“Det er så mange mennesker, jobber dag og natt på toppen av deres faktiske jobber, som de nå gjør hjemmefra: svarer på mail, kontakter mennesker og selskaper, setter opp ting, håndterer logistikk, mennesker som vet. Jeg er så takknemlig for dem.”

Saúl fortsetter; “målet, det er å hjelpe PYMES (små bedrifter), autonomos (selvstendig næringsdrivende) og helsearbeidere som jobber timer etter timer for alle andre, fordi de er spesielt rammet av dette og senere kan vi gå tilbake til en normalitet som er bedre for alle.”

De som trenger hjelp kan registrere seg direkte på nettsiden “Saldremos Juntos”, som var designet og laget på en dag. Bistand tar mange former: Planen er å sette opp et fond via donasjoner til å hjelpe, men det handler ikke bare om økonomisk støtte; det er også å bidra med ekspertise og råd, materiale, ideer og synlighet.

Så er det påvirkningen spillerne kan ha ved å hjelpe selskaper tilbake på beina, inkludert å donere kampbilletter, opplevelser som å trene med profesjonelle, eller minneverdige gjenstander som appellerer til kundene til små bedrifter: Kjøpe to par ved “Santi’s Sock Shop” og få muligheten til å vinne to billetter på Metropolitano. Ha sjansen til å vinne en signert drakt – brukt i kamp – av Morata, hvis du bruker en viss sum ved “Juan’s Hams”. Ansett maleren Pedro til å gjøre huset ditt.

Fotballspillere har rekkevidde og “reklame” er et ord Saúl bruker ofte, så kanskje snart vil det være reklame for din lokale frisør med kjente spillere, gratis. Det er ikke en idé som er blitt fullstendig uttalt, men den er heller ikke utelukket. Hver spiller involvert vil hjelpe på en måte de kan, sier han, og vil gjøre det på en måte man er komfortabel med. “Det kan være noen tenker at det er godt for dem, selv om det ikke er noe økonomisk i det.”

Flere spillere blir involvert, kjendiser også, mens større bedrifter og institusjoner har blitt kontaktet for å bidra finansielt eller med støtte. Jakten etter samarbeidspartnere går bra på den måten Saúl sier det fortsatt er et “påmeldingsstadium” og det vil være annonseringer snart, store. Men dette handler om alle.

“Vi forsøker fortsatt å bygge en strategi, koordinere alt, men handler om å hjelpe, om mennesker som kan bidra med det dem har”, sier Saúl. Når vi kommer ut av dette, kanskje blir jeg med på laget og vi går og møter “autonomo” eller noen lokale bedrifter – bruker 30, 40 minutter med dem, spør dem hvordan vi kan hjelpe, studerer en strategi med dem. Vi har en haug av ulike folk som jobber med oss, folk som kan buisness, lover og slikt. Jeg kan ta two, tre timer og gå med dem og se fire eller fem mennesker på samme tid, noen ganger i uken.

“Eller kanskje det er publisitet”, fortsetter han. “Eller sko, billetter, pris, noe. Det er ting folk kan donere, relasjoner de kan ha. Det er det offentlige også: kanskje noen bare gir fem euro, men det hjelper. Eller kanskje de har noe av materialene, eller kunnskapen, en liten bedrift trenger. Og hvis folk ønsker å hjelpe oss også, så er vi fornøyd: hvis de kan gjøre ting som vi trenger, send en CV. Jeg mener, jeg ville ikke ha hatt min far til å holde på med epostene; han kan knapt bruke en PC! Men mennesker har alle slags ferdigheter, måter å bidra på.”

Saúl innrømmer at det ikke vil løse alle problemene eller redde hver liten bedrift, men han er fast bestemt på å hjelpe mennesker, med et behov for å starte på nytt.

“For myndighetene så langt er det helse, helse og helse som virkelig betyr noe nå”, sier Saúl, “men vi kan hjelpe på andre måter, når det kommer til å få ting tilbake til normalen. Og det er bra å tenke stort. Selv utenfor Spania. Italia, England… nei, jeg sier ikke vi vil dra dit, men la dem kopiere ideen hvis det funker. Mennesker med en offentlig profil har muligheten til å hjelpe, så hjelp! La dem hjelpe, gjør noe. Ikke nødvendigvis på denne måten, men på en eller annen måte. Det er spillere — jeg vet Sergio Canales og Betis (matbanker) jobber i Sevilla, for eksempel — som hjelper på en annen måte.”

“Og det er poenget: å hjelpe. Hjelp naboen din, folket rundt deg. Det er tid for å tenke på andre mennesker. Hvis vi skal komme oss ut av dette, må vi gjøre det sammen.”

Kilde: Sid Lowe, The Guardian

Continue Reading

TABELLEN

Trending