Connect with us

Pressekonferanse

Simeone: – Forvent at vi vinner kamper

Published

on

Etter søndagens fantastiske kamp skal Atlético Madrid igjen spille kamp i morgen. Her får dere det han hadde å si:


Må du senke de høye forventningene denne sesongen?

– Jeg tenker ikke mye på verken skryt eller kritikken jeg få. Det er en del av det vi får fra journalistene og det de ser og vi må respektere jobben de gjør. Vi må ta én kamp av gangen. Motstanderen vår har gjort noen veldig bra kamper og vi vil få en vanskelig kamp på en stadion hvor de er sterke.

Tror du Costa blir i klubben slik som presidenten Enrique Cerezo tror?

– Når presidenten snakker så er alle andre bak han. Jeg støtter det han sa.

Må man la folket ha håpet?

– Vi kan ikke styre hva folket tenker. Det eneste vi kan gjøre er å styre det vi skal gjøre og det ansvaret vi har. Konkurransen her i Spania er som vi har sett før veldig tøff. Alle lagene vokser og konkurrerer alltid veldig bra. For å gjøre en god kamp i morgen så må vi levere likt som det vi gjorde her om dagen.

Er det viktig å beholde den gode stemningen for å nå målene deres?

I de 11 kampene etter pausen, utenom de to kampene mot Real Sociedad og Leipzig, så tror jeg vi leverte en veldig god periode. Vi ble bedre på treningene, på å presse høyere. Vi scorte flere mål, og fikk flere straffespark. Vi klarte å skape sjanser og påføre det andre laget skade i nesten alle kampene. Vi prøver å opprettholde denne linjen og jeg håper vi klarer det.

Har du sett noe på hvordan dere ikke skal bomme på like mange straffer?

Det er bemerker seg alltid at Atlético bommer og at det er laget som har bommet på flest i historien. Vi må se hvordan vi kan bli bedre. Vi prøver å trene på det, men det er vanskelig når man mangler adrenalinet man får i kampene. Saúl, som var den siste som tok en, har alltid svart veldig bra på utfordringen, som mot Barcelona. Det er fotball og man har også en keeper foran seg, som for hver gang møter opp enda bedre forberedt. Vi må se på hvordan vi kan forbedre oss, vel vitende om at det er en enestående situasjon hvor en spiller møter keeperen hvor det enten blir mål eller at alt er galt.

Er Luis Suárez klar for å starte? Er du bekymret for at han blir for viktig alene?

Vi jobber med han siden han kom. Han er ydmyk, selv med historien han har med seg. Han vil veldig gjerne starte å vise hvor viktig han kan være for laget på banen. Vi har mange flotte folk i garderoben som kommer til å hjelpe han for å forme en gruppe. Luis og gruppen ser ut til å gå overens. Vi får se i morgen hvem som starter. Det kan være at Costa og Suárez starter sammen eller kun én, men jeg ser for meg at begge spiller i løpet av de 90 minuttene.

Er det umulig at Cavani kommer denne sesongen?

Jeg snakker ikke om spillere som ikke er i troppen og som ikke kan hjelpe oss i morgen, noe som er det viktige. Alle vet hvem Cavani er, men for oss tenker vi bare på spillerne som er her for å hjelpe oss med å nå målene vi har.

Hvor er feilen med VAR?

Jeg skjønner spørsmålet ditt, men jeg håper dere skjønner at vi må være forsiktige med hva vi sier offentlig. Hvis jeg hadde meninger før, se for dere nå.

Bekymrer det deg at dine spillere skal spille kvalifiseringskamper i CONMEBOL (Sør-Amerika)?

Vi prøver å leve med dette viruset som påfører oss så mye skade. På vår side, som er fotballens, så har vi tester hele tide og vi følger med slik at alt kan fungere videre. Jeg regner med at de er forsiktige og følger ansvaret de har når de reiser og tar med seg viljen til å kjempe mot viruset.

Hvilken spillestil forventer man fra Atlético Madrid?

At de vinner kamper, noe som er den beste stilen i verden. På hvilken som helst måte, men med seier til slutt.

Hva gir det laget å spille med Luis Suárez og Diego Costa? Tror du at de kan passe sammen som Falcao og Costa eller Villa og Costa?

Jo bedre de jobber sammen, jo større muligheter har vi. Diego er annerledes fra Luis, han beveger seg mer til sidene, strekker på laget og beveger seg i rom. Vi har allerede sett at Suárez er mer en spiller for mindre rom, med små smarte bevegelser, som beveger seg nære mål og kan kombinere med spillere. Selvsagt kan de spille sammen, men vi må se når vi kan gjøre det. Det viktigste er at de to gir oss alt vi har. Diego med sin personlighet og Luis med sitt hierarki er to viktige spillere

Referatet til pressekonferansen er hentet fra: https://as.com/futbol/2020/09/29/primera/1601374713_489044.html

Pressekonferanse

– Jeg føler meg ansvarlig

Diego Simeone møtte pressen før morgendagens kamp.

Published

on

Er du bekymret for været i morgen?

– Vi trente bra på fredag, kaldt og snøete. I dag har situasjonen forhindret oss fra å trene og vi så på alternativene. Jeg håper at banen blir best mulig ivaretatt i morgen.

Hvordan påvirker cuptapet garderoben?

– Et tap er aldri bra og det er alltid en overgangsperiode for å prosessere det, legge det til side og innse at det er en annen konkurranse hvor laget gjør det veldig bra og vi må fortsette med det. Det er en tung kamp mot en motstander som har fått ny trener, med klare ideer og som, i alle lag han har vært trener for, har klart å skape gode kamptaktikker og egne identiteter. Athletic har gode spillere, det så vi mot Barça, hvor de spilte en veldig god kamp.

João Félix og Giménez skader

– João og José trente med laget idag, så de blir definitivt tatt med i troppen. Så får vi se i timene før kampen om de starter.

Har du snakket med klubben etter Cornellà og det du sa om din egen fremtid?

– Vi snakker alltid med klubben, og vi stopper ikke å snakke heller uavhengig av om vi vinner eller taper. Vi er alle på samme side som alltid.

Cupen har ikke gått bra de siste årene, hvorfor?

– Hvem som helst kan tolke hver situasjon. Vi forstår at de to kampene vi har spilt, mot Cultural og Cornellà, var de overlegne og vi tok med de folkene vi trodde kunne fikse oss resultatet vi trengte. Resultatet er mitt ansvar. Det er ikke noe mer å forklare. De var overlegne, de slo oss. I denne turneringen er taperen den som tar feil. De var bedre når det kommer til respekt, arbeid og ydmykhet.

Ny spiss

– Vi er i dialog med klubben om hva som kan skje i løpet av vinduet, både spillere ut og spillere inn. Vi får se om de betingelsene som passer klubben og en eventuell spiller blir møtt.

Noen mener det du sa var strategi, andre sammenligner det med Milan …

– Det er vanskelig å forklare sensasjoner og følelser når man skal uttrykke seg. Den som mottar det har sin egen tolkning. Jeg er ganske ærlig og jeg sier alltid at jeg tror de kan sparke deg ut i morgen og jeg lever virkelig etter kamp for kamp. Det er logisk at enhver tolker og ser etter hvorfor og hvor mye. Som sagt, de kan sparke meg ut i morgen og jeg er klar over betydningen av mine egne kommentarer etter kampen. Jeg er veldig lykkelig i Atlético, vi konkurrer bra, vi kommer fra et overgangsår til et år hvor laget er mye sterkere, konsekvent og balansert i ligaen. Det er ikke mye mer. Alle står fritt til å tenke det de vil. Det er alltid noen som ønsker deg vondt, men vi fortsetter fremover med ro i sinnet.

Etter et sånt tap, blir du sint på gruppen eller elsker du dem?

– Først ser vi på hverandre som et trenerteam og jeg føler meg ansvarlig fordi det er så mange spillere som ikke har klart å respondere når det har vært deres tur til å spille. Kanskje spillerne manglet tid til å vise seg frem og det er min feil fordi jeg ikke har gitt det til dem tidligere. Jeg tror at vi kan forbedre oss og jeg vet at jeg har et veldig bra lag. Men her om dagen klarte vi ikke å spille det spillet vi ønsket.

Utdrag av pressekonferansen er hentet fra AS

https://as.com/futbol/2021/01/08/primera/1610107618_027297.html

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: UD Cornellà (B)

Andre runde i Copa del Rey skal spilles og Atlético reiser til Catalonia.

