Spillerne som returnerte: slik gikk det

Det var mange som hevet øyenbrynene da det plutselig var Yannick Carrasco som i januar skulle gi Atlético Madrid sårt trengt kvalitet resten av sesongen – som skulle returnere til Atlético Madrid til sin andre periode i klubben. Han er heller ikke den eneste som har gjort nettopp det, så hvordan har det gått med de andre? 

Gabi 2004-2007 –– 2011-2018

Sommeren 2011 var det Gabi som ble hentet tilbake til Atlético Madrid for en sum på 3 millioner euro fra Real Zaragoza. En retur man aldri skulle angre på.

I løpet av perioden 2011 til 2018 var Gabi en av de viktigste bidragsyterne hos Atleti da La Liga, Supercopa de España x2, Supercopa de Europa, Copa del Rey og Europa League x2 ble vunnet under Diego Simeone. Gabi spilte 413 kamper for Atlético Madrid og ble virkelig en legende i klubben. En leder, en kaptein og et symbol på hva Atlético Madrid er. Mange håper han vil returnere igjen, men neste gang som trener eller i en annen rolle.

LEGENDE: Gabi vil for alltid bli husket av Atlético-fansen.

Fernando Torres 2001-2007 –– 2016-2018

Det er vel ingen overdrivelse å si at dette er den signeringen de seneste årene som har vært mest populær og som man virkelig har satt pris på. Sommeren 2016 ble det endelig klart at Fernando Torres skulle returnere til barndomsklubben, etter et halvt år på lån. Vårt barn. El Niño.

350 kamper, 121 mål, men mest av alt den kjærligheten han har vist for Atlético Madrid uansett hvor i verden han har vært, for eksempel da han hadde med et Atlético-skjerf under feiringen av VM-gullet i 2010 med Spania. Fernando Torres vil bli husket som en av de aller aller største i klubbens historie, og selv om prestasjonene kanskje ikke var like gode som i den første perioden, var virkelig dette en signering som ga mye glede. 40 000 møtte opp på Vicente Calderón under hans presentasjon, og det sier vel sitt.

Filipe Luis 2010-2014 –– 2015-2019

Allerede én sesong etter at han hadde forlatt klubben, var Filipe Luis tilbake sommeren 2015. Overgangen til Chelsea gikk ikke helt som ventet, og venstrebacken tok raskt turen hjem igjen.

330 kamper for klubben sier vel sitt om hvor viktig Filipe Luis var i Atlético Madrid sin storhetsperiode. Sammen med Juanfran, på den andre siden, ble de en ikonisk duo som stormet framover på hver sin side langs sidelinjen. På sitt beste var Filipe Luis kanskje verdens beste venstreback og med unntak av det siste året, var Filipe Luis en strålende signering – x2.

Diego Costa 2010-2014 –– 2017-

Atlético Madrid hadde jaktet en spiss i lengre tid og samtidig forsøkt å hente tilbake Diego Costa. Til slutt ble det klart, sommeren 2017, at kaosbamsen skulle hjem igjen – med store forventinger.

Dessverre har det ikke blitt helt slik som vi hadde håpet på… Diego Costa kunne ikke registreres for spill før januar 2017 grunnet registreringsnekten og da han returnerte slo han virkelig til med scoring i “debuten” og sitt famøse røde kort etter feiringen mot Getafe på Metropolitano, noen dager senere.

Siden den gang er det vel ingen overdrivelse å si at Diego Costa dessverre har vært skuffende. Mange skader, få scoringer og ikke den samme gnisten som tidligere, har gjort dette nærmest til et bomkjøp. Atlético punget ut hele 66 millioner euro (i følge Transfermarkt) for å hente Diego Costa hjem igjen, men han har ikke klart å leve opp til den prislappen. Kun 14 scoringer har det blitt..

Yannick Carrasco 2015-2018 –– 2020-

Så, den siste som nå returnerer, er Yannick Carrasco. Også en re-signering som har blitt tatt veldig godt i mot av Atlético-fansen. Hvordan det vil gå er umulig å vite, men forhåpentligvis leverer Carrasco så godt at kjøpsopsjonen på 11 millioner euro blir trigget i sommer.