Status – hva skjer nå?

Spillere kommer og spiller går, nå mer enn noen gang. Det er en hektisk sommer i vente for Atlético Madrid, og hvordan ser det egentlig ut den dag i dag?

BLIR VÆRENDE:

Koke, Saúl Ñíguez, José María Giménez, Thomas Lemar, Álvaro Morata, Jan Oblak og Stefan Savic er spillere som vi mer eller mindre kan si 100% sikkert blir værende i klubben også etter denne sommeren.

Jan Oblak forlenget nylig kontrakten til 2023, mens Koke og Saúl sitter på kontrakter til 2024 og 2026, og elsker klubben. Her er det ingen som helst tvil. Giménez blir også en helt sentral spiller i fremtiden med Diego Godin sin avgang, og med sin enormt fine utvikling gjennom sesongen som var. Lemar har nylig lært seg språket og er en klubbsignering og et prestisjeprosjekt som man ikke gir opp etter kun én sesong. Morata har fortsatt ett år igjen av låneavtalen som trolig blir gjort permanent i løpet av sommeren (i følge Antonio Ruiz) og har ingen intensjon om å forlate klubben han selv sier å ønske å avslutte karrieren i. Savic virker også å være bankers i Atlético Madrid neste sesong med kanskje noen flere opptredener enn gjennom sesongen som var. Adán kunne muligens blitt inkludert her, men vi kan ikke utelukke han som førstekeeper i en annen klubb.

USIKRE:

Her er listen enormt lang. Santiago Arias, Šime Vrsaljko, Nehuén Pérez, Francisco Montero, Rodrigo Hernández, Thomas Partey, Ángel Correa, Vitolo, Diego Costa, Nikola Kalinic er alle spillere som i en eller annen grad har et usikkerhetsmoment rundt seg denne sommeren. Arias som erstattet Vrsaljko forrige sommer skal ikke ha overbevist Cholo 100%, mens Vrsaljko er tilbake etter at han pådro seg en kneskade i Inter og lånet ikke ble gjort permanent. Dermed er det potensielt to høyrebacker som både kan bli værende denne sommeren, men som man heller ikke kan utelukke forlater klubben. Nehuén Pérez og Francisco Montero er to unge midtstoppere som fort kan forlate klubben denne sommeren, men på lån. Begge trenger jevnlig førstelagsspill og på et så høyt nivå som mulig, noe man ikke får i Atleti slik det er nå. Det mange nok frykter denne sommeren etter Griezmann sin avgjørelse, er nok at Rodrigo Hernández forlater klubben. Akademigutten kom hjem før denne sesongen og har virkelig levert varene og vel så det. Dette har ført til interesse fra Manchester City, Bayern München og Barcelona, men per nå ser det ut som en kontraktsforlengelse eller Manchester City er mest sannsynlig. En potensiell overgang vil være verdt €70M.

Rodri sin “midtbanekonkurrent”, Thomas Partey er også blant de usikre. Han har en utkjøpsklausul på €50M og både Manchester City og Manchester United skal være interessert her. Det ville vært veldig overraskende om begge to skulle forlate klubben, men dessverre kan vi ikke utelukke at i hvert fall én av dem gjør det. Begge fortjener å spille fast på det aller høyeste nivået, og er mer enn gode nok for de aller fleste lag i Europa. Ellers er det Ángel Correa, Vitolo og Nikola Kalinic som fort kan forlate klubben. Man skal ha mistet tålmodigheten når det gjelder Correa og et godt tilbud vil bli vurdert, mens Vitolo vel har hatt sin siste sjanse i Atlético etter mange skader og avbrudd underveis. Nikola Kalinic ser heller ikke ut til å ha noen stor fremtid i klubben med klubber i Tyrkia blant annet interessert. Når det gjelder Diego Costa så virker det å være veldig usikkert. Jorge Mendes vil trolig pushe for en stor siste overgang, mens Cholo ønsker å ha han med videre, og regner med han. Sesongen som var, var en stor fiasko, men han kan fort bli en viktig mann neste sesong dersom han blir værende og holder seg skadefri. Kina, Premier League og PSG har vært nevnt.

FORLATER KLUBBEN:

Juanfran Torres, Diego Godin, Filipe Luis, Lucas Hernández og Antoine Griezmann forlater klubben. Juanfran valgte som kjent å takke nei til tilbudet han fikk fra klubben, mens Diego Godin ikke ble enig med Atlético. Filipe Luis skal ikke ha fått noe tilbud og selv om dette enda ikke er helt offisielt, er det ingenting som tyder på at han skal bli værende. Franskmennene Lucas Hernández og Antoine Griezmann forlater dog klubben 100% sikkert. Lucas har hatt en avtale med Bayern München i boks flere måneder, mens Antoine Griezmann fikk beskjed om å klargjøre sin fremtid av klubben, og dermed si at han forlater klubben etter fem sesonger i rødt og hvitt. Kanskje gjorde han det for tidlig? De aller fleste og trolig Griezmann selv hadde forventet at Barcelona skulle punge ut for mannen som spilte hovedrollen i dokumentaren “La Decisión”, men det virker nå som at Barcelona har blitt mer usikre og at det ikke lenger nødvendigvis er noen selvfølge at det blir Barcelona på den franske superstjernen. Manchester United, Bayern München og Barcelona skal dog være de mest sannsynlige alternativene.

Det blir med andre ord en spennende sommer i vente for Atlético Madrid, og en haug av spillere linkes inn dag etter dag. Det vil her komme en egen artikkel om dette også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *