– Vi er heldige som har den beste fansen i Spania

Spillerne er målt med Raúl García som de kjenner veldig godt, og som var veldig viktig for laget. Har du noen gang vist videoer til spillerne dine av Raúl García

Nei, nei jeg har ikke gjort det eller snakket om Raúl. Noen kjenner han veldig godt. Han er en spiller som legger alt i hver kamp og som gir deg sjel. Han har gjort sitt best, det var hans tur å vinne. I Bilbao er han veldig viktig for laget sitt, han fortsetter å ha sitt nivå. Han klarer å prestere veldig bra

Etter kritikken mot dine spisser, før Bayer Leverkusen bestemte du deg å benke Morata fra start og det fungerte veldig bra. Kan det samme skje med Costa? Prøver du å få dem mer motivert?

Nei, det er ikke det vi søker etter. Mot Valencia gjorde vi en veldig bra førsteomgang, en av de beste denne sesongen og vi falt ned i andreomgangen. Med førsteomgang som ble gjort, hadde det vært fortjent med en annen situasjon. Kampen mot Leverkusen var veldig komplisert, som alle i Champions League. Leverkusen sluttet aldri å løpe i denne kampen. Laget så etter muligheter for å hente inn styrke og hvordan vi skulle fullføre de siste meterne.

Mot Leverkusen så vi en splittet tribune. Hva ber du om mot Athletic?

Først, vi er veldig heldige å ha den beste fansen i Spania. Tallene sier det. Denne uken vil ha kommet 180 000 til stadion, noen dager mer fornøyd, noen dager mindre. Vi må forsøke å styrke oss på banen som et svar. Å være sammen for å fortsette å gi glede til de som kommer og ser Atlético.

Ble du også buet på som Koke?

Klart har de buet på meg, på Calderón skjedde det samme, i noen kamper i min spillerkarriere. Jeg husker å ha blitt buet på fordi jeg ikke gjorde en god kamp. Fansen er følelsesmessig, de uttrykker det de føler. Man er vant til slike situasjoner og det er det de ønsker. Vi er de som må forbedre oss og sørge for at det ikke skjer. Men ikke Koke, det er alles ansvar.

Hva har du korrigert hos Koke?

Fra et fotballperspektiv, han har okkupert for mye områder. Han må fokusere mer på sitt område, for han ønsker ofte å dekke en del grunnet hans taktiske egenskaper. Han ønsker å gjøre mer enn det han kan og ender med å være steder hvor det ikke er hans ansvar. Som å dekke områder på banen som ikke er mulig å løse. Med hans taktiske kapasitet som han har og med informasjonen som han har fått gjennom årene, dette har gjort at han vil gjøre enda mer enn det han må gjøre. Han er veldig profesjonell og en stor spiller.

Hva er din mening om uttalelsen fra voldskomiteen?

Jeg står bak uttalelsen fra klubben.

Costa er gjemt på banen, kanskje har han også mistet litt av sin karakter som han står for?

Vi er tilbake til det samme. De er fotballspillere og vet at de kan komme gjennom perioder som dette. Øyeblikk av sult trenger å bli uttrykt på banen. Det vil alltid være slik. Laget må hjelpe han. Vi kan score på mange måter, det må bli tatt mer ansvar og slik det er nå, er der vi er.

Kan kreativitet og effektivitet eksistere sammen for Atlético?

Jeg tror vi trenger å være mer praktiske, ikke ha mer kreativitet. Kreativitet er ikke nødvendigvis en faktor som gjør deg bedre. Kreativitet er viktig, men praktiseringen er enda bedre.

Se på laget, Morata feiret målet ved benken, hva vil det bety?

Innsatsen som blir gjort fra laget viser hvem vi er. Dette er det som gir energi og gir oss mer. Fra gresset til tribunen, og fra tribunen til gresset. La Liga er veldig jevn, veldig konkurransedyktig. Ingen har mer enn noen andre, det ser vi. Den som finner sin vei, vil ha det enklere. Men det vil koste oss alle. Lederen er tre poeng i fra og det er bra. Alle lagene konkurrerer bra offensivt og defensivt.

Hva venter du fra stadion mot Athletic?

Alltid positive ting. At positiv energi blir videreført og at stadion fylles. Å være sterk og samlet. Det er det unike som gjør oss bedre, vi jobber og folket støtter oss.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *