Connect with us

Intervju

Torres som president? Forhåpentligvis kan vi ha mange år sammen i Atlético, og så fort som mulig.

Published

on

Da han var barn drømte han om å spille for Atlético Madrid. I dag er Koke 27 år gammel og allerede blitt en legende i Atlético Madrid. Denne sesongen ble han også utnevnt som kaptein etter at Diego Godin forlot klubben, og er på god vei mot å bli spilleren i Atlético Madrid sin historie med flest kamper.

Nå har en guttedrøm gått i oppfyllelse, og han har nå snakket med Marca om tiden i Atlético Madrid.

Journalist: Etter å ha vært ubeseiret i La Liga frem til denne helgen, kom det første tapet på Anoeta. Garderoben har snakket om å endre dette. Hva spesifikt?

Koke: – Vi kan ikke alltid vinne hver kamp. Vi kom fra en veldig god sesongoppkjøring og vant tre kamper. Mot Getafe og Leganés var vi bedre enn mot Eibar, som var en advarsel, selv om vi kunne snu kampen og vinne. På Anoeta startet vi bra, men fra minutt 10 eller 15 var de bedre enn oss resten av kampen. Vi kunne ikke finne oss selv, et kompakt lag, som alltid er sammen, ikke kun defensivt, men også offensivt. Vi var ikke oss selv og det må vi lære.

J: Mangler det hierarki etter alle som har dratt i sommer?

K: Nei, nei det var ikke noe med hierarki. Til slutt handler det om fotball og noen ganger er man bedre, mens noen ganger er man dårligere. Når det kommer til å spille, må vi noen ganger være mer rolige. I stedet for at alle presser må vi holde litt tilbake. Det er deler av kampene som vi må forstå, og dette må vi lære.

J: Laget har vært gjennom en stor omveltning og er fortsatt i en utviklingsfase. Men kan Atleti vente denne tiden i en sesong som krever flere endringer?

K: – Ingen folk eller oss liker å vente, vi ønsker å gå for alt i alle kamper. Det er sant at det har vært mange endringer fra de siste årene i dette laget og vi skal fortsette å vokse. Vi har gjort en god sesongoppkjøring, folket har tatt det bra og for meg er det ingen grunn til å vente. Det er sant at vi har ting å forberede som lag for å underholde, men jeg tror vi spiller en stor rolle og vil gjøre det godt denne sesongen.

J: Har dere skapt et nytt “rike” som krever for mye at dere alltid skal vinne?

K: – Vi vet hva vi må gjøre og hva som er vår idé. Å kjempe hver kamp og forsøke å vinne. Det er sant at vi har skapt høye forventinger de siste årene som er normalt for folk å kreve og at vi skal kjempe for alt. Vi har alltid vår mentalitet om å gå kamp for kamp, å spille hver kamp som om det var en finale fordi dette har ledet oss til suksess og gjort slik at folk kan kreve så mye av oss som de gjør.

J: Du har vært i Atlético Madrid hele ditt liv, hvordan ser du på folkets lag? Tror du fortsatt dere kan være det?

K: – Følelsen som Atlético alltid har hatt har skapt dette kallenavnet, spesielt de siste årene for vårt arbeid og hva vi gjør på banen. Det har vært mange kallenavn, som f.eks. “pupas”-mottoet som vi ble kvitt. Det vi må gjøre er å fortsette å jobbe og se det på denne måten.

J: Det er også mye snakk om at etter flere kvalitetssigneringer så må Atlético endre seg og utvikle sitt spill. På Anoeta startet man med et mer offensivt lag … bedre å beholde stilen som har gitt suksess?

K: – Cholo ser alltid etter den beste måten for å vinne hver kamp. På Anoeta trodde han det var med denne lagoppstillingen og en annen dag spiller han kanskje med fire midtbanespillere. Og så gjentar det seg. Eller enda mer offensivt… Han forsøker alltid å finne det beste til hver kamp, og vil alltid gjøre det. Mer offensivt eller mer defensivt vil avhenge av kampen og hvilke spillere Cholo tar ut.

J: Minner denne sommeren om da Simeone kom til klubben med alle disse nye ansiktene som nå er inne?

K: – Nei, nå er det et grunnlag, spesielt når det gjelder mentalitet. Cholo er den som har overført dette til spillerne som var her og de som har fulgt etter, vi har nå en vinnermentalitet. Vi går dag for dag og jobber. Vi må ikke endre noe som helst, og gå videre med det vi har, for det har gitt oss suksess.

J: Er det en returkamp mot Juventus?

K: – Nei, det er ingen returkamp. Hvert år er forskjellig og det er sant at vi skal spille mot et av de beste lagene i verden med gode spillere, og det vil bli en bra kamp. Men det vi bryr oss om er å gå videre fra gruppen, som er vårt mål. Og å vinne, enten det er Juventus eller noen andre vi får.

J: Enda en gang Cristiano …

K: – Ikke bare Cristiano, alle spillerne er respekterte og vi må ikke la dem ha dagen. Vi må forsvare oss bedre i situasjoner som har gjort at vi har sluppet inn mål den siste tiden.

