– Wow, han er bra!

Venstrebacken har tatt La Liga med storm siden overgangen fra brasiliansk fotball.

Alex Telles, Nicolas Tagliafico og Marcos Alonso. Dette var kun noen av navnene som ble nevnt i sommer da Lucas Hernández, først og fremst, skulle erstattes, men som senere også skulle vise seg å bli en enda viktigere rolle da Filipe Luis sin tid som Atlético Madrid-spiller var over. 

Valget falt på Renan Lodi, 


En ung brasilianer på 20 år fra Brasil og Athletico Paranaense. En helt ukjent spiller for folk flest i Europa og et risikoprosjekt i en sesong hvor backene skulle vise seg å bli en viktig del av «nye Atlético». 


Da vi endte forrige sesong snakket jeg med Cholo og jeg sa at vi måtte finne backer. Arias blir værende og vil bli bedre, i tillegg til gode signeringer i Lodi og Trippier”, hadde Koke sagt til Simeone etter at sesongen 18/19 var avsluttet.

“Det aller viktigste er backene. Hvis man har gode backer har du mange muligheter, hvis ikke har du flere problemer. Det er den vanskeligste personen.”, har Diego Simeone selv uttalt.

Det var liten tvil om at denne posisjonen var en prioritering for sommeren og presset på vår nye venstreback ble større enn ventet da Filipe Luis pakket sakene sine og dro til Brasil for å vinne Copa Libertadores med Flamengo. Lovordene fra Brasil derimot var store. «En spiller Pep Guardiola ville ha elsket», «en fremtidig landslagsspiller», «verdens beste venstreback i fremtiden», «den perfekte erstatter for Filipe Luis», var bare noen av lovordene som ble brukt om den unge og ukjent brasilianeren som senere skulle vise seg å være et kupp. 


Da jeg kom hit kom nyhetene om at Filipe Luis kunne være på vei til Flamengo. Jeg ønsket ikke det fordi han ville vært veldig viktig for meg, for å hjelpe meg disse seks årene under kontrakten. Han visste veldig godt hvordan jeg var, og han kjente treneren … Jeg ga han en melding på instagram etter at han signerte for Flamengo. Jeg sa at han betydde veldig mye for meg, for han er et av mine idoler.”, sa Renan Lodi da han ble intervjuet tidligere denne sesongen.


Med en sum på 20 millioner euro kommer også forventningene. Renan Lodi skulle være det neste store – for Atlético Madrid. Sesongoppkjøringen var også meget lovende. Kritikk mot hans defensive kvaliteter var blitt ytret tidligere, men ytterst få ganger fikk man se dette, og offensivt var laget langt mer dynamisk enn tidligere med Renan Lodi og Kieran Trippier på hver sin side. 

I sesongoppkjøringen ringte Simeone meg og tok meg med i et rom. Han fortalte meg alt jeg måtte forbedre. Han fortalte at jeg var i en gigantisk klubb og viste meg alt jeg måtte forbedre. Det var den defensive biten.”

Det er ikke noe problem om du er dårlig defensivt fordi Cholo vil ordne dette. Hvis du er god offensivt, vil Cholo gjøre deg god defensivt.“, sa Koke da han ble spurt om Renan Lodi.

Da Atlético Noruega også var i Stockholm i august for å se kampen mot Juventus, møtte vi Strive og kommentator Per Jarle Heggelund etter kampen. «Wow, han er bra», var ordene fra Serie A-eksperten som virkelig var imponert over det som ble vist av unggutten på venstrebacken til Atlético.


Den offisielle debuten derimot hjemme mot Getafe ble langt mer kjipere enn både det som var ønsket og det som var blitt vist tidligere. Allerede i den første omgangen fikk Lodi marsjordre av dommer Cuadra Fernández, da han fikk se sitt andre gule kort i en duell med Damián Suárez.

“Jeg var nervøs under oppvarmingen. Etterpå begynte kampen og alt var normalt. Jeg lagde et frispark og fikk gult kort. Noen minutter senere var det en duell i lufta og armen min traff ansiktet hans, men alle så at jeg ikke skulle bli utvist. Fordi de hadde vist ut en spiller hos Getafe, måtte de kompensere. Ingen forstod det på stadion og ingen i garderoben heller. Men ferdig med det, det var vanskelig. Den første uken var ganske tøff.”

Nå er noen måneder gått siden debuten og Lodi har virkelig spilt seg inn i laget. Renan Lodi har vært akkurat like god som vi hadde et håp om etter sesongoppkjøringen og to målgivende har det blitt totalt. Lodi scoret også målet mot Granada som sendte Atleti i føringen (senere utliknet Granada til 1-1 i kampen og sikret uavgjort). Vi har i liten grad sett Renan Lodi slite defensivt denne sesongen med unntak av kampen mot Villarreal på La Cerámica hvor Samuel Chukwueze tidvis herjet med venstrebacken, særlig i løpet av den første omgangen. 


Renan Lodi har den siste tiden slitt med en liten skade og spilte heller ikke kampen mot Osasuna som følge av dette. Men liten tvil er det om at han er vårt klare førstevalg på venstreback og at man antakelig ikke kunne fått en bedre spiller i den rollen nå, men også ikke minst med tanke på fremtiden. 


Siden Lodi debuterte for Atlético Madrid og etter hans prestasjoner, har han nå blitt belønnet med landslagsplass to ganger og kommer trolig til å være en fast inventar i denne troppen i mange år framover. 

Jeg åpnet meg for Simeone. Jeg fortalte hvordan jeg følte det og at jeg ønsket å dra uansett. Men de lot meg ikke dra og jeg forstod det, så jeg fortsatte å jobbe. Og takk til Gud, har denne muligheten nå kommet.

Renan Lodi har kommet til et nytt kontinent uten en konkurrent eller læremester som han kan kjempe med eller i mot, men allikevel har Renan Lodi prestert meget bra og ser ut til å ha integrert seg godt i gruppen som han selv har sagt. Hvordan han har tatt nivået er veldig gledelig for oss Atlético-supportere, og vi gleder oss til å se mer av han i fremtiden!


Hva synes du om Renan Lodi? Bruk kommentarfeltet vårt.