Connect with us

Etter kampen

Skremmeskudd, men Atleti vant igjen

For andre gang denne uken snudde Atlético fra underlege til seier da Valencia var motstander på Metropolitano søndag kveld.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Atlético Madrid – Valencia 3-1 (1-1)

En drømmescoring av de sjeldne sendte Valencia i føringen allerede etter elleve minutter, men kun tolv minutter senere utliknet João Félix for Atlético Madrid og utnyttet tilliten. Og i den andre omgangen var hjemmelaget suverene, og sikret til slutt en fullt fortjent seier etter at Luis Suárez og Ángel Correa avgjorde kampen med sine scoringer.

Dermed er Atlético Madrid syv poeng foran Real Madrid, og ti foran Barcelona, med én kamp mindre spilt. Atlético Madrid har nå seks strake LaLiga-seire, og har tatt 47 av 54 mulige poeng når sesongen nærmer seg halvspilt for Diego Simeones menn.

João Félix var også tilbake i elleveren etter å ha fått mindre spilletid i det siste. Han utliknet først for Atleti, før han assisterte Luis Suárez på kveldens andre scoring.

– João er en ekstraordinær spiller, det trenger vi alltid. Han er en spiller som har utviklet seg helt siden han kom, sier Diego Simeone om Atléticos vidunderbarn, som tidvis har briljert denne sesongen .

Drømmescoring

Men starten på kampen ble ikke som ønsket. Giménez var nære å sende Atleti i føringen tidlig i oppgjøret, men like etterpå smalt det fra gjestene. Uros Racic fyrte av fra langt hold med venstrefoten og limte ballen i krysset, til side for Jan Oblak.

Ikke lenge etterpå stilnet derimot jubelen for gjestene. João Félix tuppet inn et hjørnespark fra Thomas Lemar, som noterte seg for sin første målgivende i LaLiga denne sesongen. Det var også João Félix sin første scoring siden 1. desember mot Bayern München.

Atlético slet ellers med å skape de altfor store sjansene i den første omgangen, og Sime Vrsaljko slet tidvis på høyrebacken. Derfor tok også Simeone grep i pausen.

Renan Lodi erstattet kroaten, og Yannick Carrasco ble flyttet over på høyresiden. Det skulle vise seg å bli en stor suksess, for sammen med Marcos Llorente skapte Atlético flere gode muligheter.

Pichichi

Etter 54 minutter var kampen omsider snudd etter glitrende angrepsfotball fra hjemmelaget. Mario Hermoso fant João Félix med en glitrende pasning, som avanserte fremover med ballen i beina før han spilte videre til Luis Suárez. Fra spiss vinkel satte uruguayaneren inn sitt tolvte LaLiga-mål for sesongen, og Atleti var i føringen for første gang i kampen.

Nå var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Og 3-1 ble det, takket være et godt forarbeid av Marcos Llorente som serverte Ángel Correa inne i 16-meteren. Argentineren kunne enkelt sette ballen i mål, og punkterte kampen med drøyt 20 minutter å spille. Kort tid etterpå fikk også Llorente velfortjent hvile.

Luis Suárez er nå oppe på tolv scoringer i LaLiga, det samme antallet som Sevilla-spiss Youssef En-Nesyri. Med færre kamper spilt, har derimot Suárez et bedre målsnitt per kamp.

Kampfakta

Atlético (3-4-2-1): Jan Oblak – Stefan Savic, José Maria Giménez, Mario Hermoso – Sime Vrsaljko, Marcos Llorente, Koke, Yannick Carrasco – João Félix, Thomas Lemar – Luis Suárez
Mål: 0-1 Uros Racic (11), 1-1 João Félix (23), 2-1 Luis Suárez (54), 3-1 Ángel Correa (72)

Etter kampen

Den svake formen fortsetter: – Ingen krise

Nå står Atlético Madrid med kun én seire på de fem siste kampene etter tapet mot Chelsea tirsdag kveld.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Atlético Madrid – Chelsea 0-1 (0-0)

Hjemmekampen, som ble spilt i Bucuresti, ble ingen stor suksess for Diego Simeone og Atlético Madrid. Nå må man reise til England og Stamford Bridge for å vinne, om det skal bli avansement i Champions League.

Det er klart etter at Olivier Giroud sikret seier for Chelsea i det første oppgjøret med sin kunstscoring etter 70 minutter, i en kamp der Atlético ikke registrerte ett skudd på mål.

– Jeg tror ikke vi er i en krise, det er klart at det er et annerledes øyeblikk enn de vi har opplevd denne sesongen, men det er ikke normalt å score de målene som vi slipper inn… Men slik er det, sier Jan Oblak etter kampslutt.

– Hvis du sa til meg i september at vi skulle tape den første kampen 0-1 og være først i LaLiga, ville jeg ha signert det, helt sikkert, sier Diego Simeone.

Til oppgjøret i London kan en rekke nøkkelspillere også være tilbake. Kieran Trippier vil være ferdig med sin suspensjon, mens alt tyder på at Yannick Carrasco, Héctor Herrera, Sime Vrsaljko og forhåpentligvis José Maria Giménez vil være klare til returen.

Nære

Ikke helt uventet var det gjestene fra London som skulle styre banespillet i Bucuresti, uten å skape de helt store mulighetene i starten av kampen. Den første store målsjansen skulle nemlig gå til Atlético Madrid da Luis Suárez presset fram en feil i Chelsea-forsvaret og slo et innlegg mot Thomas Lemar.

Dessverre fikk ikke franskmannen satt ballen i mål, og like etterpå var det Timo Werner som var nære scoring.

Den første omgangen startet positivt med sjanser til begge lag, men særlig den siste halvtimen foregikk uten store målsjanser.

Kunstmål

Som i den første omgangen, var det Chelsea som fortsatte å dominere i den andre omgangen, der Atlético lå svært lavt i en 6-3-1-formasjon defensivt.

Det så ut til at kampen skulle ende 0-0, men så dukket en franskmann opp hos de blåkledde. På vakkert vis brassesparket Olivier Giroud ballen i mål, men flagget fra assistendommer kom opp – og scoringen måtte sjekkes på VAR.

Der ble det klart at scoringen var godkjent, etter at det var Mario Hermoso som var siste spiller på ballen før Giroud satte ballen i mål. Dermed hadde Chelsea fått sitt bortemål, mens Atlético nå må reise til England om tre uker, vel vitende om at det må scores mål.

Atlético Madrid (3-5-2): Jan Oblak – Stefan Savic, Felipe, Mario Hermoso (Vitolo fra 84.) – Marcos Llorente, Ángel Correa (Moussa Dembélé fra 82.), Koke (Lucas Torreira fra 82.), Saúl, Thomas Lemar – João Félix (Renan Lodi fra 82.), Luis Suárez

Continue Reading

Etter kampen

Sjokktap mot Levante

Levante hadde aldri slått Atlético Madrid på bortebane i LaLiga før lørdagens oppgjør.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

– Vi leder fremdeles og vil fortsette å jobbe for det. Det er perioder i sesongen som ikke er så bra, så la oss håpe det varer så kort som mulig.

Det sier Mario Hermoso etter at sesongens første hjemmetap mot Levante, som Atlético Madrid kun har tatt ett poeng mot denne uken i LaLiga. Dermed minker avstanden ned til konkurrentene i toppen, etter et sjansesløseri nærmest uten sidestykke.

José Luis Morales sendte gjestene i føringen i den første omgangen, og i den andre omgangen skulle alt dreie seg om hjemmelaget. Luis Suárez traff stolpen, Ángel Correa fikk en scoring annulert og gjestenes reservekeeper, Dani Cárdenas, ble også kåret til banens beste. Ingen keeper har hatt flere redninger enn Levantes keeper (10) denne sesongen uten å slippe inn mål.

Og da Jan Oblak ble med opp i jakten på en utligning, kontret gjestene inn 0-2 og sikret tre historiske poeng på Metropolitano.

Bedre ble det heller ikke av at José Maria Giménez måtte ut med skade i den andreomgangen.

Gjestene i føringen

Atlético Madrid dominerte banespillet innledningsvis, men uten å komme til de helt store målsjansene umiddelbart. Det gjorde derimot José Luis Morales, som burde ha sendt Levante i føringen like før halvtimen var spilt. Den lynraske kantspilleren kom helt alene med Jan Oblak, men satte ballen like til side for sloveneren.

Kun noen sekunder senere var João Félix nære, men så satt den omsider for gjestenes stjernespiller.

Morales avsluttet like utenfor 16-meteren, via Mario Hermoso og i mål etter at Geoffrey Kondogbia ikke fikk avverget faren på egen halvdel.

Stolpetreff

Kvarteret ut i den andre omgangen, var Luis Suárez nære å score sitt syttende LaLiga-mål denne sesongen med et utsøkt frispark fra omtrent 25 meter. Uruguayanerens forsøk hadde retning venstre kryss, men kun noen få fingertupper fra Cárdenas i Levante-buret, gjorde at ballen traff aluminiumet og ut.

Og igjen, kun ett minutt senere, burde João Félix ha utlignet etter et strålende satt opp angrep langs Atléticos høyreside. Verken her, eller etter 67 minutter, ville det seg for portugiseren.

Da Correa også fikk et mål annulert grunnet en dytt i rygg fra Luis Suárez, var kvelden komplett for Atlético Madrid. Det ville seg ikke verken for argentineren, Luis Suárez eller Thomas Lemar, som alle kom til gode muligheter den siste halvtimen.

På overtid satte Jorge de Frutos punktum med sin 2-0-scoring for Levante.

Kampfakta

Atlético Madrid – Levante 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 José Luis Morales (30), 0-2 Jorge de Frutos (90)
Atlético Madrid (3-4-2-1): Jan Oblak – José Giménez (Thomas Lemar fra 54.), Felipe, Mario Hermoso – Marcos Llorente, Koke (Moussa Dembélé fra 74.), Geoffrey Kondogbia (Lucas Torreira fra 61.), Renan Lodi – Ángel Correa (Ricard Sánchez fra 61.), João Félix – Luis Suárez

Continue Reading

Etter kampen

Fire poeng ned til andreplass

Både Simeone og Lopetegui stilte sine beste ellevere til gårsdagens kamp hvor begge lag ønsket å få et resultat.

