Connect with us

Etter kampen

Tilbake på vinnersporet da Morata mistet hodet!

Published

on

Med tre kamper uten seier og El Derbi Madrileño kommende helg var det ingen rom for feilskjær da Atlético Madrid tok turen til Son Moix for å møte Mallorca, onsdag kveld.

NB! Nettsiden er under arbeid, så den er ikke slik vi ønsker for øyeblikket. Vi jobber med dette, og håper å ha den på plass så snart som mulig!

Mallorca – Atlético Madrid 0 – 2.

Dette gjorde at vi fikk se et offensivt og intenst Atlético Madrid-lag fra start som ønsket å gå rett i strupen på Mallorca. Atlético Madrid ønsket å spille Mallorca lave, men det var ikke før etter kvarteret spilt at den første sjansen skulle komme, da Vitolo avsluttet over mål fra 16-meter etter strålende forarbeid av Arias.

Etter 27 minutter spilt var det endelig duket for en scoring, og ikke fra hvem som helst, nemlig Diego Costa! Dette var hans første scoring i La Liga siden mars, og dette gjorde han med et solid hodestøt etter et godt innlegg fra Koke.

Atlético Madrid fortsatte en god førsteomgang med å fortsette å presse på, og etter halvtimen spilt fikk João Félix straffe da han skøyt ballen oppi hånda på en Mallorca-spiller. Dessverre for Félix og Atleti ble det VAR-sjekk grunnet en potensielt hands på Félix i forkant, og dommer Hernández Hernández gjorde om sin avgjørelse og annulerte straffen. Dermed stod det 1-0 til pause etter en god omgang etter at Arias også hadde hatt et skudd i stolpen tidligere.

Andreomgangen derimot startet ikke på samme måte og et mindre intenst Atlético-mannskap ble presset lavere i banen av Mallorca som virkelig hadde våknet i løpet av pausen. Kun noen få minutter etter pause var Kubo uhyre nære å sende Mallorca opp i 1-1, men litt flaks og litt dyktighet fra Oblak, samt godt forsvarsspill, klarte med nød og neppe å redde faren unna.

Etter drøyt timen spilt var Vitolo ferdigspilt etter en helt ok kamp til Vitolo å være. Men etter 65 minutter var det vårt vidunderbarn, João Félix, som satte inn 0-2-ledelsen som ga litt pusterom! Han snudde på en brøkdel av et sekund og via en Mallorca-spiller satte han inn 2-0 med sitt venstreben via stolpen og inn bak en sjanseløs Mallorca-keeper. En uhyre viktig scoring etter at Atleti hadde blitt presset ganske kraftig i løpet av omgangen.

Etter dette roet det seg veldig ned og Atleti så ut til å ha alt under kontroll. Ro skulle det derimot ikke bli, da Morata kommer inn litt etter målet for Diego Costa. Morata som hadde mistet fire kamper med skade var åpenbart tent, men så ut til å miste hodet helt da han krangler på seg ikke bare ett men to gule kort i samme situasjon og blir dermed utvist. Han mister også helgens El Derbi Madrileño.

Etter dette så går det i å forsvare seg, Marcos Llorente kommer inn for Félix for å trygge midtbanen. Han får en sjanse som han setter rett utenfor men utover det så haler Atleti ut tiden og tar med seg tre veldig viktige poeng.

Image
Koke spilte kamp nummer 422 for klubben og går dermed opp på sjetteplass gjennom klubbens historie.

Spillerbørs:

Oblak (6): Tar det lille som kommer mot seg, og viser stort sett trygghet.

Arias (8BB): Dominerer høyresiden begge veier og spiller definitivt en av sine beste kamper for klubben. Vi kan få en veldig spennende duell på den backen om begge fortsetter storspillet!

Felipe (7): Veldig sterkt levert nok en gang, tar alt som kommer i luften og kommanderer i de bakre rekker.

Savic (6): Solid, men ikke noe spesielt fra montenegrineren i denne kampen. Gjør alt i alt en god kamp men ikke like synlig som hans stoppermakker.

Lodi (6): Bedre defensivt enn i de siste kampene, men også mindre synlig offensivt enn vi har blitt vant til. Kommer noe mer til sin rett utover andre omgang.

Saúl (7): En av hans bedre kamper i det siste, spiller i en noe mer offensiv rolle og kommer mer til sin rett. Veldig bra begge veier.

