Connect with us

Etter kampen

Spillerbørs: Alavés (H)

Spillerbørs etter et veldig viktig hjemmeresultat mot nedrykkskandidaten.

Published

on

I kveld var det tydeligere enn noen gang denne sesongen at vi har to matchvinnere i begge endene av banen. Suárez sikret hjemmelaget ledelsen med en flott heading, mens vår kjære slovener mellom stengene redder sin første straffe på ca. fire år.

Jan Oblak (9BB): Måtte gjøre flere redninger i første omgang og holder Atlético som vanlig inne i kampen når de trenger det. Redder resultatet med redning av det som er en godt slått straffe av Joselu.

Kieran Trippier (8): Gjør en veldig god kamp. Har målgivende på målet til Suárez og er involvert i det meste av hjemmelagets offensive spill.

Stefan Savic (6): Har en god og stabil kamp, med flere gode offensive pasninger frem til straffesituasjonen. Får dømt straffe mot seg når han treffer nesen til Rioja med albuen sin akkurat på hjørnet av 16-meteren.

José Giménez (7): Var den som var involvert når Atlético skulle hatt straffespark i første omgang etter å ha slått Edgar i en hodeduell og sistnevnte får ballen i hånden. Rydder godt bak sine stopperpartnere som han er satt til å gjøre.

Mario Hermoso (7): Hadde en bedre andreomgang etter noen dårlige avgjørelser i første. Blir med mye fremover sammen med Carrasco til tross for at han ikke klarer å skape de farligste sjansene men er en viktig del av spillet med sine progressive pasninger.

Yannick Carrasco (6): Kommer ofte på løp fremover men får ikke til å skape mange nok farlige situasjoner. Får dessverre sitt 5. gule kort for sesongen og må stå over kampen mot Sevilla.

Marcos Llorente (7): Kombinerer som vanlig utrolig bra sammen med Trippier på høyresiden og var tredje sist på ballen før scoringen.

Koke (7): På pari med sine midtbanepartnere og er alltid spillbar for sine lagkamerater i begge endene av banen.

Thomas Lemar (8): Veldig god kamp og styrer mye av ballspillet mens han er på banen. Skaper muligheter for spillerne rundt seg og var å se på alle sidene av banen.

Ángel Correa (5): Til tider usikker i avgjørelsene og velger ofte det trygge alternativet når Atlético trengte offensiv kreativitet. Hadde en bedre førsteomgang og blir dermed tatt av i andre.

Luis Suárez (7): Har en utrolig frustrerende førsteomgang med flere feil, men scorer første målet i kampen og er dermed avgjørende for resultatet.

Innbyttere

Hector Herrera (6): Kommer inn og slår gode progressive baller til de som går på løp. Har ikke fått spilt siden januar men gjør en kurant figur.

Saúl (6): Gjør det greit etter han kommer inn. Får gult kort på tampen.

Etter kampen

Aldri gi opp

Det ble en etterlenget opptur lørdag kveld.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Atlético Madrid – Valencia 3-2

For andre kamp på rad skulle fjerdedrakten med klubbemblemet benyttes.

For andre gang på rad så det ut til å ende med et nytt skuffende tap. Men den gang ei.

Etter en katastrofal førsteomgang hvor Valencia scoret to ganger og ledet 2-0 til pause, våknet Atlético Madrid så til de grader i 2. omgang da det så som mørkes ut – mye takket være en meget god Ángel Correa som ble byttet inn i pausen.

Opphentingen ble startet da Matheus Cunha kunne passere inn 1-2 etter et hjørnespark etter 64 minutter. Scoringen gjorde at Metropolitano tok fyr – og Atlético Madrid jaktet virkelig en utligning.

Men scoringen lot vente på seg, og Valencia forsvarte seg heroisk og brukte god tid ved enhver mulighet.

På overtid kom imidlertid 2-2 da Ángel Correa utlignet, før Mario Hermoso sendte alt og alle til himmels med sin 3-2-scoring like etterpå.

Dermed endte det med en etterlenget seier til slutt i en kamp som så død og begravet ut til pause.

Continue Reading

Etter kampen

Ingen cupbombe: Atlético lekte seg på hjemmebane som bortelag

Cupeventyret fortsetter.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

RAYO MAJADAHONDA – ATLÉTICO MADRID 0-5

Girona, Cultural Leonesa og Cornellà. Det er lagene Atlético Madrid har feilet og røket ut mot på pinlig vis de siste sesongene i Copa del Rey.

Torsdag var cupen i gang for 2021/22-sesongen da Rayo Majadahonda, som opprinnelig spiller sine hjemmekamper på Atléticos treningsanlegg, tok imot Atlético som gjester (!) på Metropolitano.

Diego Simeone tok ingen sjanser og stilte et svært slagkraftig lag fra start. Og de utvalgte hadde ingen problemer med å ta seg enkelt videre til åttedelsfinalen i den spanske cupen.

En offsideplassert Matheus Cunha sendte gjestene i føringen allerede etter 17 minutter, før Renan Lodi hamret inn 2-0 ni minutter senere. Til pause sto det 3-0 etter at Luis Suárez omsider endte måltørken etter sine ni kamper uten scoring for klubben.

I 2. omgang fortsatte festen da innbytterne Antoine Griezmann og João Félix økte ledelsen ytterligere og sikret en komfortabel 5-0-seier.

Men et skår i gleden var det at en tydelig opprørt Griezmann måtte byttes ut med skade bare kort tid etter innhoppet. Franskmannen tok seg til baksiden av låret, og det så ikke bra ut med tanke på Villarreal og den spanske supercupen som er like rundt hjørnet.

I morgen trekkes åttedelsfinalen.

Continue Reading

Etter kampen

Correa-dobbel endte tapsrekken

2022 startet på best mulig vis.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

ATLÉTICO MADRID – RAYO VALLECANO 2-0 (1-0)

Fire tap på rad – den lengste rekken under Diego Simeones tid som Atlético Madrid-trener var fasiten før årets første kamp da Rayo Vallecano kom på besøk til Metropolitano søndag ettermiddag.

Bare én gang tidligere, under ledelse av Ricardo Zamora i 1941/42-sesongen, hadde Atlético Madrid tapt fem kamper på rad.

Den statistikken ville definitivt ikke Diego Simeone være en del av.

Bare åtte minutter tok det før årets første gule kort kom – til Diego Simeone – som følge av protester. Atlético Madrid trøblet litt de første minuttene. Men deretter var det ingen tvil.

Ángel Correa sikret ledelse til pause med sin scoring etter 28 minutter – etter strålende forarbeid av både Rodrigo De Paul og Yannick Carrasco. Flere ganger hadde Rayo-keeper Luca Zidane, sønn av sin far, blitt satt på prøve. Luis Suárez burde ha endt måltørken tidlig, men leverte isteden en svak avslutning alene med keeper.

Fullt fortjent var det at Atlético Madrid ledet, og bare åtte minutter ut i 2. omgang så det enda bedre ut for Simeones menn. Igjen scoret Correa da Renan Lodi mottok ballen ute til venstre og slo et glitrende innlegg langs bakken.

Atlético Madrid hadde full kontroll også i 2. omgang og vant til slutt fullt fortjent 2-0 i det som kan ha vært Kieran Trippiers siste kamp. Engelskmannen er sterkt linket tilbake til England og Newcastle.

– Det er en stor glede for oss å starte året på denne måten. Vi spilte bra og det var veldig viktig for oss, sier tomålsscorer Ángel Correa etter kampslutt til rettighetshaver.

PS: Luis Suárez og José Maria Giménez pådro seg sitt femte gule kort i kampen og må stå over mot Villarreal i neste runde.

Continue Reading

TABELLEN

Trending