Tilbake på vinnersporet da Morata mistet hodet!

Med tre kamper uten seier og El Derbi Madrileño kommende helg var det ingen rom for feilskjær da Atlético Madrid tok turen til Son Moix for å møte Mallorca, onsdag kveld.

NB! Nettsiden er under arbeid, så den er ikke slik vi ønsker for øyeblikket. Vi jobber med dette, og håper å ha den på plass så snart som mulig!

Mallorca – Atlético Madrid 0 – 2.

Dette gjorde at vi fikk se et offensivt og intenst Atlético Madrid-lag fra start som ønsket å gå rett i strupen på Mallorca. Atlético Madrid ønsket å spille Mallorca lave, men det var ikke før etter kvarteret spilt at den første sjansen skulle komme, da Vitolo avsluttet over mål fra 16-meter etter strålende forarbeid av Arias.

Etter 27 minutter spilt var det endelig duket for en scoring, og ikke fra hvem som helst, nemlig Diego Costa! Dette var hans første scoring i La Liga siden mars, og dette gjorde han med et solid hodestøt etter et godt innlegg fra Koke.

Atlético Madrid fortsatte en god førsteomgang med å fortsette å presse på, og etter halvtimen spilt fikk João Félix straffe da han skøyt ballen oppi hånda på en Mallorca-spiller. Dessverre for Félix og Atleti ble det VAR-sjekk grunnet en potensielt hands på Félix i forkant, og dommer Hernández Hernández gjorde om sin avgjørelse og annulerte straffen. Dermed stod det 1-0 til pause etter en god omgang etter at Arias også hadde hatt et skudd i stolpen tidligere.

Andreomgangen derimot startet ikke på samme måte og et mindre intenst Atlético-mannskap ble presset lavere i banen av Mallorca som virkelig hadde våknet i løpet av pausen. Kun noen få minutter etter pause var Kubo uhyre nære å sende Mallorca opp i 1-1, men litt flaks og litt dyktighet fra Oblak, samt godt forsvarsspill, klarte med nød og neppe å redde faren unna.

Etter drøyt timen spilt var Vitolo ferdigspilt etter en helt ok kamp til Vitolo å være. Men etter 65 minutter var det vårt vidunderbarn, João Félix, som satte inn 0-2-ledelsen som ga litt pusterom! Han snudde på en brøkdel av et sekund og via en Mallorca-spiller satte han inn 2-0 med sitt venstreben via stolpen og inn bak en sjanseløs Mallorca-keeper. En uhyre viktig scoring etter at Atleti hadde blitt presset ganske kraftig i løpet av omgangen.

Etter dette roet det seg veldig ned og Atleti så ut til å ha alt under kontroll. Ro skulle det derimot ikke bli, da Morata kommer inn litt etter målet for Diego Costa. Morata som hadde mistet fire kamper med skade var åpenbart tent, men så ut til å miste hodet helt da han krangler på seg ikke bare ett men to gule kort i samme situasjon og blir dermed utvist. Han mister også helgens El Derbi Madrileño.

Etter dette så går det i å forsvare seg, Marcos Llorente kommer inn for Félix for å trygge midtbanen. Han får en sjanse som han setter rett utenfor men utover det så haler Atleti ut tiden og tar med seg tre veldig viktige poeng.

Image
Koke spilte kamp nummer 422 for klubben og går dermed opp på sjetteplass gjennom klubbens historie.

Spillerbørs:

Oblak (6): Tar det lille som kommer mot seg, og viser stort sett trygghet.

Arias (8BB): Dominerer høyresiden begge veier og spiller definitivt en av sine beste kamper for klubben. Vi kan få en veldig spennende duell på den backen om begge fortsetter storspillet!

Felipe (7): Veldig sterkt levert nok en gang, tar alt som kommer i luften og kommanderer i de bakre rekker.

Savic (6): Solid, men ikke noe spesielt fra montenegrineren i denne kampen. Gjør alt i alt en god kamp men ikke like synlig som hans stoppermakker.

Lodi (6): Bedre defensivt enn i de siste kampene, men også mindre synlig offensivt enn vi har blitt vant til. Kommer noe mer til sin rett utover andre omgang.

Saúl (7): En av hans bedre kamper i det siste, spiller i en noe mer offensiv rolle og kommer mer til sin rett. Veldig bra begge veier.

Koke (7): Styrer spillet i det han blir flyttet inn mer sentralt, ser ut til å ha et godt samarbeid med Thomas Partey.

Thomas (6): Dekker veldig mye rom og plukker opp det som kommer, mister litt kontrollen i starten av andre omgang men spiller seg opp igjen. Solid.

João Félix (7): Spiller seg veldig opp fra de tidligere kampene og er involvert i mer enn vi har sett i ligaen så langt. Får straffe som blir tatt tilbake av VAR på grunn av hands men jobber videre og blir belønnet med mål senere.

Diego Costa (7): Hans beste kamp på veldig lenge i det ballen ser ut til å være mer venn med han enn den har vært. Får også et meget viktig mål før Madrid-derby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *