Connect with us

Ukategorisert

Spillerbørs: Athletic Club (H)

Published

on

Det ble en tøff kamp for Los Colchoneros som endte i seier. Her får du kveldens spillerbørs:


Jan Oblak (7): Kan ikke klandres for målet, men har en avgjørende redning mot slutten og er aktiv i feltet. Solid fra sisteskansen.

Kieran Trippier (7): Noe rusten bakover selv om han er en klar oppgradering der også. Det relasjonelle sitter ikke helt offensivt hele veien, men løper iherdig og er involvert i det andre målet.
Stefan Savic (7): Den eneste av midtstopperne som leverer “bra” i kveld i det han er den som hadde definitivt mest kontroll på sin side. Vinner stort sett alt av dueller og styrer rekkene bra.
Felipe Augusto (5): Ruser inn i dueller og timingen ser ut til å være litt feil. Dette har vært tilfellet en stund og man ser klart at det preger tryggheten bakover på banen.
Mario Hermoso (6): Er litt uvøren i spillet og også han kommer litt ut av posisjon i perioder. Dette ser vi på 0-1, men han er som vanlig veldig viktig i det oppbyggende spillet.
Yannick Carrasco (8): Fantastisk aktiv og er det ene lyspunktet man har fra første omgang. Legger en utsøkt pasning i forkant av 1-1 rett før pause. Mangler mye på avslutningene sine.

Marcos Llorente (9BB): Scorer før pause i det som så ut til å være en ekstremt mørk situasjon. Spilte også Suárez fri før han skaffet straffe. Jobber beinhardt selv i de periodene hvor han ikke blir like mye involvert og er skapene når han får ballen. Rett og slett en fantastisk spiller.
Koke (7): Koke løfter laget med seg når Atleti tar over spillemessig. Styrer midtbanen og selv om han ikke er like involvert som han er på sitt aller beste så klarer han fortsatt å prege kampen.
Thomas Lemar (8): Flott målgivende og viser hvilken selvtillit han har fått. Er ofte den som driver spillet fram og viser frem hvor gode ferdigheter han faktisk innehar.

Luis Suárez (8): Scoret sitt 18. mål for sesongen på en straffe han skaffer selv. Blir litt usynlig før pause, men mye mer toneangivende etter hvilen. Får litt hvile og slipper unna sitt femte gule kort.
João Félix (6): Ikke den mest brilliante kampen fra portugiseren, men han jobber hardt og er effektiv. Blir tidlig satt under press fra Athletic-spillerne og klarer ofte å skaffe seg frispark i håpløse situasjoner. Man kan forvente mer fra portugiseren, men dette var et steg i riktig retning.

Innbyttere:
Ángel Correa (7): Mer sprudlene enn sin største “konkurrent” João Félix og skaper mye trøbbel for Athletic. Klarer å holde ballen oppe slik at angrepsbølgene fra bortelaget ikke blir for sammenhengende.
Saúl Ñíguez (6): Gir mye duellkraft til en midtbane som trengte litt muskler. Ikke veldig involvert hverken positivt eller negativt i angrepsspillet.
Lucas Torreira (6): Jager alle baller som kommer i nærheten av han og stresser motstanderne. Preger ikke kampen veldig.
Geoffrey Kondogbia (IV)
Renan
Lodi (IV)

Etter kampen

Den svake formen fortsetter: – Ingen krise

Nå står Atlético Madrid med kun én seire på de fem siste kampene etter tapet mot Chelsea tirsdag kveld.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Atlético Madrid – Chelsea 0-1 (0-0)

Hjemmekampen, som ble spilt i Bucuresti, ble ingen stor suksess for Diego Simeone og Atlético Madrid. Nå må man reise til England og Stamford Bridge for å vinne, om det skal bli avansement i Champions League.

Det er klart etter at Olivier Giroud sikret seier for Chelsea i det første oppgjøret med sin kunstscoring etter 70 minutter, i en kamp der Atlético ikke registrerte ett skudd på mål.

– Jeg tror ikke vi er i en krise, det er klart at det er et annerledes øyeblikk enn de vi har opplevd denne sesongen, men det er ikke normalt å score de målene som vi slipper inn… Men slik er det, sier Jan Oblak etter kampslutt.

– Hvis du sa til meg i september at vi skulle tape den første kampen 0-1 og være først i LaLiga, ville jeg ha signert det, helt sikkert, sier Diego Simeone.

Til oppgjøret i London kan en rekke nøkkelspillere også være tilbake. Kieran Trippier vil være ferdig med sin suspensjon, mens alt tyder på at Yannick Carrasco, Héctor Herrera, Sime Vrsaljko og forhåpentligvis José Maria Giménez vil være klare til returen.

Nære

Ikke helt uventet var det gjestene fra London som skulle styre banespillet i Bucuresti, uten å skape de helt store mulighetene i starten av kampen. Den første store målsjansen skulle nemlig gå til Atlético Madrid da Luis Suárez presset fram en feil i Chelsea-forsvaret og slo et innlegg mot Thomas Lemar.

Dessverre fikk ikke franskmannen satt ballen i mål, og like etterpå var det Timo Werner som var nære scoring.

Den første omgangen startet positivt med sjanser til begge lag, men særlig den siste halvtimen foregikk uten store målsjanser.

Kunstmål

Som i den første omgangen, var det Chelsea som fortsatte å dominere i den andre omgangen, der Atlético lå svært lavt i en 6-3-1-formasjon defensivt.

Det så ut til at kampen skulle ende 0-0, men så dukket en franskmann opp hos de blåkledde. På vakkert vis brassesparket Olivier Giroud ballen i mål, men flagget fra assistendommer kom opp – og scoringen måtte sjekkes på VAR.

Der ble det klart at scoringen var godkjent, etter at det var Mario Hermoso som var siste spiller på ballen før Giroud satte ballen i mål. Dermed hadde Chelsea fått sitt bortemål, mens Atlético nå må reise til England om tre uker, vel vitende om at det må scores mål.

Atlético Madrid (3-5-2): Jan Oblak – Stefan Savic, Felipe, Mario Hermoso (Vitolo fra 84.) – Marcos Llorente, Ángel Correa (Moussa Dembélé fra 82.), Koke (Lucas Torreira fra 82.), Saúl, Thomas Lemar – João Félix (Renan Lodi fra 82.), Luis Suárez

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Granada (B)

Published

on

Etter poengtap på mandag så må Atleti hente med seg tre poeng hjem til Madrid mot meget sterke Granada.

Granada – Atlético Madrid: 14.00 (Strive Sports)


Sen dramatikk sist

Selv med en svak start på kampen sist mot Celta Vigo så tok laget seg sammen med noen justeringer. Dette kombinert med en helt enormt god Luis Suárez gjorde at man lenge lå an til å vinne kampen. Celta skapte lite og Atlético styrte spillet elegant. Dette før laget så ut til å sovne helt på slutten. Dette kombinert med en god Iago Aspas blant flere straffet Atleti hardt. Dermed endte kampen 2-2 og Atleti tapte to poeng. Med dette tok Real Madrid og Barcelona inn to poeng, som nå ligger henholdsvis fem og åtte poeng bak med to og én kamp mer(!) spilt.

Granada ligger godt an som de gjorde i fjor og dette er spesielt imponerende når de i høst også har avansert fra gruppespillet i Europa League. Laget fra Andalusia ligger på åttendeplass med 30 poeng på 22 kamper og har gode muligheter for Europa-spill neste år også hvis de hever formen litt. Formen den siste tiden har dog vært hovedproblemet der de nå står med fire kamper uten seier i ligaen (0-3-1).