Published

on

Atlético Madrid 2 – 0 Sevilla (Correa, Saúl)

Sterk start

Første omgang starter hjemmelaget bra. Er veldig på frempå og prøver seg, det resulterte i at Correa scorer første mål etter 16 minutter ut av det som virket som en “umulig” mulighet. Etter et flott forarbeid av Lemar spiller Trippier videre til Correa som står med ryggen mot mål. Angel skyter i vendingen og ballen går forbi to Sevillaspillere og en utspilt Bono ned i venstre keeperhjørne. Sevilla fikk få sjanser i løpet av omgangen men hadde sin første store etter 20 minutter. En-Nesyri løper i bakrom, Oblak blokkerer og Suso får mulighet til å skyte foran mål kun dekket av Savić , men ballen går utenfor.

Neste store mulighet for Los Colchoneros er når Trippier slår over stopperne til Sevilla til Suárez i bakrom. Uruguayaneren har en stor mulighet til å doble ledelsen men keeper redder.

Sevilla presser på

Andreomgangs første 20 minutter endret kampbildet seg. Sevilla var betraktelig mer med i kampen og skapte store muligheter, ofte via Koundé. Simeone gjør deretter et dobbelbytte, Correa går av sammen med Lemar og inn kommer Saúl og Félix. Etter dette begynte Atleti å skape ting igjen.

Men det tar ikke mange minuttene før Trippier slår en ball over forsvarsrekken til Llorente, lik den han hadde tidligere til Suárez. Og dette har vi sett så mange ganger før, Llorente legger inn ballen til Saúl som venter på 16 meteren. Deretter gjør han slik vi vet at han kan, men sjeldent i det siste og setter ballen i samme hjørne som Correa. En mann som tydelig har trengt en slik scoring og man kunne se gleden etter målet.

Rett før 80. minutt har En-Nesyri en enorm mulighet foran kun Oblak men setter ballen i bakken og den går over målet. Deretter kommer Torreira inn på banen for Suárez, mens Llorente og Félix flyttes lengre opp på banen. Fem minutter før slutt har Fernando en stor mulighet etter en corner men ballen går i stangen.

Dermed ender kampen 2-0 og Atlético har nå 4 poeng ledelse over andreplassen.

Spillervurdering

Oblak (7): Hadde en til dels rolig kamp men reddet noen muligheter fra En-Nesyri i første omgang.

Trippier (8): Flott kamp av engelskmannen. Viser hvor viktig han har vært etter den litt seige sesongstarten, men han skaper så mye og passer bra inn i det nye systemet. Målgivende til Correa og er tredje sist på Saúls mål.

Savić (7): Vår mest konsise stopper men har ikke de store involveringene, mest fordi han ikke var nødt. Pådro seg et gult kort.

Giménez (7): Spiller godt og var mer involvert i å stoppe Sevilla når de begynte å spille mer fremover. Får seg en ekkel smell i en hodeduell men kom heldigvis inn igjen.

Hermoso (6): Ikke hans beste kamp, men han var heller ikke dårlig. Gjorde en god jobb men blir klart frustrert når han skaffer Sevilla frispark, dog noe ufortjent.

Carrasco (7): Begynner å bli bedre og bedre defensivt, men hans klart beste er offensivt. Skaper uro som vanlig.

Llorente (7): Er alltid tilgjengelig for en bakromsball og får da også målgivende på Saúls mål. Jobber som vanlig hardt men var tydelig sliten i slutten av kampen.

Koke (7): Cholo plasserer Koke i dypere og dypere rolle med årene, men han gjør jobben bra. Pådrar seg et gult kort og er dessverre ute til neste rundes kamp mot Eibar.

Lemar (8): Gjør en veldig god jobb defensivt og presser Navas eller Ocampos når Carrasco har etterlatt seg bakrom, samt at han vinner flere av ballene. Gjør et vakkert forarbeid før Correas mål. Ble også kåret til månedens spiller i desember.

Correa (7): Har ikke hatt gode kamper i det siste og til tross for det flotte målet er han litt usynlig. Men er der han skal være og gjør det han trengte.

Suárez (7): Var til tider utrolig dypt i banen, særlig etter Félix kom inn. Er farlig og samarbeider godt med blant annet Trippier for å prøve seg i bakrom, til tross for at farten ikke er det den var.

Innbyttere:

Saúl (8): En mann som virkelig trengte et mål i dag. Kommer inn som “gamle” Saúl og imponerer, går rett i angrep. Er ikke samme mann som var på banen mot Cornellà.

Félix (6): Prøver seg på å skape noe, til tross for at resten av laget ligger dypt for å ro i land seieren. Ikke hans type kamp etter han kommer inn.

Torreira og Felipe (IV)

Continue Reading

TABELLEN

Trending