Connect with us

Etter kampen

Tabelltopp med en kamp til gode

Published

on

Kvelden på Metropolitano skulle vise seg å bli en enorm en.

Cádiz har hatt en sterk start på sesongen og lå på 5. plass før gårsdagens oppgjør. De hadde til gode å slippe inn mål på bortebane og hadde tatt full pott mot blant annet Real Madrid og Athletic Bilbao.

Tidlig ledelse

Kampen starter på best tenkelig vis. Atlético skaper sjanser og etter kun åtte spilleminutter har hjemmelaget tatt ledelsen. Etter en offensiv dødball slås det ut til venstre i bortelagets boks. Der venter Marcos Llorente. Bortelagets keeper Ledesma kommer ut men klarer ikke å holde på ballen etter han kolliderer med Fali. Llorente blir stående med ballen i fanget og målet står åpent. Spanjolen vurderer å skyte i et øyeblikk, men bestemmer seg heller for å legge inn til Félix som står alene i boksen og header ballen mot mål. Negredo prøver desperat å klarere på linja, men ballen slipper forbi og hjemmelaget leder.

Andre scoringen kommer etter tjueto minutter er spilt. Trippier står med ballen på høyre side og utfordrer Espino. Han ser Llorente er på et lite løp bakover, men slår ballen forbi venstrebacken til Cádiz og Llorente reagerer raskt. Han endrer løpet slitt 180 grader og får med seg ballen til tross for at Alex Fernández prøver å vinne ballen fra ham. Skuddet går så og si midt på keeper, men Ledesma er uheldig igjen og får ikke blokkert skuddet skikkelig. Ballen går via benet til målvakten og i nærmeste hjørne. Llorente ser, som vanlig, sjokkert ut over at ballen går i mål og Atleti har doblet ledelsen.

Hjemmelaget fortsetter å styre kampen frem til pausen, men ingenting større begivenheter finner sted.

Ingen nervøse øyeblikk

Hjemmelaget fortsetter å dominere banespillet etter pausen til tross for at Alvaro Cervera gjorde to bytter rett etter pausen. Han tok av begge sidebackene og satte innpå Alcala og Izquierdo. De klarte ikke å komme inn i skikkelig spill og Atleti beholdt ballen store deler av andre omgang også. Etter femti minutters spill kommer Atlético på overgang. Félix ender opp med å servere Suárez som setter ballen i lengste hjørnet med det svakeste benet. Etter en lengre tids VAR-avgjørelse angående som uruguayaneren var offside eller ikke kommer dommerteamet til at målet blir stående. Nysigneringen Kondogbia kommer inn for Koke og får dermed sin debut for de rødhvite. Får kun tjue minutter og pådrar seg et gult kort på den tiden.

Cádiz har et par skudd fra distanse etter dette hvor Oblak må tre frem med redninger, men ut over dette skaper bortelaget lite. Siste scoring kommer på overtid. Correa hadde kommet inn for Suárez og hatt et par skudd selv. Men Torreira slår han gjennom, hvor Ángel tar i mot ballen på brystet og slår den videre bak over sitt eget hode og inn midt på 16-meteren. Han viser ingen tegn til å ha speidet etter Félix før han slår ballen, men han vet at portugiseren blir å være der. Félix mottar også ballen på brystet og skyter i nærmeste hjørne når Ledesma prøver å møte angrepet. Kveldens vakreste scoring er et faktum og Atleti går av banen med en sterk hjemmeseier.

Nå venter det landslagspause og når ligaen er tilbake møter vi Barcelona på Metropolitano. For øyeblikket befinner Atlético seg på førsteplass i La Liga med best målforskjell i tillegg. De deler førsteplassen med Real Sociedad som har spilt en kamp mer.

Spillervurderinger

Oblak (6): Sloveneren måtte tre frem og avverge tre skudd fra bortelaget, men hadde ellers en lite begivenhetsrik kamp.

Trippier (7): Til tross for en litt ymse start spilte engelskmannen seg inn i kampen. Han bør få æren for målgivende på Llorentes mål.

Savić (7): Han hadde en god kamp og klarte å holde ballen i laget. Men han hadde også flest defensive involveringer av de to sentralt.

Giménez (7): Sammen med montenegrineren hadde han nok ikke all verden å gjøre, men lot seg ikke lure av Negredo. Hadde en og annen sjanse offensivt også.

Hermoso (6): Den minst innflytelsesrike av de fire bak men hadde en ålreit kamp.

Llorente (9): Mannen som satte opp Félixs første mål og satte kampens andre 14 minutter senere. Utnytter Ledesmas feil til det fulle. Ser seg kun slått av en annen manns prestasjoner i dag.

Herrera (7): Har en god kamp, slår få feilpasninger og bryter ballen ved flere anledninger. Med 81 pasninger slått hvor 77 av dem nådde sitt mål, var Hector banens mest pasningssikre spiller.

Koke (8): Atletis kaptein styrer store deler av spillet. Ser etter muligheter til å vri spillet og finner Trippier hver gang han presser fremover.

Saúl (6): Merkes at han har vært ute en stund nå, men har en okei kamp.

Félix (9BB): Dagens beste spiller, to mål og en målgivende. Skaper det meste offensivt sammen med Llorente og Suárez.

Suárez (8): Ligger mye og venter på stikkballer og holder seg langs forsvarsrekken frem til muligheten byr seg. Scorer kampens tredje.

Innbyttere

Correa (7): Kommer inn for Marcos Llorente og utgjør allerede en ny trussel. Til tross for at Llorente hadde en god kamp får også Ángel imponert, særlig med dagens beste målgivende.

Torreira (6): Kommer inn og fyller skoene til Herrera bra.

Kondogbia og Lemar (IV)

Etter kampen

Den svake formen fortsetter: – Ingen krise

Nå står Atlético Madrid med kun én seire på de fem siste kampene etter tapet mot Chelsea tirsdag kveld.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Atlético Madrid – Chelsea 0-1 (0-0)

Hjemmekampen, som ble spilt i Bucuresti, ble ingen stor suksess for Diego Simeone og Atlético Madrid. Nå må man reise til England og Stamford Bridge for å vinne, om det skal bli avansement i Champions League.

Det er klart etter at Olivier Giroud sikret seier for Chelsea i det første oppgjøret med sin kunstscoring etter 70 minutter, i en kamp der Atlético ikke registrerte ett skudd på mål.

– Jeg tror ikke vi er i en krise, det er klart at det er et annerledes øyeblikk enn de vi har opplevd denne sesongen, men det er ikke normalt å score de målene som vi slipper inn… Men slik er det, sier Jan Oblak etter kampslutt.

– Hvis du sa til meg i september at vi skulle tape den første kampen 0-1 og være først i LaLiga, ville jeg ha signert det, helt sikkert, sier Diego Simeone.

Til oppgjøret i London kan en rekke nøkkelspillere også være tilbake. Kieran Trippier vil være ferdig med sin suspensjon, mens alt tyder på at Yannick Carrasco, Héctor Herrera, Sime Vrsaljko og forhåpentligvis José Maria Giménez vil være klare til returen.

Nære

Ikke helt uventet var det gjestene fra London som skulle styre banespillet i Bucuresti, uten å skape de helt store mulighetene i starten av kampen. Den første store målsjansen skulle nemlig gå til Atlético Madrid da Luis Suárez presset fram en feil i Chelsea-forsvaret og slo et innlegg mot Thomas Lemar.

Dessverre fikk ikke franskmannen satt ballen i mål, og like etterpå var det Timo Werner som var nære scoring.

Den første omgangen startet positivt med sjanser til begge lag, men særlig den siste halvtimen foregikk uten store målsjanser.

Kunstmål

Som i den første omgangen, var det Chelsea som fortsatte å dominere i den andre omgangen, der Atlético lå svært lavt i en 6-3-1-formasjon defensivt.

Det så ut til at kampen skulle ende 0-0, men så dukket en franskmann opp hos de blåkledde. På vakkert vis brassesparket Olivier Giroud ballen i mål, men flagget fra assistendommer kom opp – og scoringen måtte sjekkes på VAR.

Der ble det klart at scoringen var godkjent, etter at det var Mario Hermoso som var siste spiller på ballen før Giroud satte ballen i mål. Dermed hadde Chelsea fått sitt bortemål, mens Atlético nå må reise til England om tre uker, vel vitende om at det må scores mål.

Atlético Madrid (3-5-2): Jan Oblak – Stefan Savic, Felipe, Mario Hermoso (Vitolo fra 84.) – Marcos Llorente, Ángel Correa (Moussa Dembélé fra 82.), Koke (Lucas Torreira fra 82.), Saúl, Thomas Lemar – João Félix (Renan Lodi fra 82.), Luis Suárez

Continue Reading

Etter kampen

Sjokktap mot Levante

Levante hadde aldri slått Atlético Madrid på bortebane i LaLiga før lørdagens oppgjør.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

– Vi leder fremdeles og vil fortsette å jobbe for det. Det er perioder i sesongen som ikke er så bra, så la oss håpe det varer så kort som mulig.

Det sier Mario Hermoso etter at sesongens første hjemmetap mot Levante, som Atlético Madrid kun har tatt ett poeng mot denne uken i LaLiga. Dermed minker avstanden ned til konkurrentene i toppen, etter et sjansesløseri nærmest uten sidestykke.

José Luis Morales sendte gjestene i føringen i den første omgangen, og i den andre omgangen skulle alt dreie seg om hjemmelaget. Luis Suárez traff stolpen, Ángel Correa fikk en scoring annulert og gjestenes reservekeeper, Dani Cárdenas, ble også kåret til banens beste. Ingen keeper har hatt flere redninger enn Levantes keeper (10) denne sesongen uten å slippe inn mål.

Og da Jan Oblak ble med opp i jakten på en utligning, kontret gjestene inn 0-2 og sikret tre historiske poeng på Metropolitano.

Bedre ble det heller ikke av at José Maria Giménez måtte ut med skade i den andreomgangen.

Gjestene i føringen

Atlético Madrid dominerte banespillet innledningsvis, men uten å komme til de helt store målsjansene umiddelbart. Det gjorde derimot José Luis Morales, som burde ha sendt Levante i føringen like før halvtimen var spilt. Den lynraske kantspilleren kom helt alene med Jan Oblak, men satte ballen like til side for sloveneren.

Kun noen sekunder senere var João Félix nære, men så satt den omsider for gjestenes stjernespiller.

Morales avsluttet like utenfor 16-meteren, via Mario Hermoso og i mål etter at Geoffrey Kondogbia ikke fikk avverget faren på egen halvdel.

Stolpetreff

Kvarteret ut i den andre omgangen, var Luis Suárez nære å score sitt syttende LaLiga-mål denne sesongen med et utsøkt frispark fra omtrent 25 meter. Uruguayanerens forsøk hadde retning venstre kryss, men kun noen få fingertupper fra Cárdenas i Levante-buret, gjorde at ballen traff aluminiumet og ut.

Og igjen, kun ett minutt senere, burde João Félix ha utlignet etter et strålende satt opp angrep langs Atléticos høyreside. Verken her, eller etter 67 minutter, ville det seg for portugiseren.

Da Correa også fikk et mål annulert grunnet en dytt i rygg fra Luis Suárez, var kvelden komplett for Atlético Madrid. Det ville seg ikke verken for argentineren, Luis Suárez eller Thomas Lemar, som alle kom til gode muligheter den siste halvtimen.

På overtid satte Jorge de Frutos punktum med sin 2-0-scoring for Levante.

Kampfakta

Atlético Madrid – Levante 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 José Luis Morales (30), 0-2 Jorge de Frutos (90)
Atlético Madrid (3-4-2-1): Jan Oblak – José Giménez (Thomas Lemar fra 54.), Felipe, Mario Hermoso – Marcos Llorente, Koke (Moussa Dembélé fra 74.), Geoffrey Kondogbia (Lucas Torreira fra 61.), Renan Lodi – Ángel Correa (Ricard Sánchez fra 61.), João Félix – Luis Suárez

Continue Reading

Etter kampen

Skremmeskudd, men Atleti vant igjen

For andre gang denne uken snudde Atlético fra underlege til seier da Valencia var motstander på Metropolitano søndag kveld.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Atlético Madrid – Valencia 3-1 (1-1)

En drømmescoring av de sjeldne sendte Valencia i føringen allerede etter elleve minutter, men kun tolv minutter senere utliknet João Félix for Atlético Madrid og utnyttet tilliten. Og i den andre omgangen var hjemmelaget suverene, og sikret til slutt en fullt fortjent seier etter at Luis Suárez og Ángel Correa avgjorde kampen med sine scoringer.

Dermed er Atlético Madrid syv poeng foran Real Madrid, og ti foran Barcelona, med én kamp mindre spilt. Atlético Madrid har nå seks strake LaLiga-seire, og har tatt 47 av 54 mulige poeng når sesongen nærmer seg halvspilt for Diego Simeones menn.

João Félix var også tilbake i elleveren etter å ha fått mindre spilletid i det siste. Han utliknet først for Atleti, før han assisterte Luis Suárez på kveldens andre scoring.

– João er en ekstraordinær spiller, det trenger vi alltid. Han er en spiller som har utviklet seg helt siden han kom, sier Diego Simeone om Atléticos vidunderbarn, som tidvis har briljert denne sesongen .

Drømmescoring

Men starten på kampen ble ikke som ønsket. Giménez var nære å sende Atleti i føringen tidlig i oppgjøret, men like etterpå smalt det fra gjestene. Uros Racic fyrte av fra langt hold med venstrefoten og limte ballen i krysset, til side for Jan Oblak.

Ikke lenge etterpå stilnet derimot jubelen for gjestene. João Félix tuppet inn et hjørnespark fra Thomas Lemar, som noterte seg for sin første målgivende i LaLiga denne sesongen. Det var også João Félix sin første scoring siden 1. desember mot Bayern München.

Atlético slet ellers med å skape de altfor store sjansene i den første omgangen, og Sime Vrsaljko slet tidvis på høyrebacken. Derfor tok også Simeone grep i pausen.

Renan Lodi erstattet kroaten, og Yannick Carrasco ble flyttet over på høyresiden. Det skulle vise seg å bli en stor suksess, for sammen med Marcos Llorente skapte Atlético flere gode muligheter.

Pichichi

Etter 54 minutter var kampen omsider snudd etter glitrende angrepsfotball fra hjemmelaget. Mario Hermoso fant João Félix med en glitrende pasning, som avanserte fremover med ballen i beina før han spilte videre til Luis Suárez. Fra spiss vinkel satte uruguayaneren inn sitt tolvte LaLiga-mål for sesongen, og Atleti var i føringen for første gang i kampen.

Nå var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Og 3-1 ble det, takket være et godt forarbeid av Marcos Llorente som serverte Ángel Correa inne i 16-meteren. Argentineren kunne enkelt sette ballen i mål, og punkterte kampen med drøyt 20 minutter å spille. Kort tid etterpå fikk også Llorente velfortjent hvile.

Luis Suárez er nå oppe på tolv scoringer i LaLiga, det samme antallet som Sevilla-spiss Youssef En-Nesyri. Med færre kamper spilt, har derimot Suárez et bedre målsnitt per kamp.

Kampfakta

Atlético (3-4-2-1): Jan Oblak – Stefan Savic, José Maria Giménez, Mario Hermoso – Sime Vrsaljko, Marcos Llorente, Koke, Yannick Carrasco – João Félix, Thomas Lemar – Luis Suárez
Mål: 0-1 Uros Racic (11), 1-1 João Félix (23), 2-1 Luis Suárez (54), 3-1 Ángel Correa (72)

Continue Reading

TABELLEN

Trending