Thomas Partey: Fotballspilleren som forlot Ghana uten å ta farvel

Tenk, hvis du hadde ett skudd og én mulighet for å gripe det du alltid hadde ønsket, ett øyeblikk. Ville du gå for det eller la det gå fra deg? Thomas Partey bestemte seg for å gripe denne muligheten. Han lot den ikke glippe. Da han fikk tilbudet om å spille fotball i Europa satte ghaneseren seg på flyet, selv da han ikke fikk muligheten til å ta farvel med sin familie.

Det var 2011 og Thomas var en ung og lovende midtbanespiller hos “Tema Youth”, et lag han hadde hjulpet å rykke opp til den ghanesiske toppdivisjonen. Det var et hotel i nærheten av treningsbanen og en dag sjekket en fotballagent inn på hotellet, etter å ha blitt fortalt om deres lovende spillere som var opp og fremmadstormende i den lokale klubbens stall. Etter å ha spurt hotellet hvilke spillere han burde se på først, ble han fortalt det var en veldig god spiss og Thomas. Spissen ønsket å bli værende i Ghana, men Thomas sitt mål var å komme til Europa og tjene nok penger til å forsørge sin familie. Han fylte alle kriteriene og ble tilbudt sjansen om å innfri sin drøm.

Agenten dro for å snakke med Thomas’ far, om han kunne ta han med til Spania på prøvespill, selv om det ikke var noe spesifikt lagt som var bestemt. Thomas’ far hadde også vært en fotballspiller selv tidligere og Thomas hadde ofte dratt for å se sin egen far trene og spille før han selv startet sin ungdomskarriere, først i den lokale klubben Krobo Youth, før han dro til byene Ashaiman og fortsatte sin karriere der. Så faren hans forstod. Thomas sin familie var en fotballfamilie; selv hans søstre spilte fotball. Dette var en altfor god mulighet til å avslå.

Tenåringens forpliktelse ble virkelig testet den dagen han dro til Europa, da han ble fortalt at han måtte dra fra Ghana umiddelbart. “Så kom dagen jeg måtte dra”, sa Thomas tidligere i et intervju med MARCA. “Jeg kom inn i en bil og de tok meg til hovedstaden, hvor de fortalte meg at jeg måtte dra. Faren min var ikke i huset og ingen i min familie visste hva som foregikk med meg eller at jeg skulle dra den dagen. Hvis de hadde blitt fortalt det, hadde det blitt mange problemer. Så jeg reiste og kom til Spania seks eller syv måneder før noen hadde oppdaget at jeg hadde forlatt Ghana.”

Hans far, da han fant det ut, godkjente Thomas sin avgjørelse. Han solgte til og med noen av sine eiendeler og sendte penger til sin sønn for at han skulle kunne kjøpe fotballsko. Moren hans var litt mer bekymret, men Thomas angrer ikke på avgjørelsen. “Jeg gjør alltid det som føles riktig og det var også derfor jeg tok avgjørelsen om å reise uten å fortelle noen.”

I tillegg til det kalde og vanskelige språket, ventet et prøvespill med Atlético Madrid for Thomas i Spania. Hovedstadslaget nølte ikke med å signere ham og raskt utviklet han seg gjennom klubbens ungdomsakademi. Det tok han kun fire måneder å gå fra Juvenil B til Juvenil A-laget, hvor han raskt tilpasset seg. Han fant seg også raskt venner samtidig som han lærte språket, etter å ha tatt spanskkurs og ha flyttet inn i et hus med andre lagkamerater, etter å ha bodd det første året i en av klubbens eiendommer i Boadilla.

Denne saken er oversatt fra denne artikkelen https://www.tifofootball.com/features/thomas-partey-footballer-left-ghana-without-saying-goodbye/, etter godkjenning fra Euan McTear.

Thomas Partey er i dag, etter manges øyne, en av de mest undervurderte midtbanespillerne i Europa, og har en klausul på lave 50 millioner euro. Senest mot Real Madrid viste han hvilket enormt nivå ghaneseren innehar på sitt beste.

Vi takker Euan for at vi fikk dele denne historien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *