Connect with us

Pressekonferanse

Simeone i forkant av Champions League-kampen: – Tålmodighet respekteres kun når man vinner

I forkant av morgendagens kamp, har Diego Simeone snakket med pressen, før Atlético Madrid skal møte Lokomotiv Moskva til ny Champions League-kamp.

Published

on

I forkant av morgendagens kamp, har Diego Simeone snakket med pressen, før Atlético Madrid skal møte Lokomotiv Moskva til ny Champions League-kamp.

Cholo insisterer på at ingen har en fasit på hvordan fotballen skal spilles, etter at Atlético igjen, spilte en noe mer konservativ kamp mot Real Madrid denne helgen uten å ta de store sjansene.

– Ingen eier sannheten i fotball. Alle trenere og spillere kan utvikle seg, vi kan alle ha rett eller ikke. Jeg har alltid forstått det slik. Lag som i morgen, med en klar idé, er skumle. De vet hvordan de spiller og det er alltid en referanse. Så har man de som er mer uforutsigbare, og fargerike. Realiteten i fotball er det man ser, ikke det man snakker om. Lokomotiv er et lag man ser.

Om vi får se supertrioen vår på topp i morgen: “Det er en god mulighet for at de tre skal få spille sammen. Bedre form, spesielt fra Morata og Costa, fører til flere muligheter som de kan utnytte i elleveren. La oss se hvordan de er i dag og så bestemme oss om de kan spille sammen, eller kun én av dem”, sier Cholo.

Han fikk også flere spørsmål om midtbanekabalen og om vi kunne få se Herrera og Thomas sammen: “Det er en mulighet vi har. Som med de tre andre (spillerne), vi har mange kombinasjoner. Den jeg ser på som minst sannsynlig er Koke-Herrera sammen. Jeg ser på de andre at de gjør sakene sine veldig bra. Herrera gjør det bra, og er en veldig god spiller. Thomas blir bedre og bedre, Koke og Saúl kan alt. Marcos jobber beinhardt. Jeg må bestemme meg for det jeg tror er det beste.

Om skryten han har fått fra Vedran Corluka som er kaptein på Lokomotiv: “Jeg kan ikke gi en mening på tankegangen til en kollega eller en fotballspiller. Vi jobber alltid som et lag og vår styrke er laget. Individene og talentet til hver fotballspiller blir bedre når laget fungerer.

Han snakket også om Lokomotiv: “Det er et laget som jobber som en enhet. Mot Leverkusen hadde de ballen lite men de tok med seg poengene fordi de jobber godt i rommene som kommer og de dominerte fysisk. De vet hva de vil ha og har klare ideer. En trener med en fantastisk historie innen fotballen og han formidler dette til laget sitt.

Cholo snakket også litt om kritikken Saúl og Koke har fått den siste tiden; “Det er vanskelig å si med ord (hva de har gjort). Vi må se på fakta og la de snakke. Hierarkiet, hvordan de dekker rommene… de vet hvordan de spiller og de vet også emosjonelt hvordan det er å spille for Atlético Madrid. De er to av de viktigste spillerne i denne troppen”.

Til slutt uttrykte han også sin mening om pipekonserten som kom da João Félix ble byttet ut mot Real Madrid denne helgen på stillingen 0-0: “Vi vil se på oss selv for å se hva vi kan gjøre i morgen. Det er klart at vi fornyet laget og vi forstod endringene som ville skje. Men tiden må la Lodi, João Félix og de andre unge få vokse. Med tid og kamper vil de utvikle seg. Tålmodighet respekteres kun når man vinner.”


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pressekonferanse

Diego Simeone: – Tapet av Koke er enormt

Published

on

Diego Simeone hadde usedvanlig mye å si i hans pressekonferanse før morgendagens storkamp mot Barcelona på Camp Nou.

Saúl Ñíguez, hvor viktig er han?

– Saúl er veldig viktig for oss, han kan spille i mange forskjellige roller i laget. I den siste tiden så har han spilt flere kamper i den posisjonen som han liker best selv, og han har åpenbart sterke taktiske ferdigheter. Dette i tillegg til evnen til å komme inn i boksen, det defensive arbeidet, dødballer… Alt det gjør at han er en veldig viktig spiller for laget.

Hvor viktig er den gode stemninga i garderoben?

– Jeg snakker ikke om andre lag. Jeg snakker om vårt, et vi må beskytte, passe på og styre smart. Vi har mange spillere som spiller bra. Flesteparten spiller bra, og det viktigste er å kontrollere det du kan, noe som er det emosjonelle.

Rekorden til Luis Aragonés som ble slått…

– Jeg bryr meg ikke om det som skjer. Det værste som kan skje med noen er at de ser bakover og tror at det er noe som kan opprettholdes. Vi tenker på hvor vi er nå og i veksten vi kan ha som klubb og spillere, samt å vinne og bringe videre det vi kan. Det viktigste er det vi har foran oss, fotballen er det som skjer i dag. De vurderer deg ikke på det du har gjort, men mer på det du kommer til å gjøre. Jeg har mye å forbedre meg på, men jeg har den samme motivasjonen som den dagen jeg satte meg på flyet for å komme hit. Og ja, vi fortsetter med det som motiverer oss, som er å ta en kamp av gangen (Partido a partido).

De store forskjellene mellom Atlético og Barcelona…

– Jeg bryr meg ikke om dynamikken. Jeg tenker på det som skjer i morgen, som er en veldig tøff kamp mot ett av de beste lagene i verden. Vi møter ekstraordinære fotballspillere som har vunnet La Liga flere år på rad, de kommer ikke til å senke skuldrene fordi de er vant til å vinne, fordi de vil vinne og de er veldig gode.

Griezmann…

– Jeg kommer ikke til å si noe om de andre, alle tenker forskjellig. Jeg følger ikke Barca tett nok til å gi en rettferdig vurdering. Jeg fokuserer på Atlético.

Å venne seg til den nye fotballen etter pausen…

– Hver kamp som vi får spille mot store lag motiverer oss, gir oss entusiasme og dette endrer ikke noe med tanke på forberedelsene og illusjonen vi går inn i kampen med. Vi vil prøve å få kampen i det sporet vi kan påføre Barcelona skade.

Hvis noen ikke viser respekt mot deg, hva gjør du?

– Jeg vil ikke si hva jeg ville gjort til pressen og jeg ville prøvd å løse det naturlig innad i laget, på trening, på en kafé eller på hvilken som helst måte som kunne hjelpe.

Dere vant mot Barcelona i Champions League…

– Vi tapte én og spilte én uavgjort i Barcelona. De var flotte hendelser når de skjedde. Vi vet fortsatt ikke hvordan det er å vinne der.

Laget er bedre etter pausen:

– Det handler ikke om de seirene vi har fått. Laget jobbet bra i karantenen, og vi kom med en plan som vi kunne utføre, og alt det har hjulpet med tanket på resultatet. Vi sitter med en følelse av at hele laget vil være involvert, og vi har vunnet 1-0, 2-1 mm. Vi har vært nære å miste kampen samtidig som vi kunne vunnet med mer. Men vi konkurrerte noe som er veien til Atlético.

Marcos Llorente..

– Han er ikke Atléticos Messi, han vet det på grunn av hans ydmykhet og at han vil forbedre seg gjennom arbeid. Det viktigste er at selv om han kommer inn med kun 20 minutter igjen, så spiller han de som om de er de siste i livet hans. Og det er det samme om han starter. Jeg håper han kan fortsette med det fordi det er det vanskeligste i fotball.

Dere har flere forfall, hvordan vil det påvirke elleveren?

– Vi har spilt mange kamper mot Barcelona blant annet i Supercopa. Vi kommer ikke til å endre på for mye. Et sterkt lag defensivt, med mange midtbanespillere. Det er det vi må starte med.

Hva har dere endret for å få disse resultatene?

– Gjennomføringsevnen vi hadde i Pamplona, starten i Levante, flaksen mot Valladolid når vi hadde hatt mange muligheter tidligere. Dødballen vi scorte på mot Alavés, noe som var av den typen vi ikke har satt på en stund. Alt det gjør at det ser bedre ut. Jeg har ingen tvil om at de fem byttene, når de som kommer inn gjør det på en bra måte, gjør oss enda bedre.

Hvordan påvirker fraværet av Koke?

– Vi taper mye fordi han er veldig viktig. Som Saúl, en av de som har vært lengst i klubben og som forstår best hvordan vi spiller. Det er et stort tap. Men vi har andre spillere som kan komme inn å gi noe annet.

Den prekære situasjonen hos Barcelona…

– Jeg følger ikke med slike situasjoner på tv. Jeg følger med på det som skjer på banen. I den første omgangen mot Celta så var de veldig gode, med Ansu som var farlig, og en bra kamp fra unggutten Puig, og med backer som kom bra offensivt og med Suarez og Messi på sitt beste. I den andre omgangen så skjedde det ting, utmattelse, som gjorde at motstanderen ble bedre. Men den første omgangen var veldig bra.

Intervju hentet fra Mundo Deportivo.

Continue Reading

Pressekonferanse

– Det er ingen unnskyldninger, du må vinne uansett når

Published

on

Diego Simeone møtte pressen i forkant av helgens kamp mot Alavés.

Kampen om Champions League

– I prinsippet venter vi alltid på det beste fra oss. Gjøre det så godt som mulig for å oppnå suksess. Vi kan ikke tenke på hva de andre kommer til å gjøre. Vi har en tøff kamp, med et lag som gjør det bra i den defensive fasen. Vi må ta kampen dit hvor vi føler oss komfortable og kan gjøre skade.

Lemar

– Med Lemar har vi trodd og fortsetter å forsøke å få til at han gjør det samme på banen med sine karakteristikker som han har i treningene. Han har spilt veldig viktige kamper. Det vil avhenge av hva han får til. Alt er i hans hode, i hans indre styrke… Han har ferdigheter som fotballspiller og vi har bevist at vi stoler på ham.

God form

– Behovene for Alavés eksisterer. De er nære å holde seg. De har tapt to kamper, og det er ikke enkelt med én mann mindre. Det er heller ikke enkelt når det er lenge siden man har konkurrert. Man må ikke glemme at de slo Real Sociedad som er et lag i toppen. Vi får se hvilken motstander vi møter. De jobber godt og framme har de raske spisser som kan skape trøbbel.

Å se hvordan Real Madrid og Barcelona gjør det. Gjør det deg sint at man ikke kjemper om LaLiga?

– Nei, nei, jeg blir ikke sint for noen ting.


Mentaliteten til laget

– Vi er vant med å spille med fylte baner og press fra publikum… Man må jobbe med omstendighetene og tilpass seg. De som fokuserer mest på spillet vil være mest konkurransedyktige. Åpenbart fokuserer vi kun på kampen.


Klage fra andre klubber

– Jeg tror jeg var ganske klar i løpet av de siste dagene om disse situasjonene. Det er ingen unnskyldninger, når du får en dag, en dato, da må du vinne. Man må behandle kampen uansett hvilket klokkeslett eller hvilken dag det er. Jeg fortsetter å respektere andres meninger.


Uavgjortkamper

– Det har skjedd med oss flere ganger at vi ikke har klart å avgjøre kampen. Fotballen handler om styrke. Det gir deg muligheter for å spille på ulike måter i kampene. 1-0 er vanskelig å beholde. Det er dager hvor man har det, og hvor man ikke har det. Noen ganger må du forsøke å få det meste ut av det med 1-0.


Tape kamper mot de på nedre halvdel

– Jeg ser ikke noe spesielt. Hvis jeg forstår at i de kampene, var vi ikke sterke nok. Kampene for alle lag er lange og alle lag har spillere som kan gjøre en forskjell. Hvis du ikke straffer motstanderne har de spillere som kan ta utnytte av det.

Continue Reading

Pressekonferanse

Diego Simeone: – Fem bytter gir oss helt nye muligheter.

Published

on

Atleti er klare for sin fjerde kamp på kun ti dager og her er det Diego Simeone hadde å si før kampen mot Levante.


Er laget klar for å spille med Diego Costa og Álvaro Morata i angrep?

– Selv om vi har spilt tre kamper så har det bare gått syv dager siden jeg sa det.

Kun sluppet inn ett mål på tre kamper…

– Det kommer til å komme feil, alle lag gjør feil i løpet av kampene. Vanligvis er det treningskamper etter forberedelsene, noe vi ikke har i dag. Vi må venne oss til den situasjonen, samt være konsentrerte, det vil gi den beste sikkerheten vi kan gi nå. Vi har rotert, noe vi pratet om før kampene kom. Jeg er fortsatt overbevist om at den emosjonelle statusen til laget er dets største styrke. Hvis laget har det klart, med klare mål, så vil det være en klart vei til å klare disse målene.

Blir Levante farligere nå som de har lite å spille for?

– Jeg kommer ikke til å vurdere den situasjonen, jeg vurderer det jeg har sett. I de tre kampene mot Valencia, Sevilla og Espanyol så spilte de som om det var mye å spille om. Levante spilte veldig bra i disse kampene. De har en midtbane med god flyt i spillet, intreløpere som trekker inn i banen med bra skudd, angrepsspillere med komplementære ferdigheter. Vi må få kampen dit vi føler oss mest komfortabel slik at vi kan få den til å gå vår vei.

De fem byttene, noe du ville hatt med deg videre?

– Jeg synes det gir flere muligheter for spilletid for fotballspillerne. Folket som nyter spillet vil se mulighetene. Med tre bytter så kan vi ikke bruke alle, med denne muligheten, så har vi sett noe nytt, som er de som kan komme inn å bidra til å få kampen til å gå i vår favør. Jeg sier at de som vil se noe spektakulært, får se folk som har friske bein, de får se flere spillere… Det er ikke vi som bestemmer det, så vi får se.

Trenger Diego Costa laget mest eller er det laget som trenger Diego Costa?

– Begge trenger hverandre. Costa uten laget er ikke Costa, og laget uten Costa mister en veldig viktig brikke. Jeg håper vi kan fortsette slik som Diego kom tilbake.

Hydreringspausen…

– Det er en stopp som hjelper for å demme opp for den høye temperaturen. Jeg vet ikke om det kommer til å vare eller om det er dommerene som bestemmer. I Pamplona var det grei temperatur og vi stoppet etter 30 minutter. Jeg vet ikke om det er obligatorisk eller ikke.

Dere ser ut til å være i god fysisk form… Var det planen deres?

– Den beste planen er å vinne. Etter det, så er alle planene optimistiske og positive. Det viktigste i denne prosessen er å vinne.

Hvis Atlético vinner, så kommer du opp på like mange seire i La Liga som Luis Aragonés…

– Det visste jeg ikke. Jeg stopper ikke på veien dit vi er på vei. Det er ikke øyeblikket for å stoppe å se seg selv i speilet, bare for å jobbe, vinne, og komme til målet og forberede seg på det som kommer, som er Champions League.

João Félix mellom linjene…

– João er annerledes, som dere alltid har sett på han. Vi har sett det på treningene og i kamp. Når han vokser inn i rommene han skal være i, for å være i viktige posisjoner over lengre tid så vil han være enda viktigere. Han har bra blikk for spillet, gode ferdigheter én mot én og han har det viktige for å score samt gi målgivende. Når vi utvikler han som spiller i de posisjonene han skal være så vil han bli enda bedre.

Kilde: Mundo Deportivo

Continue Reading

TABELLEN

Trending