Connect with us

Etter kampen

Skremmeskudd, men Atleti vant igjen

For andre gang denne uken snudde Atlético fra underlege til seier da Valencia var motstander på Metropolitano søndag kveld.

Published

on

Atlético Madrid – Valencia 3-1 (1-1)

En drømmescoring av de sjeldne sendte Valencia i føringen allerede etter elleve minutter, men kun tolv minutter senere utliknet João Félix for Atlético Madrid og utnyttet tilliten. Og i den andre omgangen var hjemmelaget suverene, og sikret til slutt en fullt fortjent seier etter at Luis Suárez og Ángel Correa avgjorde kampen med sine scoringer.

Dermed er Atlético Madrid syv poeng foran Real Madrid, og ti foran Barcelona, med én kamp mindre spilt. Atlético Madrid har nå seks strake LaLiga-seire, og har tatt 47 av 54 mulige poeng når sesongen nærmer seg halvspilt for Diego Simeones menn.

João Félix var også tilbake i elleveren etter å ha fått mindre spilletid i det siste. Han utliknet først for Atleti, før han assisterte Luis Suárez på kveldens andre scoring.

– João er en ekstraordinær spiller, det trenger vi alltid. Han er en spiller som har utviklet seg helt siden han kom, sier Diego Simeone om Atléticos vidunderbarn, som tidvis har briljert denne sesongen .

Drømmescoring

Men starten på kampen ble ikke som ønsket. Giménez var nære å sende Atleti i føringen tidlig i oppgjøret, men like etterpå smalt det fra gjestene. Uros Racic fyrte av fra langt hold med venstrefoten og limte ballen i krysset, til side for Jan Oblak.

Ikke lenge etterpå stilnet derimot jubelen for gjestene. João Félix tuppet inn et hjørnespark fra Thomas Lemar, som noterte seg for sin første målgivende i LaLiga denne sesongen. Det var også João Félix sin første scoring siden 1. desember mot Bayern München.

Atlético slet ellers med å skape de altfor store sjansene i den første omgangen, og Sime Vrsaljko slet tidvis på høyrebacken. Derfor tok også Simeone grep i pausen.

Renan Lodi erstattet kroaten, og Yannick Carrasco ble flyttet over på høyresiden. Det skulle vise seg å bli en stor suksess, for sammen med Marcos Llorente skapte Atlético flere gode muligheter.

Pichichi

Etter 54 minutter var kampen omsider snudd etter glitrende angrepsfotball fra hjemmelaget. Mario Hermoso fant João Félix med en glitrende pasning, som avanserte fremover med ballen i beina før han spilte videre til Luis Suárez. Fra spiss vinkel satte uruguayaneren inn sitt tolvte LaLiga-mål for sesongen, og Atleti var i føringen for første gang i kampen.

Nå var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Og 3-1 ble det, takket være et godt forarbeid av Marcos Llorente som serverte Ángel Correa inne i 16-meteren. Argentineren kunne enkelt sette ballen i mål, og punkterte kampen med drøyt 20 minutter å spille. Kort tid etterpå fikk også Llorente velfortjent hvile.

Luis Suárez er nå oppe på tolv scoringer i LaLiga, det samme antallet som Sevilla-spiss Youssef En-Nesyri. Med færre kamper spilt, har derimot Suárez et bedre målsnitt per kamp.

Kampfakta

Atlético (3-4-2-1): Jan Oblak – Stefan Savic, José Maria Giménez, Mario Hermoso – Sime Vrsaljko, Marcos Llorente, Koke, Yannick Carrasco – João Félix, Thomas Lemar – Luis Suárez
Mål: 0-1 Uros Racic (11), 1-1 João Félix (23), 2-1 Luis Suárez (54), 3-1 Ángel Correa (72)

Etter kampen

Aldri gi opp

Det ble en etterlenget opptur lørdag kveld.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Atlético Madrid – Valencia 3-2

For andre kamp på rad skulle fjerdedrakten med klubbemblemet benyttes.

For andre gang på rad så det ut til å ende med et nytt skuffende tap. Men den gang ei.

Etter en katastrofal førsteomgang hvor Valencia scoret to ganger og ledet 2-0 til pause, våknet Atlético Madrid så til de grader i 2. omgang da det så som mørkes ut – mye takket være en meget god Ángel Correa som ble byttet inn i pausen.

