Simeone om returløpet i Moskva som har gått verden rundt: – Det er noe mer enn arbeid over flere år, det er emosjonelt

Diego Simeone har som vanlig snakket med pressen i forkant av helgens La Liga-kamp mot Valladolid.

Om Ángel Correa sin rolle: “Ángel har alltid vært en viktig spiller for laget, det så vi forrige sesong hvor han spilte mange minutter, hvor han sluttet å være en ´supersub´ der han hadde spilt bra. Vi fortsetter å stole på hans bidrag som angrepsspiller, men han vil helt sikkert også bli nødvendig på høyresiden også. Jeg kan for øyeblikket ikke garantere nok minutter til alle sammen som en fotballspiller trenger og dette er grunnen til at vi foreløpig ikke har sett hans beste versjon.”

Om tittelracet: “Jeg stopper ikke og tenker så langt frem. De kjenner meg, og alt avhenger av kampen som vi har framfor oss. Det er et lag som spiller bra og som alltid har vist at de er i stand til å vinne kamper, de forsvarer seg godt sammen for å utnytte spissene deres sin fart. Laget har veldig god spillere i stallen. La Liga har alltid vært veldig konkurransedyktig og muligens denne sesongen, har samtlige lag tatt et steg framover. Og det er bra for fansen.”

Høyrebacken hvor Arias har vært mer frampå: “Det er et godt syn og det er ikke slik at skader den andre eller bedrer noen. De har ulike kvaliteter, Kieran posisjonerer seg mer og er mer nøyaktig med innleggene, mens Arias er litt mer trygg defensivt. Han gjorde en god kamp nå og det gjør meg glad. Jo mer intern konkurranse det er, så vil laget bli bedre, fordi vi har flere ulike kvaliteter og det gir også flere muligheter.”

Tjener João Félix på å spille med Morata og Diego Costa? “Det ser ut som at med hans kvaliteter kan han spille med både én spiss, men også to. Han har et veldig godt overblikk og syn for spillet som gir laget flere muligheter med to spisser på banen. Å spille tre framme som kollektivt samarbeider, gjør oss bedre, og det vil avhenge av spillerne.”

Hva gir denne trioen dere? For meg så kan vi spille med et oppspillspunkt på topp eller to. Da han kom så sa han at han var en møtende spiss. Han har kvalitetene, han vil bli bedre med årene. Jo mer han er med i spillet, jo mer viktig blir han for laget. Når han har Costa og Morata foran seg så gir det han muligheter til å bli mer med i spillet. Laget må kompensere for dette defensivt.”

Diego Costa? Han må bli sint, for da kommer han på sitt beste.

Hva mangler Diego Costa for å komme på sitt beste? “Kontinuitet mellom hvert mål. Han er bra og gir mye innsats for å bli bedre og overkomme seg selv. Han må ikke gi seg, han trenger ikke levere de tallene han har tidligere i karrieren, men han må motivere seg av det så han blir sur, og da finner vi den beste versjonen av Costa.

Returløpet defensivt mot Moskva har gått verden rundt: “Det er noe, mer enn arbeid over flere år, det er noe emosjonelt. Når du spiller med vennene dine og du skal score mål, løper alle for å unngå det. Det er en essens i fotballen. Det fine bildet er slik, du ønsker ikke å bli scoret på, du spiller med vennene dine og er desperat for at de ikke skal gjøre det med deg. Det er en emosjonell handling, en annerledes gave, fordi alle føler det ikke på samme måte.”

RETURLØP: Dette returløpet i forkant av pausen mot Lokomotiv Moskva for å hindre scoring i mot har gått verden rundt på Twitter.

Felipe: Han er i ferd med å vokse enormt, jeg er veldig fornøyd med han. Det kostet han veldig mye i sesongoppkjøringen da han skulle tilpasse seg. Fra å snakke med han, fra han ble involvert, da han kom inn i arbeidet, du ser det som blir gjort. Det er veldig bra de som spiller og det gir oss flere muligheter og ulike kvaliteter. Ingen av våre fire midtstoppere er like og det gir oss alternativer på banen som vi må bestemme oss for, men jeg bestemmer ikke, jeg bestemmer ikke banen eller spillet.

Hva betyr en slik kamp for Félix som han gjorde mot Moskva? Det var den kampen der han har hatt mest flyt fotballmessig. Det gir mer entusiasme til en spiller som liker å ha ballen og være mer med i spillet. Her om dagen skjedde det, han var involvert i begge målene. Dette gjør at han blir bedre. Det som jeg likte beste er at da han gikk i bakken så var han raskt oppe og vant igjen ballen. Det gir vi han skryt for og dette er også en del av fotballen

Kampen mot Valladolid ser du i morgen 16:00 på Strive. Mer info kommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *