Connect with us

Pressekonferanse

Tatt ut på landslaget – hylles av Simeone

Published

on

Diego Simeone har møtt pressen i forkant av morgendagens kamp mot Cadiz.

Koke og Llorente på landslaget – er det rettferdighet?

– Jeg tenker ikke at ordet rettferdighet er riktig. Det er en trener som ser etter sine behov, sin stil og Luis Enrique ser etter hva som er det beste. Trenere ser alltid etter det som er best for laget, i dette tilfellet det spanske landslaget. Jeg er fornøyd med Koke, for hvordan han har jobbet for å komme tilbake og få denne muligheten. Og hva skal jeg si om Marcos – et spektakulært øyeblikk, det er en premie for arbeidet som er gjort hver dag, hver kamp.

Kondogbia

– Han er en viktig spiller som kommer til å hjelpe oss, som kommer til å gi oss konkurranse på midtbanen og som gir oss andre alternativer med sine styrker. Vi håper på det beste slik vi alltid gjør med nye spillere. Han har muligheten til å starte som alle andre. Vi er fornøyde med hans ankomst.

Trippier uten backup og Felipe har mistet plassen

– Vi ser etter det beste for kampen som venter oss. Vi analyserer ikke om en mister plassen eller en annen vinner den. De som har færre minutter må utvikle seg for å få flere muligheter. Cadiz har vunnet fire kamper på bortebane, de er kompakte, jeg liker deres kollektive arbeid. Jeg synes det er viktig å snakke om Cadiz også.

Setién sier det er vanskelig å behandle Messi. Du har Suárez – er det vanskelig?

– Jeg vil ikke mene noe om hva en annen trener sier. Alle fotballspillere er mennesker. Suárez, Koke, Saúl, Costa, Godin, Filipe og Juanfran. Hver enkelt har sin egen mening som man må behandle.

Luis Enrique sier han vil spørre Llorente hva som er hans beste posisjon. Vil du gi en idé?

– Vi er fornøyde med hans ankomst. Han kan spille overalt, han er direkte, rask, har mål, arbeid og bevegelse… Luis vil få en spiller som hjelper ham. Han kan spille på kanten, sentralt og som spiss. En styrke for ham og for trenerens han.

Pressekonferanse

Simeone: – Vi møter et veldig bra lag

Published

on

Atleti er i fantastisk form og årets tredje Champions League-kamp står for tur. I dag møtte Diego Simeone media i Moskva i forkant av morgendagens oppgjør.


Hva tenker du om Lokomotiv?

– Vi møter et veldig kompetitivt lag. Deres siste fjorten kamper snakker for seg selv. De tapene de har har ikke vært større enn ett mål. Dette sier mye om et lag som vet hvordan de skal konkurrere og det bringer dem nærmere å vinne kamper. Vi vil forsøke å ta kampen dit vi føler oss mest komfortable.

Det er et år siden dere spilte her sist, hvordan har laget endret seg?

– Det ville ikke vært rettferdig å si om de har blitt bedre eller ikke. De står bra i mot, kontrer raskt, er sterke defensivt og angriper bra. Dette gjør at de kan kjempe så godt som de gjør.

Legger man merke til det tøffe kampprogrammet?

– Vi vurderer ikke det som har skjedd, fordi vi bryr oss om det som kommer, noe som er Lokomotiv. Det folk vurderer er det vi gjør. Vi jobber godt, og vi leverer gode resultater med godt spill. Det sa jeg etter uavgjortkampen mot Villarreal, tapet mot Bayern og seieren mot Osasuna. Men nå på tirsdag har vi en tøff motstander som vil kreve mye av oss.

Hvordan har spillestilen til Atleti utviklet seg?

– Ferdighetene til spillerene er det som viser oss hvordan vi skal spille, det er slik vi trenere ser etter å gjøre laget sterkt. Det er denne veien vi er på vei. Å snakke om det som kan komme, om det som vi ser for oss, eller håpene vi har, er noe vi ikke gjør fordi fotballen er dynamisk og situasjonene som oppstår må alle behandles forskjellig. Vi tar én kamp av gangen og slik vi ser de på treningene så spiller vi som vi må i hver kamp.

Dere har fått skryt rundt om i Europa fra trenerkolleger…

– “Vi trenere setter pris på jevnhet fordi vi vet hvor vanskelig det er. Denne jevnheten gir oss styrke som vi holder inne i gruppen. Dette setter mange pris på.

Samarbeidet João Félix, hvordan hjelper det resten?

– Mye av det kommer fra Suárez. Vi må ta vare på den muligheten. Costa og Morata har andre karakteristikker, som kan spille mer i bakrommet. Luis trenger å ha spillere i nærheten av han, og å spille i det området han kan skape ting. Vi søker det som er viktigst i fotballen, noe som er mål. Med Suárez har vi én måte å spille på. Med Falcao hadde vi en annen, Costa også forskjellig. Og nå står vi i denne situasjonen som vi lever i nå.

Straffeskyttere, dere bommer mye…

– Dette er ikke bare i den nærmeste tiden, men noe som har skjedd “alltid”. Dessverre er vi laget som bommer mest på straffe. Vi prøver å blir bedre, men det er fotball, keeperne studerer spillerene mer og mer… og man kan dessverre bomme.

Hentet fra Mundo Deportivo: https://www.mundodeportivo.com/futbol/atletico-madrid/20201102/49171807907/simeone-el-nuevo-estilo-se-genera-de-la-presencia-de-suarez.html.

Continue Reading

Pressekonferanse

– Det er fortsatt tid for signeringer

Published

on

Diego Simeone har møtt pressen i forkant av morgendagens kamp mot Osasuna.

Bildene av Oblak og Saúl som snakket om João (ble observert i pausen av Salzburg-kampen hvor de hyller portugiseren)

– Jeg mener ikke noe personlig om det Saúl sier. Om João har jeg snakket en haug av ganger, og jeg forklarer at han er veldig viktig for oss, og som er i god form. Jeg håper João kan fortsette å levere regelmessig som gjør at spillerne vokser.

Saúl trener med laget. Kan du forklare skaden og at det ikke har vært noe skademelding?

– Vi må spørre legen, jeg er ikke en lege som kan snakke om muskelskader. Jeg er trener. Han er enda ikke hundre prosent, han blir bedre og vi ser for oss at han vil være tilgjengelig mot Lokomotiv Moskva. Jeg håper han fortsetter denne progresjonen fordi vi trenger ham. Han er veldig viktig for laget, det har han vist i flere år, og jeg håper han er tilbake så raskt som mulig.

Hva mangler for at forsvaret blir like stabilt som tidligere?

– Vi kan diskutere det, for det er fotball og man ser det på ulike måter. Det er alltid dårlig å sammenligne fordi det er ikke mulig. Omstendighetene er ulike, ferdighetene er ulike, jeg snakker ikke om det individuelle. Jeg snakker om det kollektive arbeidet. Vi må gjøre det bedre, for vår styrke har alltid vært en sterk blokk.

Bør João spille enda høyere som Saúl sa?

– Jeg snakker ikke om meningene til spillerne mine, heller ikke mine kollegaer. Hver enkelt har en mening og må forklare det. Jeg respekterer alle veldig, vi er veldig klare på hva vi trenger fra João. Det er en utvikling, men ikke bare sist kamp. Han har spilt veldig bra mot Granada, også mot Huesca. Sliten mot Villarreal gjorde han det bra, og i de siste minuttene mot Celta. For Portugal spilte han to kamper som jeg likte.

Messi, kan du se for deg ham i Atlético?

– Jeg trodde spørsmålet skulle være om João (ler). Det er veldig fint alt dere sier, men vi tenker på kamp for kamp og på spillerne vi har. Jeg ser laget med entusiasme, glød, lyst og spillere som ønsker å utvikle seg.

Hva mangler Torreira?

– Han har spilt to av fire kamper fra start, og har kommet inn i to. Han vil hjelpe oss og gi oss mye, han har stor vilje for å komme inn i gruppen og delta. Å vite at det ikke er viktig antall minutter, men kvaliteten. Vi vil trenge alle fordi konkurransen er lang.

Har du gitt opp noen nye signeringer?

– Vi ser alltid etter det beste for klubben, for laget, med antallet kamper vi har… Det er fortsatt tid.

Continue Reading

Pressekonferanse

Simeone: – João er i god form

Published

on

Stefan Savic og Diego Simeone møtte pressen før kampen mot Red Bull Salzburg på tirsdag. Her er kommer det de hadde å si:


Diego Simeone

Luis Suárez trente ikke i dag, hvordan går det med han?

– Han blir tatt ut i tropp. Det medisinske apparatet tenkte at det var bedre at han gjorde spesifikt arbeid alene og på grunn av det så får vi se om han er i elleveren eller på benken.

Salzburg vil forsøke å holde nullen, dette er noe som kan skape problemer for Atlético. Er du bekymret? Forventer du mer fra backene?

– Jeg synes de har spilt bra, både Trippier og Lodi. Jeg synes vi har skapt endel som ikke har blitt til mål, og de har utnyttet rommene som har vært der for å kommer framover på banen. Her om dagen så assisterte Lodi Suárez på målet hans. Jeg ser at vi møter et lag med bra resultater, vi så de konkurrerte bra mot Liverpool og Napoli. I den ligaen har de ikke like god motstand, men jeg ser et raskt lag, med klare ideer for spillet sitt. Det vil de som ikke kjenner til de se klart. De har to veldig raske spisser, som også jobber veldig bra defensivt, og de har to veldig gode spillere på midten også. Vi skal ta kampen dit vi kan påføre dem skade og vi har troa på det vi har gjort bra så langt.