Koke (7): Styrer spillet i det han blir flyttet inn mer sentralt, ser ut til å ha et godt samarbeid med Thomas Partey.

Thomas (6): Dekker veldig mye rom og plukker opp det som kommer, mister litt kontrollen i starten av andre omgang men spiller seg opp igjen. Solid.

João Félix (7): Spiller seg veldig opp fra de tidligere kampene og er involvert i mer enn vi har sett i ligaen så langt. Får straffe som blir tatt tilbake av VAR på grunn av hands men jobber videre og blir belønnet med mål senere.

Diego Costa (7): Hans beste kamp på veldig lenge i det ballen ser ut til å være mer venn med han enn den har vært. Får også et meget viktig mål før Madrid-derby.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Etter kampen

Sjokkseier og avansement i Champions League

Published

on

Atlético Madrid gjorde det umulige mulig da de stod imot det skyhøye presset til Liverpool, som er regjerende mester i Champions League og serieleder i Premier League. Vent til Anfield ble det skrevet i mediene, som nærmest avskrev Atlético Madrid selv med en 1-0 seier i bagasjen da de gjestet Anfield. Simeone hadde noen jokere i ermet da Los Rojiblancos overrasket hele fotballverden og sendte Liverpool ut av Champions League med en skikkelig sliteseier.

Liverpool – Atlético Madrid 2-3 (Wijnaldum, Firmino – Llorente x2, Morata)

Spennende åpningsminutt

Storkampen startet med et brak etter ett spilt minutt, da João Félix mottok ballen og spilte en strålende gjennombruddspasning som åpnet Liverpool forsvaret og sendte Diego Costa gjennom, men den spanske landslagsspissen skjøt utenfor.

Liverpool tok over

Utover i kampen tok Liverpool mer og mer over med sitt høye press og kom med flere sjanser foran Atlético målet. Atlético Madrid taklet det høye presset og spilte godt i kontringsmulighetene, men manglet kvalitet i siste del av spillet. Oblak stod sterkt og holdt Atleti lenge med i kampen.

Liverpool fikk uttelling for sitt høye press

42 minutter var spilt da Oxlade-Chamberlain sendte et innlegg inn i boksen som falt ned foran Wijnaldum som møter ballen med hodet og nikker den forbi Oblak som kastet seg etter ballen til ingen nytte, og Liverpool gikk til pause med 1-0, og sammenlagt stod det 1-1.

Liverpool produserte i løpet av de første 45 minuttene 12 forsøk på mål, mot Atletis to forsøk.

Liverpool fortsatte der de slapp

Liverpool stormet ut i andre omgangen med sitt varemerkede høye press og førte Atlético godt tilbake på egen banehalvdel og inn i forsvarsmodus. Atlético måtte virkelig kjempe med nebb og klør og prestasjoner av høyeste rang fra Jan Oblak sørget for at Cholos menn fortsatt hadde liv i kampen.

Atlético fikk én god sjanse etter 60 spilte minutter da Félix siktet inn skuddfoten og sendte Adrian i en liten parade som måtte kaste seg foran en offensiv Trippier og fikk reddet forsøkene.

Utover dette handlet det meste i andre omgangen om Liverpool som virkelig jaget etter 2-1 målet.

Dramatisk overtidsminutt

Atlético fikk en dødball i det 92 spilleminutt og Saúl lå og fisket i boksen og han møtte innlegget med pannebrasken og sender ballen kontant i nettet. Det var dessverre en soleklar offside og Saúl ble ikke matchvinner denne gang.

Krutt i første ekstraomgang

Klopps lag kjørte på i startminuttene og klarte å presse inn et mål, da Firmino headet i stolpen og plasserte ballen i nettet på returen.

Det begynte å se mørkt ut for Atlético, men etter 96 minutter gjorde Liverpools sisteskanse en dårlig klarering som falt i beina på en sylskarp João Félix som sender en genial stikker til Marcos Llorente som ikke gjør noen feil og plasserer ballen med finesse bak en sjanseløs Adrián.

«Supersubs»

Cholo viste at han kunne utføre mirakler med sine innbyttere, da Morata splite en målkåt Llorente fri i det 105’ spilleminutt, som limte ballen i hjørnet bak sin landsmann Adrián, og scoret sitt andre for kvelden.

Morata var ikke fornøyd med kun en målgivende, og etter et fint veggspill med Llorente, var han alene foran mål og satte spikeren i kista med en silkemyk avslutning i venstre hjørne etter 120 spilte minutter og endte kampen med en knallsterk 2-3 seier for Atlético Madrid.

Avgjørende spiller: Llorente scoret noen avgjørende mål som snudde kampen til Atlético Madrids fordel.

Spillerbørs

Oblak (10): En stor kamp av Atléticos nummer én (faktiske draktnummer 13). Resultatet kunne sett mye verre ut hadde det ikke vært for Los Rojiblancos sisteskanse. Reflekser som en puma. Matchvinner.

Trippier (7): Aktiv på høyreflanken og ytet godt både offensivt og defensivt i første omgang. Var ofte med i Atletis kontringsmuligheter. Byttet ut til fordel for Vrsaljko i første ekstraomgang.

Savić (8): Solid i luftrommet og fungerte godt i markeringen av Van Dijk på dødballsituasjonene. Samarbeidet godt med stoppermakker Felipe, og stod imot Liverpools høye press. God til å bryte spillet. Hang ikke med da Firmino scoret Liverpools andre mål.

Felipe (8): Forsvarte godt i Liverpools konstante press. Glapp i markeringen og lot Wijnaldum stå fritt i det som ble Liverpools 1-0 scoring.

Lodi (6): Meget god i den offensive delen av spillet, men var ikke like god i det defensive. Atletis svakeste ledd defensivt.

Correa (6): Mye involvert i angrepssituasjonene. Jobbet iherdig og truet i press. Ikke alltid like heldig i siste tredjedel av banen. Ble skjøvet frem som spiss etter at Costa ble byttet ut og fikk lite å gjøre i den nye rollen.

Thomas (6): En del ballvinninger, men også noen balltap. Klarte ikke å sette sitt preg på kampen.

Saúl (7): Litt usynlig. Løp mye og utførte det arbeidet en ikke ser like godt. Solid arbeidsinnsats for kollektivet.

Koke (7): Fungerte som bindeleddet mellom forsvaret, midtbanen og angrepet. Ikke like «på» som han pleier å være, og fikk noen unødvendige balltap.

João Félix (8): God stikker til Diego Costa i åpningsminuttet. Genial gjennombruddspasning også til Llorente i første ekstraomgang og stod derved bokført med én assist.

Diego Costa (4): Fikk sin mulighet i åpningsminuttet, klarte ikke å utnytte denne. Presterte ikke som gode gamle Costa fra glansdagene og var lite synlig. Han ble ofret for Marcos Llorente etter 55’ minutt av andre omgang.

Innbyttere:

Marcos Llorente (10): Kom inn som et friskt pust og skapte en ny dimensjon på midtbanen med sin gode posisjonering og bevegelighet fra boks til boks. Kom inn i et tidspunkt hvor Atleti var presset hardt bakover på banen. Viste hvorfor han fortjener å være en fast figur i Atléticos startellever ved å score to brilliante mål i første ekstraomgang. Banens desidert beste spiller, bak matchvinner Jan Oblak.

Vrsaljko (4): Litt ustødig i den defensive fasen av spillet. Fikk lite tid til å være avgjørende.

Morata (8): Fikk satt sitt preg på kampen som innbytter ved å spille ballen videre til en brennhet Llorente som scoret sitt andre mål for kvelden. Satte også punktum ved å score kampens siste mål.

Giménez (7): Kom inn i det etter spilleminutt 106, men Atleti fikk god bruk for hans defensive ferdigheter i sluttminuttene.


Continue Reading

Etter kampen

Poengdeling i storoppgjør på Metropolitano

Published

on

I en kamp hvor begge lag gikk for å vinne kampen så ender det med Atletis 12. uavgjortkamp for sesongen i ligaen.

Atlético Madrid 2 – 2 Sevilla (Morata, Félix – De Jong, Ocampos)

Dominant Atleti fra start til ingen nytte

Kampen startet positivt i det som skulle bli en heseblesende omgang for spillere, tilskuere samt dommer Hernández Hernádez. Atleti satte presset veldig høyt i banen og fikk Sevilla til å slite med å komme seg ut, dette førte til endel småfarligheter i begynnelsen. Morata fikk den første relativt store etter et flott gjennomspill av João Félix, men Sevilla-forsvaret blokkerte i siste liten. Den gode starten ble desverre til ingen nytte da Sevilla kom lengre opp i banen etter kvarteret, der sklir Savic i det han skal forsøke å klarere en ball og de Jong får enkelt ta med seg ballen og avslutte forbi en sjanseløs Jan Oblak. 1-0 og oppgaven ser vanskelig ut for Atlético Madrid.

Snuoperasjonen

Sevilla fikk ha endel ball gjennom hele kampen, men i det hele virket Atleti relativt komfortable i forsvar. João Félix som endelig var tilbake fra start var veldig positiv, og det var på en corner han skulle markere seg for andre gang i løpet av kampen. Félix felles, og Diego Carlos handser (?) også, etter mye venting får dommer beskjed om å se på situasjonen og dømmer straffe. Litt uvisst hvilken situasjon han faktisk dømmer for. Morata tar straffen og scorer sikkert sitt første mål på åtte kamper. Det skulle ikke ta lang tid før Atlético igjen var på farten, i det Koke får ballen etter et brudd høyt i banen og han sender João Félix fint gjenom som fra ti meter avslutter via en forsvarer bak en sjanseløs Vaclik.

På kun fire minutter var kampen snudd i det som alt i alt så ut til å være en bra gjennomført omgang. Det skulle fort snu i det Trippier er litt uheldig og udyktig når han feller Lucas Ocampos. Dommer ser igjen på VAR og dømmer straffe som sistnevnte setter sikkert. Igjen en VAR-situasjon som trolig endte med riktig resultat. Etter en halv evighet med tilleggstid gikk lagene omsider til pause.

Roligere andreomgang

Kampen startet med et relativt likt bilde hvor Sevilla hadde ballen mest og Atlético Madrid forsøkte å presse høyt. Det ble igjen en omgang med mange dødballer og avbrekk på frispark, men i det store og hele var tempoet noe lavere. Felipe, Morata, Costa og Saúl skulle alle komme til et par muligheter, men den aller største hadde Yannick Carrasco som kom inn tidlig i andre omgang. Han skyter desverre over fra rundt 10 meter etter å ha tatt ned ballen flott. I det drar nok begge lag noe misfornøyde hjem etter den enorme kraftanstrengelsen denne kampen var.

Simeone etter kampen:

– Morata og João Félix hadde begge kjenninger på skader.

– Vi hadde også kun en ren venstreback i fjor, men som i fjor med Lucas har vi Hermoso i år som kan gjøre en jobb der.

Spillerbørs

Jan Oblak (6): Kan ikke lastes for noen av målene og har en feberredning etter en heading fra Reguilón.

Kieran Trippier (5): Positiv offensivt og det skapes endel farligheter etter dødballer fra han. Er dog klumsete når han laget straffen som fører til 2-2.
Stefan Savic (4): Veldig svak i første omgang, har også direkte skyld i 0-1. Løfter seg veldig i andre omgang.
Felipe Augusto (6): Bauta, bunnsolid nok en gang. Kunne scoret på en av de mange dødballene han ruver høyest på.
Mario Hermoso (6): Blir den som må av først i det Cholo ville gå mer offensivt til verks, men viste positive ting i dag fra venstrebacken.

Koke (7): Styrer midtbanen veldig bra og viser at han er i flott form. Ny målgivende.
Marcos Llorente (7): Aktiv, løper hele tiden og vinner enormt mange baller. Veldig god uten ball.
Saúl Ñíguez (6): Må igjen ned på venstreback og er nære scoring derfra. Helt grei kamp fra Saúl.
Ángel Correa (5): Rolig kamp fra argentineren, kommer ikke helt til sin rett og sliter med den siste touchen ved flere anledninger.

Álvaro Morata (6): Scorer endelig igjen og jobber iherdig. Får heldigvis litt hvile før Anfield.
João Félix (7BB): Banens beste for oss. Den som skaper mest og scorer sitt andre mål på tre kamper. Skaffer også straffe (tror vi). Kan starte på Anfield.

Innbyttere:

Yannick Carrasco (6): Mye bedre i dag fra benken, aktiv og prøver mye. Kunne scoret..
Diego Costa (6): Ser friskere ut i dag og touchen sitter noe bedre. Kaosbamsen ser ut til å kanskje kunne bidra noe fremover.

Continue Reading

Etter kampen

POENGTAP: – Simeone kunne ikke ha krevd mer

Published

on

Etter en uke med gode resultater og mye positivisme, var det grunn til optimisme i forkant av dagens kamp mot Espanyol. Den kampen skulle bli langt mer tøff enn ønsket.

Espanyol – Atlético Madrid 1-1 (Savic selvmål, Saúl)

Atlético Madrid maktet ikke å vinne denne gangen heller på bortebane i La Liga, og står nå med kun én seier på de siste 10 bortekampene etter kveldens resultat.

– Det er sant at vi sliter å vinne på bortebane, men vi jobber med det, sier Saúl til LaLiga etter kampslutt.

– Simeone, med tanke på innsats, kunne ikke ha krevd mer fra sine spillere. Jeg synes det er et fair resultat, mener Strive sin engelske kommentator etter kampslutt.

Tamløse Atlético

Første omgang var av det fryktelig svake slaget fra Atlético. Etter noen lovende åpningsminutter virket det som om samtlige hadde slått av bryteren, og det var ingen intensitet å finne i spillet, verken med eller uten ball. Atlético Madrid maktet ikke å skape noe som helst i løpet av omgangen, og var heldige som ikke fikk nummer to mot seg da en strålende redning fra Oblak, stoppet Victor Sánchez sitt forsøk.

Ledermålet

Etter 24 minutter spilt ble Wu Lei spilt rundt på kanten i Lodis posisjon og la et lavt innlegg inn mot første stolpe, hvor Raúl de Tomás var raskest og først på ballen med en liten flikk videre. Uheldige Savic kunne ikke unngå ballen og satte ballen i eget nett da han forsøkte å hindre RDT på første stolpe.

Like etter pause skulle kampen endre seg totalt. Litt ut av intet endte en andreball opp på rundt 18 meter for Saúl som på hel volley klinte til og satte ballen i mål på vidunderlig vis! Atlético fikk en drømmestart på omgangen.

Den andre omgangen skulle også vise seg å bli langt bedre enn den første. Atlético virket langt mer komfortable og hadde lange sekvenser med ballen innad i laget. Det resulterte blant annet i at etter 60 minutter, så ble João Félix, som var kommet inn for en svak Carrasco, spilt i bakrom av Thomas Partey. Han tråklet seg litt videre langs dødlinjen og på underlig vis endte ballen opp i stanga, før Morata forsøkte å dra ballen ut og sette den i mål, men en Espanyol-spiller hindret forsøket. En utrolig og bisarr mulighet for Atleti!

– I den første omgangen startet vi ikke slik vi burde, men i den andre var det motsatt. Vi hadde våre sjanser og presset dem tilbake, var Saúls mening etter kampslutt.

Samtidig var det ikke stort som skulle skje etter dette… Diego Costa ble byttet inn for Álvaro Morata med en liten halvtime igjen, men klarte ikke å utrette noe som helst i løpet av sine minutter på banen. Atlético klarte aldri å få det samme trykket mot Espanyols mål.

Spillerbørs

Oblak (7): Har ingenting han kan gjøre på den første scoringen, men redder Atleti fra å havne under 0-2 noen minutter senere. Svært lite å gjøre i den andre omgangen.

Trippier (6): Får ikke utrettet stort i kveld, spesielt ikke i førsteomgangen. Kommer litt høyere i banen etter pause, men ingen stor kamp fra engelskmannen.

Savic (5): Er uheldig på selvmålet, men kan ikke klandres nevneverdig for det.

Felipe (6): Fortsetter å være solid og gjør jobben godt.

Lodi (5): Ingen stor kamp fra vår brasilianske venstreback. Får noen innleggsmuligheter i den andre omgangen, men dårlig leveranse i dag. Klarer ikke å få noe samspill med Carrasco.

Koke (6): Tar litt tak i kampen og ballen etter pause, og er sentral når Atleti styrer spillet. Utenom det er det ingen stor kamp heller fra vår kaptein.

Thomas (5): Bedre etter pause, men i den første omgangen klarer han ikke å påvirke spillet på noen måte. Styrer bedre etter hvilen.

Saúl (7 BB): Den eneste med godkjent etter 45 minutter? Jobber i det minste og sliter. Får et drømmetreff etter pause som redder poenget.

Carrasco (3): Dessverre er ikke Carrasco i nærheten av noe som helst i dag. Verken offensivt eller defensivt klarer han å bidra. Godt mulig han enda ikke er i god nok form.

Correa (5): Blir veldig lite involvert i dag, men er noe mer involvert etter pause.

Morata (3): Svak i dag og bør nok begynne å score litt mål igjen og få selvtilliten på plass. Det trenger Atleti mot Sevilla og Liverpool den kommende tiden!


Continue Reading

TABELLEN

Trending