Connect with us

Informasjon

Uttalelse: Supercopa de España

Published

on

Torsdag 9. januar: Barcelona – Atlético Madrid 20:00

Supercopa de España skal denne uken spilles med Atlético Madrid involvert, hvor fire lag er med i kampen (Valencia, Real Madrid, Barcelona og Atlético Madrid). I utgangspunktet noe å se frem til, men som dessverre handler om noe helt annet.

Atlético Madrid var nylig nære å spille en La Liga-kamp mot Villarreal i Miami, noe som ikke var populært. Spansk fotball skal spilles på spansk jord foran egne fans, for som vi vet, er fotball ingenting uten supporterne.

Kampene i Supercopa de España skal spilles i Saudi Arabia og slik vil det være de tre kommende årene etter at Saudi Arabia sikret det spanske fotballforbundet en veldig lukrativ avtale. USA, Kina og India var alle alternativer for denne turneringen, men ble til slutt eksludert grunnet at Saudi Arabia og Qatar skal ha tilbudt mer penger (omkring 40 millioner euro). Kampene skal spilles i et land hvor kvinners rettigheter har vært svært begrenset og hvor man først inntil nylig ga adgang for kvinner til å se fotballkamper på stadion, noe som førte til at det spanske fotballforbundet måtte forsikre seg om at kvinner kunne se disse kampene. Luis Rubiales, presidenten i det spanske fotballforbundet, måtte skriftlig be om garanti for at menneskerettighetene vil bli overholdt. Ja, det er her kampene skal spilles…

Grunnet dette har de tre største spanske mediehusene valgt å boikotte sending av kampene siden de ikke støtter menneskerettighetene i landet (RTVE, Mediaset og Atresmedia, via @Ivanovski_). Riktignok har nå Movistar bestemt seg for å sende kampene.

Atlético Madrid har til disse kampene fått kun 50 (!) forespørsler av sine fans om billetter. Billettene og reisen er svært kostbar, og for mange fans er ikke dette overkommelig og man mister muligheten for å følge laget sitt, samtidig som lagene potensielt skal feire et trofé uten sine egne supportere. Totalt er kun 9% av billettene til de fire lagene solgt!

Som følge av dette og hvor langt unna dette er den fotballen vi alle ble glad i, har vi i Atlético Noruega tatt et standpunkt, og vi kommer til å BOIKOTTE disse kampene i form av at INGEN artikler vil bli postet relatert til dette; kun en enkel oppdatering over hvordan kampen(e) gikk som et enkelt innlegg på twitter og Facebook, og ingenting mer.

Continue Reading

Informasjon

Pressemelding: Brev til alle atléticos

Published

on

Miguel Ángel Gil og Atlético har i dag sendt ut en pressemelding til sine socios på mail, og til resten av fansen på sine sosiale medier.


Kjære atlético:

Mitt første ønske er at du og din familie befinner dere friske og ikke har vært rammet av denne grusomme pandemien. Hvis det dessverre, som det har skjedd med tusenvis av spanjoler, har rammet en av dine elskede, ønsker jeg å uttrykke min fulle kjærlighet og overføre all støtte fra vår klubb i disse vanskelige stundene.

Først av alt på vegne av alle oss som er en del av Atlético Madrid, ønsker jeg å dedikere all min takknemlighet overfor de tusenvis av helsearbeider, politimenn, sivile vakter, militære, hjelpere, fagfolk i transpotørkjeden og andre arbeidere i andre grupper som jobber uten hvile for å overvinne denne pandemien og gjør det mulig for resten av samfunnet for at det er mulig å overholde vårt krav om å bli hjemme.

Aldri i nyere tid i vårt land har vi møtt en slik krise som dette med så dramatiske konsekvenser innenfor helse, økonomi og sosiale aspekter. Situasjonen vi opplever nå gir oss en fremtid full av usikkerhet fordi ingen kan garantere når denne situasjonen vil ende eller hvordan det vil bli for samfunnet. I løpet av alle år jeg har vært leder av denne klubben har jeg aldri opplevd noe lignende.

I løpet av noen få dager har vi gått fra gleden i Liverpool til å være låst inne hjemme. Med disse omstendighetene ønsker jeg å fortelle våre, mer enn 130 000 socios, at selv om vi ikke kan ta deg i mot på Wanda Metropolitano, huset til atléticos, kommunikasjonen med deg og våre fans vil ikke stoppe. Selv om medlemsservicen og klubbutikken er steng, vil vårt team av profesjonelle fortsette å jobbe via telefon eller e-post. Vi vet ikke når konkurransen vil gjenopptas og under hvilke forhold, så vi kan ikke spesifisere noe konkret innenfor her, men vi vil sende en fredfull meling til alle dere og fortelle at vi jobber med alle scenarioer for å være klar for når konkurransen er tilbake igjen så vi er klare. Så fort vi vet noe mer, vil vi komme i kontakt med dere alle.

En situasjon så seriøs som dette tvinger oss til å gjøre vanskelige avgjørelser som er avgjørende for hele enheten. Jeg ønsker å takke alle som jobber for klubben for deres spesielle innsats i disse vanskelige dagene. Dessverre, og med eneste formål for å sikre klubbens overlevelse, er vi nødt til å gå til midlertidig permittering for de profesjonelle som, grunnet erklært alarmstatus i vårt land, kan de ikke utvikle sitt arbeid etter å ha fått fryst deres aktivitet, i tillegg til de som har redusert sin arbeidsdag betydelig. Begge caser påvirker de ansatte og spillere og trenere av våre lag. Vi jobber med å minimere betydningen og grensen av det for det som er helt essensielt, så når konkurransen er tilbake vil arbeidet være som før. De, som jeg sa, er avgjørelsene vanskelige, men ansvaret for å ta vare på fremtiden til Atlético Madrid er vi nødt til å ta.

Våre sponsorer og samarbeidende selskaper lider like mye som oss og resten av samfunnet lider oss av denne grusomme påvirkningen av denne helse og økonomiske krisen. Jeg ønsker å takke alle for deres innsats i disse tøffe tider og for deres hjelp. Sammen vil vi bli sterkere av denne situasjonen og vi vil vinne stabilitet takket være lidenskapen og verdiene som vi deler.

I denne situasjonen av usikkerhet som vår sektor går gjennom, må vi slå oss sammen og jobbe sammen for å forsøke å vinne tilbake normaliteten i verdensfotballen så fort som mulig. Det er en tid for raushet, ydmykhet, solidaritet, innsats, å nå ut og oppnå avtaler for å finne en riktig løsning for alle grupper: institusjoner, klubber, spillere, trenere, fans…

Media har nå en viktig rolle som funksjon i disse vanskelige tider hvor millioner av innbyggere holder seg hjemme for å redusere smitte. De, som jeg herfra setter stor pris på arbeidet av, kommer til å være en grunnleggende del som formidlingskanaler for alle forslag og tiltak som er tatt for å gjenopprette konkurransedyktig normalitet og utøvere som hjelper i denne krisen.

Atlético Madrid representerer Madrid og Spania med stolthet i hele Europa, og derfor har vi et ansvar med våre borgere. Vi har besluttet å komme med all den hjelpen vi kan gjennom kampanjen #LoDamosTodo, hvor hjelpen går til Røde Kors slik at de kan hjelpe helsearbeiderene som kjemper mot Covid-19 i Madrid som er den værste sonen nå og den som trenger mest hjelp. I tillegg til donasjonen så har klubben samlet alle (spillere, trenere etc.) for at kampanjen skal nå flest mulig folk som kan hjelpe for å få tak i så mye medisinsk matriale som mulig, uansett hvor mye det er.

Jeg håper at jeg snart kan returnere å komme med gode nyheter til deg. Frem til da, møt denne situasjonen slik som alle vi atléticos gjør, med hjerte og mot. Jeg har ingen tvil om at våre verdier hjelper å løse denne krisen på den beste måten og jeg ønsker og stoler på at vi snart kan igjen sammen støtte vårt elskede Atleti.

En klem,

Miguel Ángel Gil
Administrerende direktør

Continue Reading

Informasjon

Atlético Madrid permitterer ansatte!

Published

on

På grunn av Korona-viruset må Atlético Madrid gjøre drastiske tiltak!


Det er nå offisielt at Atleti gjennom daglig leder Miguel Ángel Gil Marín vil søke til den spanske staten om det som kalles “ERTE” (Expediente de Regulación de Empleo). Dette vil si at klubben søker om midlertidig permittering for ansatte som nå ikke kan utføre jobben sin. Dette fører til at staten da vil betale rundt 70% av lønnen til de ansatte og at klubben tar den siste delen. De vil forsøke å begrense dette mest mulig ved å kun permittere det som må til for å sikre fremtiden.

Det er uvisst hvor stor grad dette vil påvirke spillere og trenere. Det kommer nok flere nyheter de neste dagene om de eksakte konsekvensene disse tiltakene vil ha i nær fremtid.

“En så alvorlig situasjon har tvunget oss til å ta vanskelige og nødvendige tiltak for klubbens overlevelse.”

“Jeg tror ikke vi vil ha noen problemer med hverken spillere eller trenere, fordi de vil som alltid stille opp.”

Miguel Ángel Gil Marín
Continue Reading

Informasjon

Info: Fellestur

Published

on

Hei igjen, 


Nå nærmer det seg litt mer, og vi bør kanskje begynne å få ting i boks ettersom vi nå litt bedre kan planlegge. 


Som dere nå vet møter Atlético Liverpool i Champions League, og den returkampen vil bli spilt onsdag 11.mars. Det betyr med all sannsynlighet at kampen mot Sevilla spilles lørdag 7. mars, og at Real Betis – Real Madrid trolig spilles søndag, for de som ønsker å ta turen dit eventuelt 🙂 


Fly med Norwegian til Madrid fra Oslo ligger på mellom 500-900 fredag 6. mars alt ettersom hva du ønsker. Kampbillett blir nok ca det samme. 
Vi kan hjelpe å tilrettelegge det aller meste, så om noen vil ha hjelp med bestilling, så kan vi hjelpe til der.


Vi ber om at alle som har fått denne mailen vår svarer så fort som mulig om hva dere ønsker, om dere vil være med eller ikke, så tar vi det derfra. Vi er avhengig av å få svar fra dere, så vi vet om det er interesse. Dere trenger ikke skrive mer enn “jeg kan ikke” eller “jeg er med”, så holder for så vidt det. 


Viktige datoer er altså:

6. mars (eventuell reise ned) 
6. mars (omvisning på stadion for interesserte)
7. mars (trolig kamp)
8. mars (eventuelt Real Betis – Real Madrid) 


For de som har mulighet og ønsker, er det også mulighet for å reise rett fra fellestur til Anfield for å se returoppgjøret i Champions League, om man er socio, har lyst og får billett 🙂 


Vi håper at det blir en fin tur og at folk ønsker å være med. 


Vi høres! 


Med vennlig hilsen
Atlético Noruega

Continue Reading

TABELLEN

Trending