Simeone: – I alle år har det vært at gruppen ikke er med meg, at de ikke tror på meg lenger

Diego Simeone har snakket med pressen i forkant av fredagens kamp mot Villarreal.

Overgangssesong

– Det er mulig jeg har dårlig spansk siden jeg ikke er spansk, jeg er argentiner og forsøker å uttrykke hva jeg føler og noen misforståtte ord som kan bli misforstått for de som ønsker å bli misforstått. Når jeg snakker om overgang, snakker jeg om gutter som Lodi som er 21 år og som har kommet for å erstatte Filipe Luis på 32 år. Jeg snakker om João Félix som er 20 og skal erstatte Griezmann som var 27. Når jeg snakker om dette snakker jeg om at vi måtte fornye hva vi har gjort alle år, for å konkurrere i hver kamp og gi det beste. Dem som mener at ordet overganger involverer å bade i sol og vente hele året før blomstene kommer, kjenner ikke meg. Jeg kan ha forklart det dårlig, men den som kjenner meg vet hva jeg ønsker. Den som ønsker å misforstå må gjerne forklare det bedre som jeg gjør nå.

Mer kritikk

– Nei, fordi det har skjedd siden vi startet sesongen. I disse årene jeg har vært her har jeg blitt fortalt at gruppen ikke er med meg, at jeg har vært sint. Det er alltid noe som skjer fordi resultatene er ikke de samme, etter så lang tid blir situasjoner tatt med som ikke er klare. Jeg vil ta deg med på reisen for å komme over det. Det er alltid en periode hvor gruppen ikke er med meg, at spillerne ikke tror mer på meg … Jeg har alltid hatt tålmodighet, energi og trygghet i det jeg tror, da kan du vinne eller tape fordi det er fotball, men overbevist over hva jeg ønsker av laget mitt.

Overraskelser denne sesongen

– I kurset ser jeg alltid for meg positive ting, det er alltid ting du kan forbedre. Jeg har ikke vært inne på situasjoner som ikke kan skje, men med de som kan skje. I morgen vil vi møte en stor motstander med et offensivt spill som snakker med tallene, vi vil forsøke å få den dit der vi føler oss komfortable.

Hva har kostet mest?

Fra kampen mot Granada har vi vært jevnere enn før, tidligere så har vi hatt en bra første omgang og en dårlig andre omgang… I disse kampene var vi veldig stabile mot vanskelige motstandere som Barcelona. Laget svarte og ga den jevnheten vi leter etter

Krav om å vinne titler

– Målet er å konkurrere kamp etter kamp. Vi vil ikke endre det. I konsekvens av slik man jobber, vil man nærme seg viktige mål. Du kan ikke se for deg noe som ikke er ekte, vi ser alle etter noe og det er forskjellig.

Ventende på Sevilla

– Vi ser på dem vi har nærmest. Det er et spørsmål for livet. Det er den eneste måten for å komme nærmere de som er lengst unna. Det er en logisk ting.

Edinson Cavani

– Jeg snakker ikke om spillere som vi ikke har hos oss. Det har skjedd mange ganger, nå begynner de å komme igjen.

Perspektivet av sesongen

– Jeg fokuserer på de 30 minuttene som var de beste vi har spilt mot Barcelona. Uten uttelling… Jeg tar med meg de positive tingene som vi ser etter, se på det som funker.

José María Giménez

– Han jobber med laget. Trener bra. Han blir ikke med i denne troppen, noen situasjoner må justeres for å bedre defensive situasjoner. Jeg forventer at han er klar til Champions League-kampen.

Dårlig resultater kan bli reddet

– Jeg tror alltid på det jeg ser i lagene, med styrke som en blokk har du flere muligheter. Jeg tenker ikke defensivt, å sette inn 10 forsvarsspillere hjelper deg ikke, eller at du skal vinne med 10 angrepsspillere. Jeg tror balanse er det vi ser etter, bedre det som er blitt gjort bra, og fra det, å vokse.

Krav

– Det er normalt fordi ansvaret vi har er stort. Jeg tar det og deler det med spillerne, klubben, folket i klubben, de som jobber i garderoben. Du må svare på det naturlig som er å vinne. Når du vinner ser alt bedre ut.