Published

on

Neste rundes motstander er UD Cornellà som spiller i Segunda Division B. Laget ligger for øyeblikket på 7. plass i divisjonens gruppe 3A og har 11 poeng på 9 kamper. De har hatt tre tap på sine siste fem før dagens kamp og kun vunnet en. De har heller ikke spilt kamp på tre uker. Men Cornellàs trener Guillermo Romo har sagt før kampen at han velger å se på dette som en positiv ting, ettersom de har fått en pause fra rekken med dårlige resultater. Men de forventer hard motstand men at de ikke ønsker å legge om spillestilen sin. Han sier at han ikke vil forsvare seg gjennom hele kampen og at spillerne er motiverte før møtet ettersom kampen er på deres hjemmebane.

Diego Simeone fikk også spørsmål på pressekonferansen før kampen om blant annet motstanderen, egne spillere og cupen:

Trippier:

– Det er usikkerhet rundt situasjonen, men han returnerer for å trene sammen med laget. Vi er veldig glade for hans retur og jeg gav han en klem når han kom tilbake. Jeg har blitt fortalt at han har trent veldig godt. Han er en viktig spiller. Jeg tok mot ham og så han var bra. Han skal ikke være med i morgen men han blir å trene.

Lemar og Vitolo:

– Vi jobber alltid med hva som er det beste hver spiller han tilby oss og hva vi kan gjøre for at spilleren kan vokse. Lemar viste oss alltid hva han evnet til på trening men klarte ikke å vise det samme i kampene. Takk gud for at han har startet med å konkurrere mye bedre, han har fått mer selvtillit og gir oss større muligheter. Når vi hentet Victor så vi for oss det beste. Han trener med samme entusiasme som alltid, men det har vært tider hvor han ikke har klart å respondere og andre ganger har han klart det veldig bra. Forhåpentligvis, i kamper som i morgen, klarer han å vise hvorfor han bør være med på laget.

Viktigheten av cupen

– Vi ønsker alltid å gjøre vårt beste, men når man ser tilbake til forrige sesong tapte vi mot et andredivisjonslag. Vi var på jakt etter det beste og forhåpentligvis klarer denne konkurransen å gi oss en mulighet til å nå så langt som vi mulig. Det er veldig vakkert dersom folk får returnere til finalen, det er en fantastisk følelse.

Lagnyheter

Flere førstelagsspillere blir hvilt til cupkampen mens Trippier er som nevnt kun i trening.

Troppen til kampen er:

Grbić, San Román – Giménez, Manu, Lodi, Savić, Felipe, Vrsaljko, Ricard, Corral – Torreira, Saúl, Vitolo, Sanabria – Félix, Correa, Šaponjić, Camello, Soriano

Mulig ellever er:

Grbic – Ricard, Giménez, Felipe, Lodi – Saúl, Torreira, Kondogbia, Vitolo – Camello, Correa

Continue Reading

Pressekonferanse

Simeone bekrefter at de leter på overgangsmarkedet

Diego Simeone har møtt pressen før dagens kamp mot Alavés.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Snø på banen. Frykt for utsettelse?

– Vi er forberedte på de omstendighetene vi møter. Vi er klar over tiden der og folkene som vil bestemme.

Har du snakket med klubben om spiss?

– Jeg gjentar svaret fra tidligere. Vi ser alltid etter mulighetene og jobber for det beste for klubben og laget. Nå forbereder vi oss for en tøff motstander, som konkurrerer veldig bra, som er direkte og har veldig sterke spisser med gode kantspillere.

Suárez har åtte mål på elleve kamper. Den beste spissen du har hatt?

– Å velge en spiss føles ikke rett overfor alle spillerne vi har hatt tidligere, men ja, jeg verdsetter Luis – og han tilfører det vi snakket om da vi ønsket ham til klubben. Jeg håper han kan opprettholde dette. Vi trenger det.

Spillere som har tatt nye steg, hvem har overrasket deg mest?

– Vi ser det på Hermoso, Llorente, Lemar, João, Herrera eller Carrasco som har utviklet seg – spillere som har individuelt talent. Det er det vi håper på fra dem, det er derfor Atlético Madrid så etter disse. Noen har gjort det før, andre senere. Det viktige er at de kan bevise det vi tror av dem, og det er bra for alle.

Continue Reading

TABELLEN

Trending