Verdt å vite

  • Atlético Madrid har ikke tapt på ni kamper i serien, forrige tap var mot Real Madrid i desember.
  • Luis Suárez er toppscorer på Atlético Madrid med 16 mål. Den colombianske spissen Luis Suárez er toppscorer for Granada med fem mål.
  • Atleti sin Luis Suárez ble i går kåret til klubbens spiller i januar. Han scoret åtte mål på seks kamper på den tiden.

Lagnyheter

Covid-19 fortsetter å påvirke laget man kan stille til kamp, men det ser nå ut som sykestua begynner å tømme seg gradvis. Yannick Carrasco og Mario Hermoso er begge tilbake og spesielt førstnevnte kommer nok til å være på banen. João Félix, Moussa Dembéle, Thomas Lemar og Héctor Herrera er alle fortsatt ute med viruset samt Kieran Trippier som fortsatt har igjen to uker av utestengelsen. José María Giménez er ute med skade og blir trolig ute i noen uker.

Oblak, Grbic – Vrsaljko, Álvaro, Savic, Felipe,, Hermoso, Lodi – Koke, Kondogbia, Torreira, Saúl, Llorente, Carrasco, Vitolo, Soriano – Correa, Suárez og Camello.

Forventet ellever: Oblak – Carrasco, Savic, Felipe, /Hermoso/Lodi, Saúl – Llorente, Kondogbia, Koke – Correa, Suárez.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Cádiz (H)

Published

on

Siste kamp før vi går inn i årets siste landslagspause skal spilles mot bortesterke Cádiz hjemme på Metropolitano.

Atlético Madrid – Cádiz: 21.00 (Strive Sports)


Et nytt møte med en gammel kjenning

Cádiz har lenge rotet nede på andre nivå i Spania, dette selv om mange ser på de som en av de som tradisjonelt skal være oppe på øverste nivå. Derfor er det knyttet stor spenning til hvordan de kan gjøre det i La Liga for første gang siden 2005/06-sesongen. Dette er også sist gang Atleti møtte de i en offisiell kamp, der kampene endte 3-0 på Vicente Calderón og 1-1 på Ramón de Carranza. Til nå har de gjort det sterkt, og vist at de virkelig hører hjemme i La Liga. Etter åtte kamper spilt befinner de seg på femteplass, likt med Atleti (Som har to kamper mindre spilt). Det som virkelig overrasker mange er at samtlige av deres fire seire har kommet på bortebane så langt denne sesongen. Hjemme har de dog slitt noe mer med to uavgjorte og to tap på de fire første.

Atleti kommer tilbake fra en lang reise til Russland, hvor de spilte 1-1 mot Lokomotiv Moskva. Selv om resultatet er noe skuffende så skal det sies at prestasjonen er blant de bedre Atleti har levert på bortebane de siste par årene. Kampen kunne og burde ha endt med en komfortabel seier til Atlético Madrid hvis effektiviteten var i nærheten av der den burde være. I ligaen har man prestert godt og ligger på en fjerdeplass med færre kamper spilt enn de over. Forrige runde endte i João Félix-show og 3-1-seier i en tøff bortekamp mot Osasuna.

Verdt å vite

  • Atleti har nå den fjerde lengste rekken som ubeseiret i La Ligas historie med 22 kamper. Kun tre lag har klart lengre. (Real Madrid, Real Sociedad og Barcelona).
  • Cádiz har vunnet 4/4 kamper på bortebane så langt denne sesongen.

Lagnyheter

Yannick Carrasco, Vitolo, Sime Vrsaljko og Diego Costa er definitivt ute i morgen. Thomas Lemar var usikker til kampen, men har blitt klar i siste liten. Troppen blir dermed følgende: Oblak, Grbic – Trippier, Ricard, Felipe, Savic, Giménez, Hermoso, Lodi, Sánchez – Koke, Saúl, Herrera, Torreira, Kondogbia, Correa, Lemar, Llorente, Valera – Félix, Suárez, Camello og Saponjic.

Forventet ellever er følgende: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Hermoso – Correa, Koke, Herrera, Saúl – Félix, Suárez.

Continue Reading

TABELLEN

Trending