Connect with us

Etter kampen

Sjokktap mot Levante

Levante hadde aldri slått Atlético Madrid på bortebane i LaLiga før lørdagens oppgjør.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

– Vi leder fremdeles og vil fortsette å jobbe for det. Det er perioder i sesongen som ikke er så bra, så la oss håpe det varer så kort som mulig.

Det sier Mario Hermoso etter at sesongens første hjemmetap mot Levante, som Atlético Madrid kun har tatt ett poeng mot denne uken i LaLiga. Dermed minker avstanden ned til konkurrentene i toppen, etter et sjansesløseri nærmest uten sidestykke.

José Luis Morales sendte gjestene i føringen i den første omgangen, og i den andre omgangen skulle alt dreie seg om hjemmelaget. Luis Suárez traff stolpen, Ángel Correa fikk en scoring annulert og gjestenes reservekeeper, Dani Cárdenas, ble også kåret til banens beste. Ingen keeper har hatt flere redninger enn Levantes keeper (10) denne sesongen uten å slippe inn mål.

Og da Jan Oblak ble med opp i jakten på en utligning, kontret gjestene inn 0-2 og sikret tre historiske poeng på Metropolitano.

Bedre ble det heller ikke av at José Maria Giménez måtte ut med skade i den andreomgangen.

Gjestene i føringen

Atlético Madrid dominerte banespillet innledningsvis, men uten å komme til de helt store målsjansene umiddelbart. Det gjorde derimot José Luis Morales, som burde ha sendt Levante i føringen like før halvtimen var spilt. Den lynraske kantspilleren kom helt alene med Jan Oblak, men satte ballen like til side for sloveneren.

Kun noen sekunder senere var João Félix nære, men så satt den omsider for gjestenes stjernespiller.

Morales avsluttet like utenfor 16-meteren, via Mario Hermoso og i mål etter at Geoffrey Kondogbia ikke fikk avverget faren på egen halvdel.

Stolpetreff

Kvarteret ut i den andre omgangen, var Luis Suárez nære å score sitt syttende LaLiga-mål denne sesongen med et utsøkt frispark fra omtrent 25 meter. Uruguayanerens forsøk hadde retning venstre kryss, men kun noen få fingertupper fra Cárdenas i Levante-buret, gjorde at ballen traff aluminiumet og ut.

Og igjen, kun ett minutt senere, burde João Félix ha utlignet etter et strålende satt opp angrep langs Atléticos høyreside. Verken her, eller etter 67 minutter, ville det seg for portugiseren.

Da Correa også fikk et mål annulert grunnet en dytt i rygg fra Luis Suárez, var kvelden komplett for Atlético Madrid. Det ville seg ikke verken for argentineren, Luis Suárez eller Thomas Lemar, som alle kom til gode muligheter den siste halvtimen.

På overtid satte Jorge de Frutos punktum med sin 2-0-scoring for Levante.

Kampfakta

Atlético Madrid – Levante 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 José Luis Morales (30), 0-2 Jorge de Frutos (90)
Atlético Madrid (3-4-2-1): Jan Oblak – José Giménez (Thomas Lemar fra 54.), Felipe, Mario Hermoso – Marcos Llorente, Koke (Moussa Dembélé fra 74.), Geoffrey Kondogbia (Lucas Torreira fra 61.), Renan Lodi – Ángel Correa (Ricard Sánchez fra 61.), João Félix – Luis Suárez

Etter kampen

Spillerbørs: Real Sociedad

En uhyre viktig seier er et faktum mot Real Sociead. Her er vår spillerbørs etter kampen.

Published

on

Jan Oblak (7): Leverer en veldig god redning på et skudd fra Alexander Isak i den første omgangen. Også en solid manøver på en avslutning fra Portu i den andre.

Kieran Trippier (6): Fin link med Llorente gjennom hele kampen, men har noen slurvete avleveringer i den siste tredjedelen av banen.

Stefan Savic (7): Stålkontroll sammen med Felipe. Har en svært viktig blokkering like før slutt som kunne ha endt med redusering.

Felipe (6): Leverte en meget bra kamp sist mot Barcelona på Camp Nou, og følger opp med en ny god prestasjon mot Real Sociedad kort tid etterpå. Har gjort savnet av Giménez langt mindre enn forventet.

Mario Hermoso (6): Ikke så veldig synlig i dag, men sammen med forsvaret, er han solid.

Yannick Carrasco (8): Leverer en meget god førsteomgang og sender Atlético Madrid i en svært viktig ledelse. Står med åtte mål på de siste syv kampene, og er i ferd med å gjøre noe virkelig stort nå, belgieren.

Koke (7): Fortsetter den gode formen, han også. Blant de absolutt beste denne kvelden, og er veldig involvert når Atlético dominerer fullstendig den første halvtimen av kampen.

Saúl (6): Opptur etter å ha blitt byttet inn og ut på Camp Nou sist. Viktig i presspillet, og står frem.

Llorente (8): Ustoppelige Llorente. Løper, assisterer, kriger og leverer målpoeng etter målpoeng. Sesongens spiller i LaLiga?

Correa (7): Scorer 2-0-målet og ser bra ut om dagen.

Suárez (5): Gjør en meget god jobb på 2-0-scoringen når han spiller fri Correa, men sløser enormt med sjansene som kunne ha kostet dyrt til slutt.

Continue Reading

Etter kampen

Nå gjelder det, Sevilla

Atlético Madrid reiste til Camp Nou med enormt press og gjorde supporterne stolte.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Barcelona – Atlético Madrid 0-0

Den første omgangen handlet så og si alt om Atlético Madrid, som trolig burde ha ledet til pause på Camp Nou.

I den andre omgangen våknet hjemmelaget mer, men Atlético Madrid stod likevel godt imot og leverte en heltemodig innsats da ett poeng ble sikret på Camp Nou med 0-0 mot Barcelona.

Selv om det i utgangspunktet er et meget godt resultat på bortbane, mot en av de aller største konkurrentene om LaLiga-tittelen, betyr det nå at Real Madrid har alt i sine egne hender. Vinner de sine resterende seriekamper, er de seriemester.

– Modige

Sevilla, Granada, Athletic Club og Villarreal gjenstår for Real Madrid. Første motstander er Sevilla på Valdebebas søndag klokken 21:00.

– Atlético Madrid har vært modige i dag og de har gått for å vinne. De har vært et gjenkjennelig lag, sa tidligere Atlético Madrid-keeper Abel Resino hos den spanske radiokanalen ElTransistor etter gårsdagens uavgjortresultat.

– Vi dro til Barcelona og lyktes, sa Diego Simeone etter gårsdagens kamp som også ble spurt om kveldens kamp mellom Real Madrid og Sevilla.

– Jeg tror ikke jeg vil se den. Jeg ser ikke kampene, jeg foretrekker å ikke gjøre det. Det vil ikke endre mye om jeg gjør det. Jeg vil spise med familien min og forberede mandagen før vi skal gjøre en god kamp mot Real Sociedad.

Nesten

Atlético Madrid startet kampen på Camp Nou i sin vante 5-3-2-formasjon, og lyktes godt. Barcelona ble flere ganger truet defensivt, og både Ángel Correa, Luis Suárez og Yannick Carrasco var nære å sende Atlético Madrid i føringen. Spesielt nære var Correa da et skudd ble blokkert ut til et hjørnespark av Clement Lenglet.

Ikke like hyggelig var det at Thomas Lemar måtte gi seg etter 12 minutter grunnet skade.

Like før pause var Lionel Messi nære å sende Barcelona i føringen etter et utrolig soloraid, men Jan Oblak leverte en minst like god redning og stoppet forsøket.

Mens det meste dreide seg om Atlético Madrid i den første omgangen, var Barcelona nærmest i den andre. Men verken Ousmane Dembélé eller Lionel Messi klarte å overliste Jan Oblak, og når Ronald Araujos scoring ble annulert, endte det 0-0 i toppoppgjøret på Camp Nou.

Continue Reading

Spillerbørs

Spillerbørs: Barcelona (B)

Published

on

En tøff og jevn kamp hvor begge lag hadde sine muligheter til å ta ledelsen. Men det endte målløst på Camp Nou.


Jan Oblak (8): Gjør en eventyrlig redning fra et Messi-skudd i første omgang. Har et par andre gode involveringer og det er veldig passende at han holder nullen i kamp nummer 300 for klubben.

Kieran Trippier (6): Lite involvert offensivt, men gjør seg definitivt ikke bort. Har grei kontroll på Jordi Alba defensivt, men det glipper ved et par anledninger.
Stefan Savic (7): Bunnsolid bakover og fortsetter som han har gjort hele sesongen. Blir ikke veldig utfordret, men vinner mye i luften og er den tryggeste bakover.
Felipe Monteiro (7): Solid i luften og klarer å jobbe unna det meste som kommer inn i boksen. Sterk prestasjon av Felipe som ofte har slitt i 5ern bak.
Mario Hermoso (8): Mye av det samme gjelder for Hermoso, men Spanjolen bringer også noen nydelig pasninger frem i banen og er aktivt med for fremover for å skape muligheter. En av banens beste.
Yannick Carrasco (9): Kunne avgjort og hatt målgivende i dag. Herjer til tider med Mingueza uten at det gir uttelling. Innhoppet til Araujo gjør det definitivt vanskeligere for Carrasco å være dominerende, men gjør alt i alt en ekstremt god kamp.

Marcos Llorente (6): Jobber mye begge veier i dag, hvor han nok blir litt for avhengig av å hjelpe til sentralt til å klare å komme på sine sedvanlige løp. En helt grei kamp fra Llorente.
Koke (7): I teorien den eneste på midten fra start, noe som kunne vært bekymringsverdig. Men han Styrer midtbanen bra mot sterk motstand og gjør mye rett i utspillsfasen.
Thomas Lemar (IV): Går ut tidlig med skade. Har et bra skudd på mål som Ter Stegen redder tidlig i kampen.

Ángel Correa (5):
Luis Suárez (5): Jobber og sliter med Pique, klarer ikke komme til noen store muligheter selv, men han holder ballen sterkt oppe ved flere anledninger. Mangler nok litt på kampformen.

Innbyttere:
Saúl Ñíguez (4): Kommer inn for Lemar tidlig og blir tatt av senere i kampen, det sier sitt.
João Félix (6): Positivt innhopp og gir laget tid ved flere anledninger. Klarer å holde ballen oppe og i laget. Jobber i tillegg uvanlig bra defensivt
Geoffrey Kondogbia (7): Gir noe nytt til laget og driver ofte laget litt fremover i en periode hvor det var mange slitne bein. Hadde fortjent mer tid på banen.

Continue Reading

TABELLEN

Trending