Opphentingen ble startet da Matheus Cunha kunne passere inn 1-2 etter et hjørnespark etter 64 minutter. Scoringen gjorde at Metropolitano tok fyr – og Atlético Madrid jaktet virkelig en utligning.

Men scoringen lot vente på seg, og Valencia forsvarte seg heroisk og brukte god tid ved enhver mulighet.

På overtid kom imidlertid 2-2 da Ángel Correa utlignet, før Mario Hermoso sendte alt og alle til himmels med sin 3-2-scoring like etterpå.

Dermed endte det med en etterlenget seier til slutt i en kamp som så død og begravet ut til pause.

Continue Reading

Etter kampen

Ingen cupbombe: Atlético lekte seg på hjemmebane som bortelag

Cupeventyret fortsetter.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

RAYO MAJADAHONDA – ATLÉTICO MADRID 0-5

Girona, Cultural Leonesa og Cornellà. Det er lagene Atlético Madrid har feilet og røket ut mot på pinlig vis de siste sesongene i Copa del Rey.

Torsdag var cupen i gang for 2021/22-sesongen da Rayo Majadahonda, som opprinnelig spiller sine hjemmekamper på Atléticos treningsanlegg, tok imot Atlético som gjester (!) på Metropolitano.

Diego Simeone tok ingen sjanser og stilte et svært slagkraftig lag fra start. Og de utvalgte hadde ingen problemer med å ta seg enkelt videre til åttedelsfinalen i den spanske cupen.

En offsideplassert Matheus Cunha sendte gjestene i føringen allerede etter 17 minutter, før Renan Lodi hamret inn 2-0 ni minutter senere. Til pause sto det 3-0 etter at Luis Suárez omsider endte måltørken etter sine ni kamper uten scoring for klubben.

I 2. omgang fortsatte festen da innbytterne Antoine Griezmann og João Félix økte ledelsen ytterligere og sikret en komfortabel 5-0-seier.

Men et skår i gleden var det at en tydelig opprørt Griezmann måtte byttes ut med skade bare kort tid etter innhoppet. Franskmannen tok seg til baksiden av låret, og det så ikke bra ut med tanke på Villarreal og den spanske supercupen som er like rundt hjørnet.

I morgen trekkes åttedelsfinalen.

Continue Reading

Etter kampen

Correa-dobbel endte tapsrekken

2022 startet på best mulig vis.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

ATLÉTICO MADRID – RAYO VALLECANO 2-0 (1-0)

Fire tap på rad – den lengste rekken under Diego Simeones tid som Atlético Madrid-trener var fasiten før årets første kamp da Rayo Vallecano kom på besøk til Metropolitano søndag ettermiddag.

Bare én gang tidligere, under ledelse av Ricardo Zamora i 1941/42-sesongen, hadde Atlético Madrid tapt fem kamper på rad.

Den statistikken ville definitivt ikke Diego Simeone være en del av.

Bare åtte minutter tok det før årets første gule kort kom – til Diego Simeone – som følge av protester. Atlético Madrid trøblet litt de første minuttene. Men deretter var det ingen tvil.

Ángel Correa sikret ledelse til pause med sin scoring etter 28 minutter – etter strålende forarbeid av både Rodrigo De Paul og Yannick Carrasco. Flere ganger hadde Rayo-keeper Luca Zidane, sønn av sin far, blitt satt på prøve. Luis Suárez burde ha endt måltørken tidlig, men leverte isteden en svak avslutning alene med keeper.

Fullt fortjent var det at Atlético Madrid ledet, og bare åtte minutter ut i 2. omgang så det enda bedre ut for Simeones menn. Igjen scoret Correa da Renan Lodi mottok ballen ute til venstre og slo et glitrende innlegg langs bakken.

Atlético Madrid hadde full kontroll også i 2. omgang og vant til slutt fullt fortjent 2-0 i det som kan ha vært Kieran Trippiers siste kamp. Engelskmannen er sterkt linket tilbake til England og Newcastle.

– Det er en stor glede for oss å starte året på denne måten. Vi spilte bra og det var veldig viktig for oss, sier tomålsscorer Ángel Correa etter kampslutt til rettighetshaver.

PS: Luis Suárez og José Maria Giménez pådro seg sitt femte gule kort i kampen og må stå over mot Villarreal i neste runde.

Continue Reading

TABELLEN

Trending