Torres som president? Forhåpentligvis kan vi ha mange år sammen i Atlético, og så fort som mulig.

Da han var barn drømte han om å spille for Atlético Madrid. I dag er Koke 27 år gammel og allerede blitt en legende i Atlético Madrid. Denne sesongen ble han også utnevnt som kaptein etter at Diego Godin forlot klubben, og er på god vei mot å bli spilleren i Atlético Madrid sin historie med flest kamper.

Nå har en guttedrøm gått i oppfyllelse, og han har nå snakket med Marca om tiden i Atlético Madrid.

Journalist: Etter å ha vært ubeseiret i La Liga frem til denne helgen, kom det første tapet på Anoeta. Garderoben har snakket om å endre dette. Hva spesifikt?

Koke: – Vi kan ikke alltid vinne hver kamp. Vi kom fra en veldig god sesongoppkjøring og vant tre kamper. Mot Getafe og Leganés var vi bedre enn mot Eibar, som var en advarsel, selv om vi kunne snu kampen og vinne. På Anoeta startet vi bra, men fra minutt 10 eller 15 var de bedre enn oss resten av kampen. Vi kunne ikke finne oss selv, et kompakt lag, som alltid er sammen, ikke kun defensivt, men også offensivt. Vi var ikke oss selv og det må vi lære.

J: Mangler det hierarki etter alle som har dratt i sommer?

K: Nei, nei det var ikke noe med hierarki. Til slutt handler det om fotball og noen ganger er man bedre, mens noen ganger er man dårligere. Når det kommer til å spille, må vi noen ganger være mer rolige. I stedet for at alle presser må vi holde litt tilbake. Det er deler av kampene som vi må forstå, og dette må vi lære.

J: Laget har vært gjennom en stor omveltning og er fortsatt i en utviklingsfase. Men kan Atleti vente denne tiden i en sesong som krever flere endringer?

K: – Ingen folk eller oss liker å vente, vi ønsker å gå for alt i alle kamper. Det er sant at det har vært mange endringer fra de siste årene i dette laget og vi skal fortsette å vokse. Vi har gjort en god sesongoppkjøring, folket har tatt det bra og for meg er det ingen grunn til å vente. Det er sant at vi har ting å forberede som lag for å underholde, men jeg tror vi spiller en stor rolle og vil gjøre det godt denne sesongen.

J: Har dere skapt et nytt “rike” som krever for mye at dere alltid skal vinne?

K: – Vi vet hva vi må gjøre og hva som er vår idé. Å kjempe hver kamp og forsøke å vinne. Det er sant at vi har skapt høye forventinger de siste årene som er normalt for folk å kreve og at vi skal kjempe for alt. Vi har alltid vår mentalitet om å gå kamp for kamp, å spille hver kamp som om det var en finale fordi dette har ledet oss til suksess og gjort slik at folk kan kreve så mye av oss som de gjør.

J: Du har vært i Atlético Madrid hele ditt liv, hvordan ser du på folkets lag? Tror du fortsatt dere kan være det?

K: – Følelsen som Atlético alltid har hatt har skapt dette kallenavnet, spesielt de siste årene for vårt arbeid og hva vi gjør på banen. Det har vært mange kallenavn, som f.eks. “pupas”-mottoet som vi ble kvitt. Det vi må gjøre er å fortsette å jobbe og se det på denne måten.

J: Det er også mye snakk om at etter flere kvalitetssigneringer så må Atlético endre seg og utvikle sitt spill. På Anoeta startet man med et mer offensivt lag … bedre å beholde stilen som har gitt suksess?

K: – Cholo ser alltid etter den beste måten for å vinne hver kamp. På Anoeta trodde han det var med denne lagoppstillingen og en annen dag spiller han kanskje med fire midtbanespillere. Og så gjentar det seg. Eller enda mer offensivt… Han forsøker alltid å finne det beste til hver kamp, og vil alltid gjøre det. Mer offensivt eller mer defensivt vil avhenge av kampen og hvilke spillere Cholo tar ut.

J: Minner denne sommeren om da Simeone kom til klubben med alle disse nye ansiktene som nå er inne?

K: – Nei, nå er det et grunnlag, spesielt når det gjelder mentalitet. Cholo er den som har overført dette til spillerne som var her og de som har fulgt etter, vi har nå en vinnermentalitet. Vi går dag for dag og jobber. Vi må ikke endre noe som helst, og gå videre med det vi har, for det har gitt oss suksess.

J: Er det en returkamp mot Juventus?

K: – Nei, det er ingen returkamp. Hvert år er forskjellig og det er sant at vi skal spille mot et av de beste lagene i verden med gode spillere, og det vil bli en bra kamp. Men det vi bryr oss om er å gå videre fra gruppen, som er vårt mål. Og å vinne, enten det er Juventus eller noen andre vi får.

J: Enda en gang Cristiano …

K: – Ikke bare Cristiano, alle spillerne er respekterte og vi må ikke la dem ha dagen. Vi må forsvare oss bedre i situasjoner som har gjort at vi har sluppet inn mål den siste tiden.

“Min drøm har alltid vært å legge opp i Atlético Madrid.”

J: Hvorfor var ikke Atlético, Atlético, i Torino? Hva skjedde?

K: – Vel, hvis jeg sier deg sannheten, så vet jeg ikke. Vi var klare for kampen, men det ville seg ikke slik vi ønsket. Akkurat som en dag på jobb er ikke den samme som en annen. Vi hadde en dårlig dag, de hadde en god, og målene kom i noen spesielle øyeblikk: i midten av førsteomgang, starten av andreomgang og på slutten.

J: Gjorde det vondt å høre at Griezmann allerede forhandlet med Barcelona på den tiden som Atlético la ut?

K: – Mer enn at det gjør vondt for meg, er det din egen avgjørelse. Mange spillere, ikke kun Griezmann, er i kontakt eller skriver med andre klubber om overganger. Jeg vet ikke om det er sant eller ikke om de hadde snakket før eller etter kampen. Jeg har ingen anelse om det er slik. Hvis det er det, er det ikke bra gjort, men det er hans avgjørelse og man kan gjøre hva man vil i livet. Jeg vil bare takke for de fem årene du var her, da du ga alt, og mer har jeg ikke å si.

J: En som virkelig lever en drøm er deg. Etter to kamper denne uken vil du allerede være den femte spilleren i Atlético Madrid sin 116 år lange historie med flest kamper for klubben…

K: – Det er en stolthet. Mange år med arbeid for å nå så mange kamper i en så ung alder viser at jeg gjør noe bra. Jeg vil fortsette å gjøre det. Jeg ser at alt har skjedd så fort, så jeg vil prøve å nyte hver dag, og det er mange kamper igjen jeg vil spille.

J: Kan det være et bedre manus enn en unge som går gjennom alle gradene i akademiet, vinner titler og ender opp som kaptein? Hva mangler?

K: – Jeg ønsker å vinne alle titler med Atlético Madrid og jeg ønsker å løfte det som klubbens kaptein.

J: Er din intensjon å være “one-club-man”?

K: – Ja, drømmen min har alltid vært å legge opp her, å skape en karriere i Atlético. Men i fotball vet du aldri hva som skjer. For eksempel Xavi eller Iniesta fortsatte deres karrier utenfor Barcelona etter å ha vært der i lang tid. Min intensjon er å forsøke å legge opp her og forhåpentligvis kan jeg levere.

J: Med Fernando Torres som president?

K: – Det ville ikke vært dårlig. Det er synd at han har lagt opp nå fordi vi ikke lenger kan nyte det på banen, men forhåpentligvis vil vi ha mange år sammen i Atlético og så fort som mulig.

J: Du lærte mye av han for å bli kaptein.

K: Ja, men ikke bare av han. Av Gabi, av Juanfran, av Raúl Garcia, Tiago, Godin… Mange som har gitt mye på og utenfor banen. Jeg har forsøkt å ta det gode fra dem.

Intervjuet er hentet og oversatt fra Marca: https://www.marca.com/futbol/atletico/2019/09/17/5d7fe8f3268e3e0a638b45d7.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *