(spiss)krisen fortsetter: – vi står sammen om dette

Real Madrid – Atlético Madrid 1-0 (Benzema) 

Atlético Madrid hadde en veldig vanskelig oppgave foran seg på Santiago Bernabeu med en svært skadeskutt tropp, men etter en god første omgang var det håp før Real Madrid satte inn støtet i den andre omgangen.

– Vi vet hvor vanskelig disse kampene er, og ting som dette kan skje, sier Felipe etter kampslutt.

– Vi er alle samlet. Vi står sammen om dette, og vil gjøre det vi kan for å bli bedre, “partido a partido”, fortsatte Felipe med om den tøffe tiden som Atleti nå opplever.

Uten uttelling, men god førsteomgang

Atlético Madrid fikk tidlig merke presset fra Real Madrid innledningsvis i kampen, men hentet seg gradvis mer og mer inn, noe som senere skulle gi resultater.

Den aller største sjansen var det Vitolo som skulle stå for, da han etter et innlegg fra Vrsaljko, fyrte av fra god posisjon, men rett på Courtois som ga en farlig retur før Real Madrid var først på ballen og fikk klarert til corner.

SJANSE: Det var Vitolo som var nærmest scoring før pause, men det stod allikevel 0-0 på Santiago Bernabeu etter de første 45.

Noen minutter senere var det en ny god mulighet for Atlético Madrid da Correa avsluttet i stolpen fra kloss hold etter et forarbeid fra Vitolo. Atlético Madrid hadde nå vært nærmest en ledelse på Santiago Bernabeu etter 25 minutter spilt.

Flere store muligheter ble det ikke noe av og det stod 1-3 i avslutninger på mål da lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

– Noe fyrverkeri har det ikke vært, men sjanser har det vært i begge ender, sa kommentator Magnar Kvalvik på vei inn til pause. 

 

Lillebror mot storebror 

Zinedine Zidane valgte å gjøre grep etter den første omgangen og både Vinicius og Lucas Vázquez ble satt inn etter pause for å heve seg etter en omgang hvor Atleti trolig hadde vært det beste laget.

To minutter senere skulle Atleti få sitt første skremmeskudd i en andreomgang som skulle vise seg å bli meget tøff…

Fede Valverde testet skuddfoten fra langt hold og med godt krutt i støvlene, men forholdsvis rett på Oblak som kunne bokse ballen til side.

Noen minutter senere derimot måtte Morata skuffet gå av banen med en skade og Thomas Lemar kom inn. Uten et oppspillspunkt og en målscorer, skulle Atleti nå jakte seieren.

Fransk ledermål 

Like før timen spilt skulle det, nesten litt som ventet, gå mot Atleti igjen. Ferland Mendy ble spilt fri ute på sin venstre side av Vinicius Jr som var kommet inn i pausen, og slo et godt innlegg inn i boks hvor hans landsmann, Karim Benzema, befant seg og enkelt kunne bredside ballen i mål. En vanskelig oppgave ble enda verre for Atleti.

Carrasco-gjensyn 

Drøyt 70 minutter ut i kampen skulle vi derimot få et mer hyggelig (gjen)syn da Yannick Carrasco kom inn til sin re-debut for Atlético Madrid etter overgangen fra Kina på deadline day.

Da også Thomas Partey ble byttet ut noen minutter senere og Sergio Camello kom inn virket man nesten allerede å ha gitt opp.

– Med dette byttet virker nærmest Simeone å ha resignert her, sa Magnar Kvalik om byttet da Atleti – selv på kun 1-0 – virket å ha gitt opp kampen.

Atlético Madrid klarte heller aldri å svare med byttene og var heller aldri i nærheten av å gjøre det. Med en høyreback som nylig har kommet tilbake fra korsbåndsskade, Carrasco som ikke har spilt siden 1. desember i Kina, en 18 år gammel spiss (Camello) og Thomas Lemar på banen, ble det vanskelig for Atleti, som @BrendyBoyle skrev på Twitter.

 

Oblak (6): Ikke så altfor mye å gjøre i dag tross et Real Madrid med god kontroll utover her. Sjanseløs på scoringen.

Vrsaljko (5): Leverer bra ut i fra forutsetningene, men liten tvil om at man gjerne savner Arias eller Trippier her.

Savic (6): Solid sammen med Felipe og han gjør egentlig en god kamp i dag.

Felipe (6): Som alltid solid. Gjør ingen feil, men må nå stå over neste kamp.

Renan Lodi (5): Gjør jobben godt på venstrebacken defensivt først og fremst, men offensivt er det ikke så mye som skjer, spesielt etter førsteomgang.

Correa (5): Ingen stor kamp fra Correa.

Llorente (7): Absolutt en god kamp fra Llorente i dag som endelig får fullføre. Fungerer langt bedre på midtbanen i dag sammen med Thomas.

Thomas (6): Gjør en godkjent kamp sammen med Llorente, men byttes ut etter 70 minutter. Noen farlige balltap.

Saúl (6): Leverer en ganske god førsteomgang, men i likhet med laget, forsvinner han litt i den andre.

Vitolo (6): Frisk sammen med Morata på topp før pause og viser tendenser. Burde ha scoret.

Morata (6): I dag ser vi hvor mye Morata betyr for laget. God før pause og Atleti er sjanseløse etter at Morata må ut med skade.