“Min drøm har alltid vært å legge opp i Atlético Madrid.”

J: Hvorfor var ikke Atlético, Atlético, i Torino? Hva skjedde?

K: – Vel, hvis jeg sier deg sannheten, så vet jeg ikke. Vi var klare for kampen, men det ville seg ikke slik vi ønsket. Akkurat som en dag på jobb er ikke den samme som en annen. Vi hadde en dårlig dag, de hadde en god, og målene kom i noen spesielle øyeblikk: i midten av førsteomgang, starten av andreomgang og på slutten.

J: Gjorde det vondt å høre at Griezmann allerede forhandlet med Barcelona på den tiden som Atlético la ut?

K: – Mer enn at det gjør vondt for meg, er det din egen avgjørelse. Mange spillere, ikke kun Griezmann, er i kontakt eller skriver med andre klubber om overganger. Jeg vet ikke om det er sant eller ikke om de hadde snakket før eller etter kampen. Jeg har ingen anelse om det er slik. Hvis det er det, er det ikke bra gjort, men det er hans avgjørelse og man kan gjøre hva man vil i livet. Jeg vil bare takke for de fem årene du var her, da du ga alt, og mer har jeg ikke å si.

J: En som virkelig lever en drøm er deg. Etter to kamper denne uken vil du allerede være den femte spilleren i Atlético Madrid sin 116 år lange historie med flest kamper for klubben…

K: – Det er en stolthet. Mange år med arbeid for å nå så mange kamper i en så ung alder viser at jeg gjør noe bra. Jeg vil fortsette å gjøre det. Jeg ser at alt har skjedd så fort, så jeg vil prøve å nyte hver dag, og det er mange kamper igjen jeg vil spille.

J: Kan det være et bedre manus enn en unge som går gjennom alle gradene i akademiet, vinner titler og ender opp som kaptein? Hva mangler?

K: – Jeg ønsker å vinne alle titler med Atlético Madrid og jeg ønsker å løfte det som klubbens kaptein.

J: Er din intensjon å være “one-club-man”?

K: – Ja, drømmen min har alltid vært å legge opp her, å skape en karriere i Atlético. Men i fotball vet du aldri hva som skjer. For eksempel Xavi eller Iniesta fortsatte deres karrier utenfor Barcelona etter å ha vært der i lang tid. Min intensjon er å forsøke å legge opp her og forhåpentligvis kan jeg levere.

J: Med Fernando Torres som president?

K: – Det ville ikke vært dårlig. Det er synd at han har lagt opp nå fordi vi ikke lenger kan nyte det på banen, men forhåpentligvis vil vi ha mange år sammen i Atlético og så fort som mulig.

J: Du lærte mye av han for å bli kaptein.

K: Ja, men ikke bare av han. Av Gabi, av Juanfran, av Raúl Garcia, Tiago, Godin… Mange som har gitt mye på og utenfor banen. Jeg har forsøkt å ta det gode fra dem.

Intervjuet er hentet og oversatt fra Marca: https://www.marca.com/futbol/atletico/2019/09/17/5d7fe8f3268e3e0a638b45d7.html

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Intervju

Miranda: – Jeg er gal etter Atleti

Published

on

17. mai er ikke en hvilken som helst dag for Atlético Madrid og våre supportere.

17. mai 2013 var året hvor Atlético Madrid endelig tok revansj på byrival, Real Madrid. Etter 14 år uten seier var ventetiden endelig over. Atlético Madrid vant den spanske cupfinalen og ble cupmestere på Santiago Bernabeu – Real Madrids hjemmebane.

João Miranda, mannen som stanget inn den historiske 2-1-scoringen for Atleti, vil for alltid bli husket av Atlético-fansen for dette øyeblikket. Brasilianeren legger heller ikke skjul på betydningen av scoringen.

– Det er det viktigste målet jeg har scoret i mitt liv. Et veldig, veldig spesielt mål fordi jeg har en enorm kjærlighet for Atlético, for fansen. For meg er det det vakreste målet jeg har scoret, sier Miranda i kveld til spanske Vamos.

Miranda var Atlético Madrid-spiller i fire sesonger under perioden 2011 til 2015. Sammen med Diego Godin dannet han trolig verdens beste midtstopperduo.

Årene i Atlético Madrid har også satt sine preg på Miranda. Han følger fortsatt klubben, som en ekstra supporter.

– Jeg er en ekstra supporter, en ekstra gal etter Atlético. Jeg ser alle kampene og hver gang Atlético vinner kampene blir jeg veldig fornøyd. Veldig glad, forteller han.

Miranda befinner seg nå i hjemlandet Brasil og trener på egen hånd, samtidig som han venter på at fotballen og hverdagen skal returnere tilbake så fort som mulig.

Continue Reading

Intervju

– Jeg spilte i Madrid, men dro til Calderón og drømte om å spille der

Published

on

Álvaro Morata har snakket om sin kjærlighet for Atlético under en seanse på Instagram med Fognini.


Álvaro Morata hadde i går en livesending på Instagram hvor han fortalte flere ting om sitt forhold til Atlético opp i gjennom årene. Veien for å spille i Atlético ble ikke helt slik han hadde ønsket.

“Da jeg var barn, var jeg ballgutt hos Atlético. Så kom det en periode hvor jeg stoppet å nyte fotballen så mye. Du vet, det er veien for en gutt som skal bli profesjonell. Du begynner med agenter, sponsorer…”, fortalte Morata, før han fortsatte..

“Jeg følte mye press, og jeg var heller ikke fast på laget… Jeg tenkte på å dra. Så var jeg ett år i Getafe. Du kjenner til det? Det var et veldig fint år. Og så endte jeg opp i Real Madrid, men jeg dro til Calderón med min far og drømte om å spille der.”

Morata spilte flere ganger på Vicente Calderón for andre lag, men aldri med trøyen til Atlético Madrid. Det er noe han er lei seg for..

“Dessverre, så endte jeg opp med å spille der (Calderón), men med andre trøyer. Men jeg ønsket det alltid.”

Både i 2014 og 2016 vant Álvaro Morata Champions League for Real Madrid mot Atlético Madrid. Dette er ingenting i forhold til slik han har det nå, sier han.

“De to finalene i Champions League mot Atlético, de er der. Men jeg er mer fornøyd enn noen gang.”

Continue Reading

Intervju

Atlético Madrid sier farvel til en legende.

Published

on

Flere av spillerne fra laget som var med på å vinne “El Doblete i 1995/96-sesongen har sagt noen siste ord til en stor legende i Atleti gjennom klubbens kanaler.


Diego Pablo Simeone: “Du har forlatt oss med store avtrykk som atléticos, vi vil alltid huske deg.”
José Francisco Molina: “Tapet av Radomir er tungt for meg. Han hjalp meg alltid og fikk ut det beste av meg som spiller. Vi konkurrerte over flere sesonger og vi hadde en fantastisk “doblete” som alltid vil være der blant mine beste minner. Mine kondolanser går til hans kone og barn.”
Juan Vizcaíno: “Det første og viktigste jeg vil si er å sende kondolanser til familien hans. En stor trener forlater oss, men viktigst av alt så var han en stor person. Vi har beholdt vennskapet vårt til siste slutt, han var en flott fyr. Jeg vil igjen gi mine kondolanser til hans kone og barn.”
Toni Muñoz: “Et trist tap av en flott trener som gjorde tiden i vårt kjære Atlético Madrid fantastisk. Hvil i fred.”
Dani González: “Tapet av Radomir Antic er veldig synd, en legendarisk trener i vårt Atlético Madrid og en person som jeg skylder alt etter at han lot meg oppfylle min store drøm som var å spille i La Liga for Atlético Madrid. Hvil i fred.”

Image
Tifo til ære for Antic på Vicente Calderón.


José Luis Pérez Caminero: “Jeg vil gi mine kondolanser til hans familie. Hvil i fred. En av de mest inflytelsesrike trenerne i den moderne fotballen forlater oss.”
Tomás Reñones: “En venn forlater oss, et stort tap for alle atléticos. Han var en fantastisk trener som tok oss med til det aller høyeste og som gjorde historie i Atlético Madrid. Jeg er knust. Mine kondolanser går til familien.
Delfí Geli: “Jeg vil sende en stor klem og all støtte i verden til hans kone, barn og til hele den rødhvite familien. En tung nyhet. Jeg kan kun takke han for alt han gjorde for oss, for at han gjorde meg glad på banen, og for de flotte årene vi hadde sammen. I dag har en stor mann i Atlético Madrid forlatt oss.

Image


Veljko Paunovic: “Jeg visste om den vanskelige situasjonen han var i og var i nesten daglig kontakt med hans familie. Jeg ba hver dag for at han skulle bli bedre, men i dag fikk jeg vite det av vår kjære felles venn Milinko Pantic, og verden har blitt snudd opp ned på samme måte som for seks år siden da jeg mistet min far. I dag gjenlever jeg det med dødsfallet til vår Radomir. Jeg har ikke ord for å beskrive forholdet vårt og hvor mye jeg har lært av han som spiller, nå som trener, og aller viktigst, som person. Ingenting kan erstatte de ettermiddagene med fotball sammen med hans flotte familie, og de fantastiske leksjonene han ga fra stolen sin med hans ekspertise. Han elsket fotballen og folket, som han alltid var glad og generøse med. Jeg vil alltid huske hans sterke nærvær både på og utenfor banen og hans karakteristiske, klare og åpne smil. Slike var min kjære sjef. For alltid i våre hjerter.”
Kiko Narváez: “Han var forut for sin tid. Arkitekten for miraklet i 96 forlater oss. Hvil i fred, sjef.
Paulo Futre: “Radomir Antic har forlatt oss som 71-åring. Jeg har ikke ord for denne legenden i Atlético Madrid og i fotballen. Mine kondolanser går til familien. Hvil i fred, sjef.”

Image
Paulo Futre og Radomir Antic.
Continue Reading

TABELLEN

Trending