João Félix, mangler han en virkelig stor kamp med Atlético?

– Det snakkes alltid om det samme, om han har intensiteten, gode kamper eller ikke… Han har gjort veldig gode kamper så langt denne sesongen, Granada, Huesca, Villarreal selv om han var sliten. Han spilte hele kampen i München og hadde muligheter, her om dagen spilte han 25 minutter og han var frisk og brilierte. Jeg er veldig fornøyd med hans arbeid, jeg håper han fortsetter på den måten og at han fortsetter å forbedre seg. Utenom de minuttene han hadde mot Celta, som ikke var de beste, så har han vært god.

Er du bekymret for allt spillerne som har fysiske problemer?

– Når jeg hører på de andre trenerne så mener de det samme, at så mange kamper, med korte forberedelser, og landslagsoppdrag. Dette lager trøbbel for alle. Slik er omstendighetene, det er ikke unnskyldninger, vi må bare være forberedt på det som kommer.

Hvordan kan dere oppnå å dominere kampene deres?

– Det er fotball, det er alltid en motstander som skaper trøbbel og som prøver å stoppe oss. I nesten alle kampene vi har hatt har vi skapt situasjoner hvor vi kan score. Som mot Bayern, som vi tapte 4-0, hadde vi en mulighet for Suárez, Carrasco, et annulert mål, og enda en fra Carrasco. I de andre kampene så har vi hatt gode muligheter. Jeg tror at laget, som jeg sa etter kampen mot Bayern, at vi er gode. Jeg tror på spillerne og jeg ser at de har en intensitet og vilje til å forbedre seg.

I hvilken posisjon tror du dere trenger forsterkninger mest? Vil klubben gjøre det?

– Det styrer Andre (Berta) og Miguel Ángel. Jeg har allerede sagt hvilke mangler vi har. Vi har snakket sammen flere ganger og vi har funnet ut hva som kan forbedre laget, så får vi se om vi finner den rette eller ikke.

Luis Suárez hva har overasket deg mest?

– Jeg er ikke overrasket. Jeg har funnet fotballspilleren som jeg hørte på telefonen når vi snakket sammen første gangen da vi så om det var mulig at han kunne komme. Han ville komme hit, og vil være her og dette viser han noe som er noe av det viktigste. Jeg håper vi kan fortsette i den linjen han har brukt og ha og den som kan hjelpe oss mest. Det er å score mål.

Vi er i en situasjon hvor den spanske fotballen ikke styrer noe mer… Har de spanske lagene noen mulighet i Europa?

– Det ville vært å ha mangel på respekt for den spanske fotball, som det siste tiåret har vært veldig sterke i Europa. Vi må høre på hva folk har å si. I fotballen kan alle mene ting og dette gir oss de store debattene.

Hva er nøkkelen i kampen mot Salzburg?

– Det vil være viktig å stå etter i angrep, de har veldig raske folk, som alltid har spilt i 4-4-2. Spissene er i nærheten av stopperne for å hjelpe med å vinne ballen tilbake og disse påvirker laget. Det vil være viktig å finne rommene som vi kommer til å lete etter slik at vi kan strekke laget deres. Kampen vi spiller kommer til å koste oss mye, uten tvil.

Stefan Savic

Kampen i München…

– Jeg synes vi spilte en god kamp, resultatet er misvisende, vi tar med oss gode tendenser. De trengte kun en liten mulighet for å score mål, men jeg synes laget var bra og det er dette vi må ta med oss.

Hva tenker du om at Thomas Müller omtalte laget som et lag som spiller på grensen?

– Alle kan mene noe, vi fokuserer på oss og tenker ikke mer på det.

Tanker om kampen mot Salzburg…

– Det er veldig tidlig enda, kun den andre kampen, vi ser på en kamp av gangen. Vi må vinne på vår egen stadion.

Hvordan er formen din?

– Jeg føler meg veldig bra, jeg er inn i mine beste år. Skadene har holdt seg borte noe som er det viktigste, og jeg har hatt kontinuitet slik at jeg kan fortsette som jeg har gjort til nå.

Forsvaret til Atlético er veldig bra…

– Tallene snakker for seg selv, kun ett mål innsluppet i La Liga er ikke lett. Det er synd at vi slapp inn det på 5-0. Det plager meg litt. Forsvarsspillet vårt starter fra angrepet av, og hvis de passerer oss så har vi verdens beste keeper som kan redde oss. Alle jobber godt defensivt.

Trippier har slitt litt i det siste…

– Jeg har bare gode ord om han, han er en viktig spiller for oss, som jobber med å lære seg spansk. Dette er noe som jeg slet med også. Han er godt likt i garderoben og kan gi oss mye i forsvar og angrep. Han gir gode innlegg og jeg er fornøyd med at vi har han med oss.

Continue Reading

TABELLEN

Trending